-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LFF taurės finalas: tituluotas „Ekranas“ prieš motyvuotą „Bangą“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro 2010/11 metų sezonas pasiekė kulminaciją. Šeštadienį, gegužės 14-ąją, Alytuje nuo 17 valandos taurės finale susikaus šalies čempionas Panevėžio „Ekranas“ ir Gargždų „Banga“.
„Ekranas“ barstyti taškų A lygoje daugiau neketina
„Ekranas“ sieks penktosios, „Banga“ – pirmosios LFF taurės. / LFF.lt nuotr

Tiesioginę rungtynių transliaciją per „Lietuvos ryto“ televiziją nuo 17.10 val. galite stebėti 15min.tv portale.

Futbolo šventė – Alytuje

LFF taurės turnyro istorija skaičiuoja jau septintą dešimtmetį. Pirmosios finalo rungtynės vyko 1947 metais. Šeštadienį paaiškės jau 65-asis taurės savininkas. 

Finalo dvikova po devynerių metų pertraukos vyks Alytuje. Futbolo šventę priims pernai atnaujintas, beveik 3800 vietų turintis Alytaus sporto ir rekreacijos centro stadionas.

Prieš rungtynes abi komandas į aikštę išves vietos vaikai iš  Alytaus valstybinių vaikų globos namų ir Alytaus sporto centro. Šventinę atmosferą kurs orkestras, o žiūrovai turės galimybę laimėti futbolo prizų.

Rungtynėms teisėjaus klaipėdietis Saulius Atmanavičius, jam talkins kauniečiai Vytautas Šimkus ir Arvydas Makarevičius bei šilutiškis Vaidotas Petkus.

„Ekranas“ neprarado pergalių alkio

„Ekranas“ taurės finale trofėjų sieks iškovoti jau penktąjį kartą. Pernai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione vykusiame finale Panevėžio klubas po dramatiškos kovos įveikė Vilniaus „Vėtrą".   Nors „Ekranas“ jau trejus metus neužleidžia ir A lygos čempionų sosto, komandos trenerio Valdo Urbono teigimu, žaidėjai trokšta vėl įsirašyti į istoriją.

„Mūsų klubas jau ne kartą laimėjo taurę, tačiau pergalių alkio tikrai nesame praradę. Savo ruožtu, „Bangos“ žaidėjai bus motyvuoti nugalėti pirmą kartą ir įsirašyti save į istoriją. Manau, kad kiekvienam žaidėjui garbė dalyvauti tokios varžybose ir nugalėti. Tokios pergalės pasilieka ilgam“, – kalbėjo strategas.

„Ekranas“ ir „Banga“ gegužės pradžioje A lygoje išsiskyrė lygiosiomis 1:1. V.Urbonui tame mače „Banga“ paliko gerai subalansuotos komandos įspūdį: „Kiekvienoje grandyje gargždiškiai turi lyderių, kurie sugeba reikiamu momentu suvaldyti situaciją. Kaip parodė tos rungtynės, lengvos pergalės negalime tikėtis.“

Panevėžiečiams finale negalės padėti saugas iš Serbijos Marko Andelkovičius ir vartininkas Tadas Kauneckas. Trenerio V.Urbono trečiadienį nepaisant pergalės A lygoje nedžiugino ir komandos žaidimas. „Iš įvairių smulkmenų susidarė visuma. Tačiau padėties nedramatizuojame. Manau, kad negalime du kartus iš eilės sužaisti prastai. Tikiuosi tinkamai nusiteiksime ir sugebėsime laimėti.“

„Bangai“ – istorinis šansas

Nedideliame Gargždų mieste įsikūrusiai „Bangai“, kuri 2008 metais dar žaidė antrajame futbolo divizione, LFF taurės finalas bus pirmasis. Pernai į gimtąjį miestą treniruoti komandos sugrįžusio legendinio futbolininko Armino Narbekovo teigimu, dalyvauti tokiose varžybose „Bangai“ – didelis pasiekimas, kuris motyvuoja komandą.

Jau užsitikrinome vietą UEFA Europos lygoje, todėl įtampa mūsų nebeslegia, neturime ko prarasti, – sakė A.Narbekovas.

„Panevėžio klubo titulai kalba už save, tačiau negalvojame, kad „Ekranas“ neįveikiamas. Tarpusavio rungtynėse A lygoje jau įrodėme, kad galime kautis kaip lygūs su lygiais.  „Ekrano“ ekipoje nemažai tituluotų žaidėjų, o dauguma mūsų vyrų – jauni. Jau užsitikrinome vietą UEFA Europos lygoje, todėl įtampa mūsų nebeslegia, neturime ko prarasti“, – svarstė A.Narbekovas.

Jo teigimu, „Banga“  yra įpratusi nebūti rungtynių favorite, tačiau sieks finale palikti savo pėdsaką.  „Finalą nebūtinai laimi stipriausias – tai gali būti ir tas, kas labiau to nori. Nesiruošiame vien gintis. Norėtųsi, kad būtų gražus futbolas, kuris patiktų žiūrovams. Stengsimės ir matysime, kaip tai pavyks.“

„Bangos“ gretose negalės žaisti jau kurį laiką traumas besigydantys gynėjas Aleksandras Ivanauskas ir saugas Anatolijus Ostapas, puolėjas Calebas Ekwegwo. „Turime problemų, tačiau nesiskundžiam. Stengiamės išsiversti su tuo, ką turime. Jei negali žaisti vieni žaidėjai, tegu savo vertę įrodinėja kiti. Džiaugiamės bent tuo, kad į gynybos grandį jau grįžta Irmantas Zelmikas, Andrejus Usačiovas“,  – pasakojo A.Narbekovas.

Bilietas į taurės finalo rungtynes kainuos 10 litų, įsigyti juos galima Alytaus turizmo informacijos centre (Rotušės a. 14A) arba stadione prieš rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius