Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF stadione siautėjo lenkų chuliganai: Vilniuje gali nevykti Europos lygos rungtynės

Dėl Vilniaus „Polonia“ gerbėjų pridarytos žalos LFF stadione Vilniuje gali neįvykti Europos lygos „Žalgirio“ ir „Salzburg“ rungtynės. Trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Vilniuje vykusios dviejų sostinės pirmosios lygos ekipų „Polonija“ ir „Žalgiris-3“ rungtynės neapsiėjo be incidentų. Antrajam kėliniui artėjant prie pabaigos iš „Polonia“ aistruolių sektoriaus į aikštę skriejo petarda. Ji išdegino nemažą skylę dirbtinėje stadiono aikštės dangoje.
Po rungtynių
Po rungtynių / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Aikštę remontuoti reikės. Kiek tam reikės laiko, pasakyti negaliu – kol kas niekaip nepavyksta susisiekti su atsakingu už stadioną asmeniu iš Lietuvos futbolo federacijos. Nežinau, ar aš neklystu, bet, mano nuomone, stadione, kur aukšto lygio rungtynes žaidžia nacionalinė rinktinė ir mes, reikės keisti visą juostą“, – kalbėjo incidentą gerai mačiusi Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė.

„Žalgirio“ vadovė negalėjo atsakyti, ar iki rugpjūčio 29-ąją vyksiančių Europos lygos ketvirtojo etapo atsakomųjų rungtynių tarp „Žalgirio“ ir Austrijos FC „Salzburg“ komandų stadione bus galima žaisti.

„Manau, jeigu LFF turi tokią juostą, ji sudėta bus greitai, bet tikrai nesiimčiau tvirtinti, kad iki Europos lygos rungtynių viskas bus tvarkoje“, – kalbėjo V.Venslovaitienė.

Jau yra išparduota daugiau nei pusė bilietų į „Žalgirio“ ir „Salzburg“ rungtynes.

Prieš mačą su Austrijos ekipa šiame stadione rugpjūčio 25-ą numatytas „Žalgirio“ ir Gargždų „Bangos“ susitikimas A lygos pirmenybėse.

Trečiadienį „Polonia“ gerbėjų susirinko kaip niekada daug. Toli gražu ne visi jie buvo iš Vilniaus. Nestigo ir skustagalvių vyrukų iš Lenkijos – „Lomža“ ir Varšuvos „Polonia“ sirgalių bei Baltarusijos – „Lida“ aistruolių, kurie save laiko ne baltarusiais, o lenkais. Visi jie atvyko palaikyti lenkų klubo, o neatmestina, kad ir sukelti muštynes (bent jau „Polonia“ gerbėjų „Facebook“ mirgėjo nuo grasinimų lietuviams). Gausios policijos pajėgos, kokių nėra mačiusios nė vienerios kada nors žaistos pirmosios lygos rungtynės, juos atgrasino nuo bandymo smurtauti, tačiau nepajėgė užtikrinti, kad į aikštę neskrietų pirotechnika.

Keli „Polonia“ gerbėjai buvo sulaikyti. 

„Mane incidentas labai sunervino, bet yra taip, kaip yra. Svarbiausia, kad yra pagautas kaltininkas, kaip man sakė policininkai. Jis uždarytas į areštinę dviem paroms. Ir jis turės atlyginti visą žalą“, – kalbėjo VMFD „Žalgiris“ vadovė.

„Polonia“ aistruoliai savo gretas formuoja nacionaliniu pagrindu. Jie palaiko ryšius su visos Lenkijos klubų nacionalistiškai ar net šovinistiškai nusiteikusiais gerbėjais.

Su provokacijomis, surengtomis Vilniuje ir Poznanėje, išgarsėjusiais „Lech“ aistruoliais vilniečiai palaiko puikius santykius. Jie palaikė „Lech“ per rungtynes su „Žalgiriu“ ne tik Vilniuje, bet tam specialiai važiavo ir į Poznanę.

Trečiadienio rungtynes 1:0 laimėjo „Polonia“ futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius