-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF sprendimas: nepilnamečiai ukrainiečiai nuo kitų metų nebus laikomi legionieriais

Ketvirtadienį LFF būstinėje Vilniuje įvyko Lietuvos futbolo federacijos atstovų bei „Garliavos“ klubo atstovų susitikimas dėl skandalingos istorijos, kurioje ukrainiečių jaunimą priglaudęs Garliavos klubas buvo priverstas trauktis iš Elitinės jaunių lygos.
„Garliavos“ komanda
„Garliavos“ komanda / Klubo nuotr.

„Garliavos“ ekipoje prieglobstį nuo kruvino karo Ukrainoje rado aštuoni šios šalies jaunuoliai, bet pakeistas Elitinės jaunių (iki 18 metų) lygos varžybų reglamentas nebeleido aikštelėje vienu metu būti daugiau nei trims legionieriams.

Susitikime dalyvavo LFF vadovai, Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos atstovai, „Garliavos“ klubo vadovai bei treneriai, taip pat – klubo auklėtinių tėvų atstovai, praneša LFF.

LFF nuotr./Nuotrauka po susitikimo
LFF nuotr./Nuotrauka po susitikimo

Susitikimo metu visos pusės išreiškė savo pozicijas apie susidariusią situaciją, kuomet „Garliavos“ klubas priėmė sprendimą pasitraukti iš Elitinės jaunių lygos U18 pirmenybių dėl Garliavos klubo pareikštos pozicijos dėl Ukrainos futbolininkų dalyvavimo pirmenybėse atžvilgiu.

Po diskusijos LFF pasiūlė Garliavos klubui registruoti komandą būsimame, pirmą kartą organizuojamame LFF II lygos B divizione, kur visoms diviziono komandoms bus suteikta galimybė rungtyniauti su neribotu kiekiu Ukrainos piliečių ir palikti jiems teisę varžytis sportiniu principu bei kovoti dėl vietos aukštesniame divizione.

„Toks susitikimas buvo reikalingas norint suprasti vieniems kitų pozicijas, reikia pripažinti, kad iš visų pusių buvo padaryta komunikacinių klaidų, tačiau tikime, kad tam tikrą kompromisą, tenkinantį suinteresuotas puses, pasiekti pavyko.

Dar kartą galime priminti ir akcentuoti, kad pasisakome už Ukrainos laisvę ir toliau šios pozicijos neišsižadame. Suprantame, kad visų mūsų interesas – suteikti Ukrainos vaikams saugią aplinką jiems būnant Lietuvoje, kur jie galėtų save išreikšti ir futbolo aikštėje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Nuo 2024–2025-ųjų LFF įsipareigojo jaunimo varžybų nuostatuose padaryti pakeitimus, pagal kuriuos nepilnamečiai ukrainiečiai nebus laikomi legionieriais ir galės varžytis čempionatuose vietinių žaidėjų statusu“, – sakė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Radome bendrą sprendimą. Mums buvo svarbūs du principiniai dalykai, dėl kurių sutarėme. Gaila, kad šis sezonas mūsų U18 vaikinams pasibaigė, bet po 3 savaičių startuosime II lygos B divizione, kuriame jie visi galės dalyvauti ne legionieriaus statusu“, – teigė „Garliavos“ klubo vadovas H.Grigas.

„Federacija pasižadėjo, kad nuo kitų metų nepilnamečiai vaikai iš Ukrainos pabėgėlių statusu bus traktuojami kaip Lietuvos piliečiai“, – pridūrė jis.

Tiesa, susitikime taip pat dalyvavusi „Garliavos“ klubo auklėtinių tėvelių atstovė neslėpė nuoskaudos.

„Manau, šitas susitikimas buvo labai stipriai pavėluotas. Dėl to, kad į U18 Elitinę lygą mūsų komandai galimybių sugrįžti nebėra. Teisiniai sprendimai – priimti, Drausmės komitetas parašus sudėjo. Esame šios amžiaus grupės jaunuoliai, joje ir norėtume žaisti“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius