-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF verdiktas: trečiadienį paaiškės naujasis Lietuvos rinktinės treneris

Jau trečiadienį po Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdžio paaiškės, kas taps naujuoju šalies nacionalinės rinktinės treneriu.
Csaba Laszlo
Csaba Laszlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Postas atsilaisvino po nesėkmingo 2012 metų Europos čempionato atrankos turnyro, kai iš posto pasitraukė Raimondas Žutautas.

Komiteto, kurį sudaro 11 asmenų, nariai rinksis iš trijų kandidatų: vengro Csabo Laszlos ir lietuvių Liudo Rumbučio bei Valdo Ivanausko. Teigiama, kad sutarties sąlygos suderintos su visais trimis, tad nutarus dėl pavardės teliktų sutvarkyti formalumus bei padėti parašus ant sutarties. Sprendimas turėtų būti paskelbtas apie 17 valandą.

„EuroFootball.lt“ apklausoje dalyvavę gerbėjai rinktinės vairą patikėtų vengrui Laszlo.

Vykdomojo komiteto nariai:

Liutauras Varanavičius (LFF prezidentas), Romanas Levinskas (Kauno apskrities futbolo federacija), Romualdas Jonaitis (Klaipėdos apskrities futbolo federacija), Romas Kukis (Marijampolės apskrities futbolo federacija), Gediminas Juozaitis (Panevėžio apskrities futbolo federacija), Leonas Dunauskas (Telšių apskrities futbolo federacija), Nerijus Dunauskas (Profesionalaus futbolo komitetas), Stasys Stankus (Techninis-metodinis komitetas), Sergejus Sliva (Teisėjų komitetas), Romualdas Lavrinavičius (Jaunių ir vaikų komitetas), Anatolijus Stacenka (Masinio futbolo komitetas).

Kandidatai iš arčiau:

Csaba Laszlo – 47 metų treneris, 1991 metais dėl traumos baigė futbolininko karjerą. 1996 metais įgijo UEFA Pro trenerio licenziją ir pradėjo karjerą žemesniuosiuose lygiuose, o 2004 metais stojo prie „Ferencvarosi“ vairo. Šalies čempionate užėmė antrą vietą, pasiekė taurės finalą ir UEFA grupių etapą, todėl buvo išrinktas geriausiu Vengrijos metų treneriu, o netrukus pakviestas dirbti Vengrijos rinktinės stratego Lotharo Matthauso asistentu.

Vėliau jis vos kelis mėnesius dirbo su „Sopron“ ekipa, o 2006-2008 metais vadovavo egzotiškai Ugandos rinktinei, su kuria tik dėl blogesnio įvarčių skirtumo neiškovojo istorinės pergalės – kelialapio į 2008 metų Afrikos Nacijų taurės turnyrą.

Tuomet Csaba pasuko į Didžiąją Britaniją ir ėmėsi darbo Edinburgo „Hearts“ komandoje, kuri priklauso verslininkui iš Lietuvos Vladimirui Romanovui. Su šiuo klubu vengras šalies čempionate užėmė trečią vietą bei buvo pripažintas geriausiu 2009 metų Škotijos „Premier“ lygos strategu.

Visgi kitame sezone „Hearts“ žaidimo kreivė smuko žemyn ir Laszlo, išsiskyrus nuomonėms su savininku, buvo priverstas pasitraukti. Praėjusį sezoną vengras treniravo „Charleroi“ iš Belgijos, ten praleido pusmetį.

Valdas Ivanauskas – 45 metų specialistas, vienas garsiausių Lietuvos futbolininkų – per savo karjerą triskart tapo Austrijos čempionu, keturiskart rinktas geriausiu Lietuvos metų žaidėju.

2002 metais baigė karjerą, 2003 metais įgijo UEFA Pro licenziją, 2004-2005 metais dirbo Lietuvos rinktinės trenerio asistentu. Po to treniravo Vilniaus „Vėtrą“, „FBK Kauną“, Edinburgo „Hearts“, Jenos „Car Zeiss“, Gargždų „Bangą“, Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinę, Baku „Standart“, „Šiaulius“.

2004 metais su „Kaunu“ laimėjo Lietuvos taurę ir šalies čempionatą, 2005-2006 metais iškovojo antrą poziciją Škotijos čempionate bei triumfavo šios šalies taurės turnyre. 2008 metais Lietuvos antroje lygoje užėmė trečią poziciją.

Liudas Rumbutis – 55 metų telšiškis, sporto meistras. Futbolininko karjeros metu atstovavo Vilniaus „Žalgirio“ (1974-75) ir Minsko „Dinamo“ (1976-86) klubams.

Tapęs treneriu, beveik visą laiką praleido Baltarusijoje, kur vadovavo tokioms komandoms kaip Bresto „Dinamo“, „Minsk“, Minsko „Dinamo-93“, „Darida“, „Neman“ ir kitoms. 1999-2000 metais buvo Lietuvos rinktinės trenerio asistentu. Pastaruoju metu yra Minsko „Partizan“, Baltarusijos antroje lygoje pirmaujančio klubo, sporto direktorius.

2011 metais įgijo UEFA Pro licenziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius