-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF taurės finale – „Panevėžio“ lyderio smūgis varžovui į veidą ir „Žalgirio“ triumfas

Karštame mūšyje dėl Hegelmann LFF taurės – Vilniaus „Žalgirio“ triumfas. Vladimiro Čeburino auklėtiniai Šiaulių centriniame stadione 5:1 sudorojo „Panevėžį“ ir po trejų metų pertraukos susigrąžino šalies futbolo taurę.
Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo LFF taurę
Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo LFF taurę / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus „Žalgirio“ klubas šalies futbolo taurę laimi jau 13-ąjį kartą klubo istorijoje – pagal šį rodiklį sostinės ekipa yra nepralenkiama.

„Panevėžys“ Hegelmann LFF taurės finale varžėsi antrus metus paeiliui, tačiau titulo apginti nesugebėjo.

Panašu, kad finalo įtampa abiejų komandų futbolininkams nuslūgo tik nuaidėjus rungtynių pradžią skelbusiam teisėjo švilpukui, o pirmasis rungtynių įvartis krito jau 5-ąją minutę, kuomet įvartį galva pelnė Francis Kyeremeh.

Netrukus panevėžiečiai turėjo net keletą nuostabių galimybių rezultatą išlyginti, bet ekipos puolimo lyderiai šaudė pro šalį.

Savo ruožtu „Žalgiris“ oponentus baudė negailestingai – 16-ąją minutę F.Kyeremeh uždirbo kampinį ir atliko rezultatyvų perdavimą Elhadji Pape Diawui.

Kėlinio pabaigoje „Panevėžys“ kilo į šturmą ir tai davė vaisių – 44-ąją minutę pasižymėjo Justinas Januševskis, tačiau iškart po įvarčio aikštėje kilo didžiulis apsistumdymas, kurį malšinti arbitrui reikėjo ne tik geltonomis kortelėmis, bet ir griežtesnėmis nuobaudomis.

„Panevėžio“ lyderis Jorge Eliasas šurmulio metu atliko smūgį oponentui į veidą ir už tai susilaukė raudonos kortelės – tai buvo tarsi mirties nuosprendis visam „Panevėžio“ klubui.

Mažumoje likę žaisti Joao Martinso auklėtiniai antrajame kėlinyje buvo palikti sušaudymui – dublį pelnė Hugo Videmontas (50 ir 84 min.), įvartį pridėjo ir nuo suolo pakilęs Jakubas Sylvestras (77 min.).

H.Videmontui atiteko ir geriausio finalo rungtynių futbolininko apdovanojimas.

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys: „Panevėžys“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:5

90 min. Viskas! Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sutriuškina „Panevėžį“ ir iškovoja šalies futbolo taurę!

84 min. ĮVARTIS! H.Videmontas pelno dublį ir kala dar vieną vinį į varžovų karstą.

78 min. ĮVARTIS! Žalgiriečiai galutinai uždaro rungtynių nugalėtojo klausimą – ketvirtą įvartį jiems pelno po keitimo aikštėje pasirodęs Jakubas Sylverstras.

50 min. ĮVARTIS! Vilniečiai jau pačioje kėlinio pradžioje naudojasi vieno žaidėjo persvara aikštėje ir didina savo pranašumą iki dviejų. Pasižymi Hugo Videmontas.

Po pirmojo kėlinio: „Panevėžys“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:2

44 min. ĮVARTIS! J.Januševskis švelnina panevėžiečių deficitą, tačiau po jo aikštėje kyla labai rimtas konfliktas.

Už smūgį ranka varžovui į veidą iš rungtynių yra šalinamas Jorge Elias, rungtynių arbitras dar parodo keletą geltonų kortelių aistroms numalšinti... Kokia kėlinio pabaiga!

42 min. Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai organizuoja šturmą prie varžovų vartų, tačiau oponentų smūgių krušą atlaikęs „Žalgiris“ išlaiko sausus vartus.

16 min. ĮVARTIS! Neįmuši tu, įmuša tau. F.Kyeremeh uždirba kampinį, kuriame netrukus sudalyvauja ir pats – atlieka rezultatyvų perdavimą P.Diaw ir rezultatas tampa jau 2:0.

8 min. Sunku patikėti, kad rezultatas vis dar 0:1. Dar viena auksinė panevėžiečių proga, bet kamuolys ir vėl skrieja visai šalia vartų.

7 min. Kokia rungtynių pradžia! Elivelto jau po keleto akimirkų galėjo rezultatą išlyginti, tačiau vienas prieš vartininką likęs brazilas nenukreipia kamuolio į vartus.

5 min. ĮVARTIS! Vilniečių ekipos skrajūnas Francis Kyeremeh kyla aukščiau už visus varžovus ir muša pirmą rungtynių įvartį galva! Rezultatyvų perdavimą jam atlieka Ovidijus Verbickas.

1 min. Rungtynės prasideda!

„Panevėžio“ startinė sudėtis: Victoras Golas; Justinas Januševskis, Pijus Širvys, Rafaelis Floro, Matheusas Bissi; Ernestas Veliulis, Tautvydas Eliošius, Jeffrey Sarpongas, Chrysovalantis Kozoronis; Jorge Elias, Elivelto.

Vilniaus „Žalgirio“ startinė sudėtis: Tomislavas Duka; Joelis Bopesu, Pape Diaw, Mario Paveličius, Nemanja Ljubisavljevičius; Mantas Kuklys, Francis Kyeremeh, Karolis Uzėla, Ovidijus Verbickas; Hugo Videmontas, Josipas Tadičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius