Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF oficialiai priimta į UEFA Teisėjų konvenciją

Tel Avive (Izraelis) vykstančio UEFA (Europos futbolo asociacijų sąjungos) XXXIV kongreso išvakarėse UEFA prezidentas Michelis Platini ir LFF (Lietuvos futbolo federacijos) prezidentas Liutauras Varanavičius savo parašais patvirtino Lietuvos futbolo federacijos priėmimą į UEFA teisėjų konvenciją ir „Grassroots“ (masinio futbolo) chartiją.
Lyderius vejasi titulą ginantys panevėžiečiai.
Sprendimas dėl Lietuvos priėmimo į Teisėjų chartiją buvo priimtas dar metų pradžioje Maltoje vykusiame UEFA vykdomajame komitete. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 UEFA Europa

„Tai labai aukštas mūsų federacijos veiklos įvertinimas. Vien vaikų žaidžiančių futbolą turime apie 50 tūkstančių, 200 mokyklų ir darželių dalyvauja mūsų rengiamose masinio futbolo programose, prie mokyklų įrengta apie 100 mažų dirbtinės dangos futbolo aikštelių. Tai neliko nepastebėta Europoje. Vis dėlto dar turime ką veikti vystydami moterų, neįgaliųjų futbolą“, – sakė L. Varanavičius, – „Su teisėjais prieš daugiau kaip dvejus metus pradėtas darbas taip pat nenuėjo veltui – galime didžiuotis šiuo pasiekimu. Tikiuosi, kad tai duos dar didesnį postūmį mūsų teisėjams tobulėti“.

Sprendimas dėl Lietuvos priėmimo į Teisėjų chartiją buvo priimtas dar metų pradžioje Maltoje vykusiame UEFA vykdomajame komitete. Kartu su Lietuva į prestižinį klubą įstojo Italija, Kipras, Moldova ir Velsas. Šiuo metu iš 53 UEFA narių Teisėjų konvencijai priklauso 30 šalių.

UEFA teisėjų konvencijos nuostatai kelia daug reikalavimų, kurie nuo šiol bus privalomi Lietuvai. „Įsipareigojimai apima tiek jaunosios kartos, tiek aukščiausio lygio teisėjų rengimą remiantis UEFA programa“ – sakė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga. – „Tai, kas anksčiau buvo vizija, šiandien tapo realybe. Įstoję į UEFA teisėjų konvenciją, esame įpareigoti siekti aukštesnio lygio, tobulumo. Teks pasitempti tiek mums, tiek teisėjams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius