-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF nuostatose galutinai panaikintos dublerių pirmenybės

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtinti 2015 metų varžybų nuostatų pakeitimai. Vienas esminių pasikeitimų nuostatuose – panaikintos A lygos dublerių pirmenybės. A lygos klubų dublerinės (antrosios) komandos nuo šiol dalyvaus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios (I) arba II lygos pirmenybėse.
Futbolas
Futbolas / „Scanpix“ nuotr.

I lygoje dalyvaus po dvi stipriausias A lygos klubų komandas iš praėjusio sezono dublerių pirmenybių -„Trakų“ ir „Kruojos“ antrosios komandos, o taip pat „Žalgirio“ komanda „Žalgirietis“, kuri lygoje rungtyniaus jau trečius metus iš eilės. Dublerių ir susijusios komandos neturės teisės patekti į A lygos čempionatą. Kaip susijusi komanda (su „Atlantu“) pirmenybėse planuoja dalyvauti „Palangos“ ekipa.

Iš A, I ar II lygos komandos ne daugiau kaip 3 žaidėjai ir vartininkas (be amžiaus apribojimų) bei neribotas U-21 (iki 21 metų, gimę 1994 m. ir jaunesni) žaidėjų skaičius galės atstovauti dublerinei arba susijusiai komandai. Tiek dublerinėse, tiek A ar I lygos komandose taip pat galės būti neribotas kiekis žaidėjų iš elitinių U-18 ir/ar U-16 lygų komandų.

Ne daugiau kaip 3 žaidėjai iš dublerinės ar susijusios komandos (be amžiaus apribojimų) bei neribotas U-21 (iki 21 metų, gimę 1994 m. ir jaunesni) žaidėjų skaičius galės rungtyniauti pagrindinėje A, I ar II lygos komandose.

Atsižvelgęs į I lygos pirmenybėse dalyvaujančių klubų prašymą, LFFV vykdomasis komitetas balsavo dėl legionierių limito pakeitimo – nuo šiol vienu metu aikštėje galės rungtyniauti ne daugiau kaip 3 užsieniečiai.

Dar viena naujovė įvesta ir dėl kitų metų LFF supertaurės rungtynių – jei šalies čempionas ir taurės laimėtojas bus tas pats, dėl supertaurės 2016 metais kovos čempionas bei lygos antrosios vietos laimėtojas.

Taip pat, pagal UEFA varžybų nuostatų pakeitimą, kelialapį į UEFA Europos lygą galės iškovoti tik LFF taurės laimėtojas. Taurės finalininkas tokios teisės negautų – ji atiteks ketvirtą vietą A lygoje užėmusiai komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius