-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF taurės pusfinalio pirmose rungtynėse „Žalgiris“ rezultatu 1:0 palaužė „Sūduvą“

Trečiadienį pirmosiose Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio rungtynėse šalies vicečempionas VMFD „Žalgiris“ namuose 1:0 (1:0) įveikė bronzos medalininkę Marijampolės „Sūduvos“ vienuolikę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynes „Sūduva“ pradėjo kovingai nusiteikusi, tačiau jau 10-ąją mačo minutę praleido įvartį. „Žalgirio“ futbolininko smūgis atsitrenkė į virpstą, o prie kamuolio suskubęs Sergėjus Loginovas jo nesuvaldė ir įmušė įvartį į savo vartus. 

Po praleisto įvarčio „Sūduva“ atrodė sutrikusi, o tuo naudodamasis „Žalgiris“ sukurė dar kelias labai pavojingas progas pirmajame kėlinyje.

Dvi puikias galimybes sukūrė ir „Sūduva“, bet jų išnaudoti nesugebėjo.  17-ąją minutę Tadas Eliošius labai pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę, bet netiksliai perdavė kamuolį Rafaelio Ledesmos link ir įvarčio pelnyti nepavyko. Kėlinio pabaigoje Vaidas Slavickas iš arti smūgiavo į vartus, bet vartininkas Marius Rapalis išlaikė savo vartus „sausus“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Pirmajame kėlinyje Virginijus Liubšys buvo priverstas atlikti keitimą, nes traumą patyrė Karolis Chvedukas. Vietoje jo aikštėje pasirodė Craigas Thomsonas.

Antrajame kėlinyje „Sūduva“ didesnę laiko dalį turėjo žaidybinę persvarą, tačiau labai daug progų įvarčiui pelnyti nesukūrė. Labiausiai įsiminė, kai T.Eliošius perėmė vartininkui Mariui Rapaliui skirtą perdavimą, smūgiavo į vartus, bet kamuolys atsitrenkė į skersinį. 77-ąją minutę neblogą progą smūgiuoti turėjo ir V.Slavickas, bet jo bandymas skriejo aukštai virš vartų.

Šios rungtynės buvo labai šiurkščios – užfiksuota daug pražangų, futbolininkams ne kartą buvo suteikiama medicininė pagalba.

Atsakomasis mačas – balandžio 25 dieną

Kitame pirmajame LFF taurės pusfinalio mače antradienį A lygos debiutantas bei dešimties komandų turnyro autsaideris Vilniaus REO klubas namuose 0:2 (0:0) pralaimėjo šalies čempionui ir taurės savininkui Panevėžio „Ekranui“.

Atsakomąsias LFF pusfinalio rungtynes komandos balandžio 25 dieną žais Marijampolėje bei Panevėžyje.

V.Liubšys: „Niekas dar nebaigta“

Po rungtynių „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys kalbėjo: „Galbūt rungtynių rezultatas ir dėsiningas. Vis dėlto ntrajame kėlinyje mes žaidėme geriau, turėjome progų ir rungtynės galėjo pasibaigti kitaip. „Žalgirio“ privalumas yra ši aikštė, jie prie jos pripratę. Atsakomosiose rungtynėse mes būsime šeimininkai, priimsime juos ten, kur mes žaisti esame pripratę. Aš galvoju, kad niekas nebaigta, tikiu savo komanda. Manau, kad kitose rungtynėse bus kitoks rezultatas“, – sakė V.Liubšys.

Atsakomosiose rungtynėse mes būsime šeimininkai, priimsime juos ten, kur mes žaisti esame pripratę.

Treneris teigė, kad šiose rungtynėse jo komanda geriau sužaidė aikštės viduryje nei praėjusiose rungtynėse prieš „Žalgirį“, kurias „Sūduva“ pralaimėjo 0:4.

„Aš galvoju, kad aikštės viduryje tikrai sužaidėme geriau, davėme artimą kovą. Aišku, „Žalgirio“ privalumas yra ši aikštė, kurioje kamuolys rieda absoliučiai kitaip nei kitose Lietuvos aikštėse. Vyrai šiandien gerai kovojo ir noriu jiems už tai padėkoti“, – kalbėjo „Sūduvos“ strategas.

„Šiandien buvo kietos rungtynės. „Sūduva“ parodė, kad yra gera komanda. Mes įmušėme įvartį, turėjome dar 3-4 puikias progas. Antroje pusėje atrodėme prasčiau, bet svarbiausia, kad laimėjome. „Sūduva“ žaidė geriau nei praėjusį kartą prieš mus“, – sakė Vilniaus „Žalgirio treneris Damiras Petravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius