Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip naujajam „Atlanto“ savininkui pavyko įtikinti LFF vadovus?

Klaipėdos „Atlantas“ ir toliau žais aukščiausiame šalies futbolo divizione. Finansinio drugio pastarąjį sezoną purtytas klubas laviravo ant labai trapios išnykimo ribos, tačiau galiausiai viskas baigėsi sėkmingai. „Prikabinome vagoną prie jau nuvažiavusio traukinio“, – bendraudamas su 15min džiaugsmo neslėpė naujasis klubo savininkas Vidas Adomaitis.
Vidas Adomaitis – „Atlanto“ gelbėtojas
Vidas Adomaitis – „Atlanto“ gelbėtojas / 15min koliažas

Dar prieš mėnesį viskas atrodė kur kas niūriau. Tiksliau – beviltiška, kai tradiciškai už Lietuvos ribų atostogavęs ilgametis „Atlanto“ simbolis Vacys Lekevičius paniro į nežinią, neatsakinėjo į Lietuvos futbolo federacijos ir A lygos vadovų skambučius, o licencijavimo procesas prasidėjo be Klaipėdos komandos.

Šalies sporto žiniasklaidai mirgant nuo pranešimų apie „Atlanto“ mirtį, komandos gaivinimo planu jau netikėjo ir Klaipėdos miesto vadovai – paskutinis vilties šiaudas, ne vienerius metus palaikęs uostamiesčio futbolo simbolio gyvastį.

Bet tuomet į viešumą staiga iškilo Vido Adomaičio pavardė. Buvęs Marijampolės „Sūduvos“ saugas, o šiuo metu advokato profesine veikla užsiimantis 42-ejų vyras sensacingai pranešė, jog jam pavyko išplėšti „Atlantą“ iš V.Lekevičiaus gniaužtų.

Suspėti į jau kitą savaitgalį pradedantį judėti A lygos traukinį pagal įprastą tvarką uostamiesčio atstovams nebuvo jokių šansų, tačiau neseniai Klaipėdos futbolo apskrities prezidento postą perėmęs Rimantas Žvingilas sugebėjo įtikinti savo bendražygius LFF Vykdomajame komitete suteikti „Atlantui“ dar vieną galimybę.

nuotr. alyga.lt/Rimantas Žvingilas
nuotr. alyga.lt/Rimantas Žvingilas

Tą padaryti nebuvo sunku. Neseniai įvykusios permainos federacijos valdžioje leido R.Žvingilui tapti KAFF vadovu, taip stiprinant su kriminaliniu pasauliu praeityje sietų Arūno Pukelio ir Žydrūno Buzo liniją. Su pastaruoju R.Žvingilas pažįstamas dar nuo jaunystės, kai kartu atstovavo šalies jaunimo rinktinėms.

Taigi kai Klaipėdos futbolui prireikė gelbėjimo rato, nenuostabu, kad LFF viršūnėlės jį greitai pripūtė, nors klubą ir slegia pusės milijono eurų skolų kupra.

„Didžiulis palengvėjimas, bet to juodo darbo dar yra nepaprastai daug. Iš vienos pusė – labai džiugu, iš kitos – pasiraitosime rankoves ir dirbsime toliau. Atsipalaiduoti tikrai dar negalime“, – 15min sakė V.Adomaitis.

– Kaip jums pavyko įtikinti LFF vadovus? – pasiteiravome naujojo „Atlanto“ šeimininko.

– Darbo buvo daug. Buvo vykdomas auditas, diskusijos dėl sportinių kriterijų atitikimo. Tie darbai dar nesibaigė. Tikėjome, kad žalia šviesa vis dėlto bus įjungta. Bet aišku, reikėtų padėkoti ir federacijai, kuri patikėjo ir įvertino mūsų įdirbį.

Šis sprendimas mums yra labai svarbus, dabar bus kur kas lengviau kalbėtis ir su naujais rėmėjais. Šiuo metu esame grupelė fizinių juridinių asmenų ir minimaliam startui (A lygoje pagal licencijavimo kriterijus reikalingi 300 tūkst. eurų, – aut. past.) esame pasiruošę. Visgi esame atviri ir norėtume, kad tų rėmėjų ratas augtų.

Mūsų tikslas paprastas – išsaugoti klubą ir užtikrinti tęstinumą. Norėtume, kad metų pabaigoje galėtume didžiuotis, jog „Atlantas“ buvo išsaugotas, skolų našta panaikinta arba smarkiai sumažinta. Norėtųsi į kitą sezoną žiūrėti visai kitokiomis akimis ir ruoštis jau gerokai atsikvėpus.

lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis
lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis

– Tarpsezonio metu nežinioje skendusį „Atlantą“ paliko ne vienas futbolininkas. Ar šiuo metu turite pakankamai žaidėjų, kad galėtumėte startuoti čempionate?

– Čia yra nemaža problema. Iki šio Vykdomojo komiteto sprendimo mums buvo nepaprastai sunku kalbėtis tiek su žaidėjais, tiek su treneriais. Niekas nežinojo, ar „Atlantas“ išvis išliks, jei išliks – kokioje lygoje žais.

Dabar viskas tapo kur kas paprasčiau. Aš pats sulaukiau kelių žymių žaidėjų, kurie anksčiau žaidė ir rinktinėje, skambučių. Jie užsiminė, kad svarstytų galimybę atstovauti „Atlantui“. Selekcinio darbo – daug, bet jis, net ir laikui spaudžiant, vyksta. Labai tikiuosi, kad turėsime konkurencingą komandą.

– Tikėtina, kad sezoną „Atlantas“ gali pradėti sezoną su minusine taškų uodega?

– Šis klausimas buvo svarstytas, bet federacija parodė geranoriškumą ir suprato situaciją, kurioje esame. Esu labai dėkingas Vykdomajam komitetui, kuris suteikė mums galimybę čempionatą pradėti be sankcijų. Smagu, kad gulintis šį kartą nebuvo mušamas.

– Iki A lygos pirmenybių pradžios lieka kiek daugiau nei savaitė. Būsite pasirengę pirmam turui, ar prašysite jo rungtynes nukelti vėlesniam laukui?

– Tokio klausimo sulaukiau ir Vykdomajame komitete. Šiandien planuojame, kad pradėsime čempionatą laiku, su visomis kitomis komandomis. Nesinori korekcijų ir pokyčių tvarkaraštyje. Gal nuskambės ir banaliai, bet norėjome pasivyti traukinį, kuris jau važiavo, ir tai pavyko padaryti. Dabar norėtųsi kartu važiuoti su visais kitais dalyviais pagal visiems vienodas taisykles.

LA.lv nuotr./Viktoras Dobrecovas
LA.lv nuotr./Viktoras Dobrecovas

– Pasirodžiusi žinia, jog komandos vairą perima Latvijos specialistas Viktoras Dobrecovas – tiesa, ar tik spekuliacijos?

– Galiu šią informaciją patvirtinti. Jis bus vyriausiasis treneris, o asistento pareigas eis Donatas Navikas. Girdėjau daug spekuliacijų, kad pasirinkome svetimšalį specialistą, bet priežastys yra labai paprastos. Esant tokiai situacijai, prisikalbinti lietuvį buvo labai sunku, antra vertus – Viktorą puikiai pažįstu nuo 2003 metų. Jam jau yra tekę būti panašioje situacijoje Latvijoje. Susiskambinome, susitikome, radome bendrą kalbą. Mano ir R.Žvingilo vizijoje buvo lietuvis treneris, bet laukti dar ilgiau jau negalėjome.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vacys Lekevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vacys Lekevičius

– Daug spekuliacijų yra ir dėl V.Lekevičiaus ateities. Ar kas nors buvo nuspręsta per šias kelias savaites?

– Atsakymas labai kategoriškas. Dalininkų sprendimas yra priimtas ir aiškus – Vacys Lekevičius yra atšauktas iš klubo vadovo pareigų. Artimiausiu metu klube įvyks pokyčiai, šias pareigas eis naujas žmogus. V.Lekevičius su „Atlantu“ neturės nieko bendro, liks tik istorijos dalimi. Viena istorija baigėsi, prasideda kita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius