-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF verdiktas: A lygos licencijų negavo FBK „Kaunas“, „Atlantas“ ir „Reo“

Antradienį baigėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A ir I lygos klubų licencijavimo procesas. Po apeliacijų A lygos licencija buvo suteikta Gargždų „Bangai", o šešiems klubams suteiktos I lygos licencijos.
Vacys Lekevičius
Permainas žadėjęs „Atlantas“ negavo A lygos licencijos. / Andriaus Burbos nuotr.

Panašu, kad Lietuvos futbolo čempionate šiemet dalyvaus tik 8 klubai - tiek iš viso šį sezoną buvo suteikta A lygos licencijų. Pernai A lygoje žaidė 12 komandų.

Tikslūs 2012 metų A ir I lygos čempionatų dalyviai paaiškės ketvirtadienį po vasario 2 d. vyksiančio LFF Vykdomojo komiteto posėdžio.

Patenkinta „Bangos“ apeliacija

A ir I lygos licencijų gavėjai šiemet paaiškėjo daug anksčiau nei iki šiol. Licencijų išdavimą po apeliacijų svarstė sausio 31-ąją posėdžiavęs LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas.

Po apeliacijos A lygos licencija antradienį suteikta tik Gargždų „Bangai“, informuoja Lietuvos futbolo federacija.

Dar trys A lygos licencijų siekę klubai – FBK „Kaunas“, Klaipėdos „Atlantas“  ir  Vilniaus „Reo“ – neįgyvendino A lygai taikomų finansinių kriterijų, tačiau atitiko I lygos reikalavimus ir gavo šio lygmens licenciją.

Jokios dokumentacijos licencijavimui nepateikė „Mažeikiai“ bei „Klaipėda“.

Pirmajame etape A lygos licencijos buvo suteiktos Panevėžio „Ekranui“, Vilniaus miesto futbolo draugijai „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduvai“,  „Šiaulių“ futbolo klubui, Tauragės „Taurui“, Pakruojo „Kruojai“ ir Alytaus „Dainavai“.

A lygos licencijas gavę klubai balandžio mėnesį turės galimybę siekti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) licencijų.

Prie šešių prisijungė dar trys

Iš I lygos licencijas siekusių klubų visų trijų apeliacijos buvo patenkintos.

Licencijas gavo lygos senbuvis Kėdainių „Nevėžis“ bei du pirmenybėse debiutui besiruošiantys naujokai – 2011 metų II lygos Vakarų zonos nugalėtoja FK „Palanga“ ir II lygos Pietų zonos laimėtoja Vilniaus „Polonija“.

Iš licencijavimo proceso savo noru pasitraukė praėjusiais metais bronzos medalius laimėjęs Kauno „Atletas“  ir Kretingos „Minija“.

I lygos licencijas po pirmojo etapo  jau turėjo penki praėjusių metų pirmenybių dalyviai – FK „Šilutė“ ir FK „Trakai“, Jonavos „Lietava“, Kuršėnų „Venta“, Kėdainių „Lifosa“ ir naujoku pretenduojantis tapti Vilniaus „Granitas“.

Trečiadienį savo rekomendacijas dėl ateinančio sezono pateiks LFF Klubų valdyba, o ketvirtadienį galutinį 2012 metų A ir I lygos pirmenybių dalyvių sąrašą patvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

Preliminariame varžybų tvarkaraščio projekte numatoma, jog Lietuvos A lygos čempionatas startuos kovo 10-11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius