Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF konferencija – su apsauga, A.Pukelio šypsena ir užtrenkus duris žiniasklaidai

Antradienio rytas Vilniaus „Crowne Plaza“ viešbutyje – judriai neramus. Čia rinkosi Lietuvos futbolo federacijos veikėjai. Eilinė metinė LFF konferencija šiemet turi ir du opius klausimus, dėl kurių dalyvių nuomonės gali smarkiai susikirsti.
Arūnas Pukelis-Švinius
Arūnas Pukelis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nors naujieji organizacijos vadovai Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius, pasitaikius bent mažiausiai progai, deklaruoja skaidrumą ir viešumą, kai kurie dalykai šioje organizacijoje išlieka sunkiai išjudami.

LFF konferencija ir šiais metais vyksta užtrenkus duris žiniasklaidai. Fotografams tradiciškai leista fotografuoti tik penkias pirmas konferencijos minutes, o vėliau visi žurnalistai įkurdinti šalia esančiame specialiame kambaryje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apsauga
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apsauga

Viską akylai saugo ir prižiūri apsaugos tarnybų darbuotojai.

Tiesa, konferencija transliuojama internetu. Jos vaizdo transliaciją galite stebėti čia.

VIDEO: LFF eilinė konferencija

Po konferencijos, kurios pabaiga planuojama apie 16 val., LFF vadovai žada atsakyti į žiniasklaidos klausimus specialioje konferencijoje.

Konferencijoje bus pristatyta praėjusių LFF veiklos ataskaita, nepriklausomo auditoriaus ataskaita, tvirtinamas LFF metinių finansinių ataskaitų rinkinys, taip pat pristatyti FIFA Forward projektai.

Esminiai ir daugiausiai dėmesio sulauksiantys konferencijos klausimai bus du.

Antradienį bus renkamas antrasis LFF viceprezidentas, į kurį federacijos prezidentas T.Danilevičius pasiūlė prieštaringos reputacijos Tauragės verslininką Arūną Pukelį.

Šis postas tapo laisvas po LFF sudrebinusių permainų, kai iš federacijos buvo galiausiai išverstas ne vieną dešimtmetį vienu įtakingiausių asmenų organizacijoje buvęs Stasys Stankus.

Antrojo LFF prezidento pareigos priklausė masinio futbolo asociacijai (MaFA) vadovavusiam Anatolijui Stecenko, tačiau pasitraukus S.Stankui, federaciją paliko ir jo bičiulis A.Stecenko. MaFA prezidento postas iš karto patikėtas „sisteminiam“ Sergejui Slyvai, o LFF antrasis viceprezidentas bus renkamas antradienį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Vaškūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Vaškūnas

Kitas opus klausimas – Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) prezidento Vytauto Vaškūno likimas. Tikėtina, kad jis bus pašalintas iš Vykdomojo komiteto narių.

Praėjusį metų lapkritį kaunietis buvo suspenduotas pusmečiui dėl sunkiai paaiškinamų išlaidų ir nepotizmo apraiškų. Pats V.Vaškūnas kaltę neigia ir konferencijoje pasirodė su teisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius