Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva įskriejo į antrą grupės vietą po svarbios pergalės prieš Maltą

Antradienį žvarbų rudens vakarą sausakimšas 5 tūkst. sirgalių talpinantis LFF stadionas sulaukė Lietuvos futbolo rinktinės pergalės pasaulio čempionato atrankoje. Lietuviai antrajame kėlinyje palaužė mažiau nei pusės milijono gyventojų turinčios Maltos futbolininkus ir šventė pergalę 2:0.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas įmušė jau trečią įvartį per trečias rungtynes ir pralaužė Maltos gynybos ledus. Po to Arvydas Novikovas pridėjo dar vieną įvartį nuo 11 metrų žymos.

Rungtynių pradžia žadėjo efektingą žaidimą, kai jau pirmąją minutę į varžovų vartus nusitaikė Arvydas Novikovas. Tačiau vėliau įsivyravo žaidimas aikštės viduryje. Tai nenuostabu, nes abi komandos yra pratusios žaisti antruoju numeriu ir laukti varžovų klaidų.

Visgi E.Jankausko garsių raginimų paskatinti lietuviai kėlinio pabaigoje suaktyvino reidus varžovų vartų link. Jau per pridėtą kėlinio laiką mūsiškiai surengė beje pavojingiausią ataką. Stipriu tolimu smūgiu varžovų vartininką sudrebino A.Novikovas. Atšokęs kamuolys atsidūrė prie Fiodoro Černycho, bet jo smūgį galva taip pat atrėmė Maltos vartininkas A.Hoggas, kuris galėjo lengviau atsipūsti.

Antrajame kėlinyje Maltos gynėjai ir toliau atkakliai saugojo savo vartus. Pavojingą progą 70-ąją minutę sukūrė gynėjas Tomas Mikuckis. Jis būdamas nugara į vartus smūgiavo kamuolį per save, bet Maltos vartininkas išgelbėjo savo komandą.

Tačiau jau po šešių minučių A.Hoggas traukė kamuolį iš savo vartų. Po A.Novikovo pakelto kampinio F.Černychas stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į Maltos vartus. Tai buvo jau trečias Lietuvos rinktinės kapitono įvartis per trejas rungtynes.

Karšto būdo Maltos futbolininkai negalėjo susitaikyti su įvarčiu ir netrukus pradėjo kelti aistras. Pirma, D.Caruana užsidirbo geltoną kortelę už pakištą koją V.Andriuškevičiui, o netrukus jau baudos aikštelėje alkūne trenkė D.Matulevičiui. Teisėjas parodė raudoną kortelę ir paskyrė 11 metrų baudinį į Maltos vartus. Jį realizavo A.Novikovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Rungtynėse su Malta LFF stadiono lankytojai sulaukė džiugių naujienų. Futbolo gerbėjai rungtynių Vilniuje metu rezultatą, rungtynių laiką ir kitus vaizdus galėjo stebėti modernioje, aukščiausius tarptautinius standartus atitinkančioje švieslentėje.

Lietuvos rinktinė su 5 taškais pakilo į antrą F grupės vietą ir nusileidžia tik Anglijos rinktinei.

Lietuvos futbolininkai ciklą pradėjo dvejomis lygiosiomis – 2:2 su Slovėnija ir 1:1 su Škotija.

Pastarąjį kartą Lietuvos rinktinė aukščiausio rango rungtynėse pergalę šventė 2015 metų rugsėjo 8 dieną. Tuomet Europos čempionato atrankoje 2:1 nugalėtas San Marinas.

Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Anglija 3 2 1 0 3:0 7
2. Lietuva 3 1 2 0 5:3 5
3. Slovėnija 3 1 2 0 3:2 5
4. Škotija 3 1 1 1 6:5 4
5. Slovakija 3 1 0 2 3:2 3
6. Malta 3 0 0 3 1:9 0

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Lietuva – Malta 2:0

87 min. M.Grigaravičius pakeitė A.Novikovą.

84 min. K.Chvedukas gavo geltoną kortelę.

82 min. ĮVARTIS! D.Caruana gavo antrą geltoną kortelę per kelias minutes ir turėjo palikti aikštę. Už smūgį alkūne D.Matulevičiui buvo paskirtas 11 metrų baudinys į Maltos vartus. Jį be vargo realizavo A.Novikovas.

79 min. K.Chvedukas pakeitė M.Kuklį.

76 min. ĮVARTIS. Fiodoras Černychas išvedė Lietuvą į priekį! Po A.Novikovo pakelto kampinio F.Černychas stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į Maltos vartus. Tai buvo jau trečias Lietuvos rinktinės kapitono įvartis per trejas rungtynes.

72 min. Atrodo, Malta nori lygiųjų. Vartininkas A.Hoggas už laiko tempimą gavo geltoną kortelę.

70 min. Po A.Novikovo perdavimo baudos smūgiu kamuolys nukrito T.Mikuckiui. Gynėjas nesudvejojo ir siuntė kamuolį per save vartų link, tačiau A.Hoggas dar kartą gelbėjo savo rinktinę.

62 min. E.Jankauskas nusprendė įlieti šviežių jėgų ir į aikštę pasiuntė D.Matulevičių, kuris pakeitė N.Valskį.

57 min. Buvo paskirtas tolimas baudos smūgis Maltos vartų link, bet A.Novikovo perdavimas buvo blokuotas. Jis persikėlė kelti kampinį, tačiau G.Freidgeimas galva numušė kamuolį į užribį.

55 min. Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai bandė aktyviau pulti varžovus, tačiau jų bandymai atsimušdavo į grubią varžovų gynybą.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Malta 0:0

45+2 min. Puiki kėlinio pabaiga. Stipriu tolimu smūgiu varžovų vartininką sudrebino A.Novikovas. Atšokęs kamuolys atsidūrė prie F.Černycho, bet jo smūgį taip pat atrėmė A.Hoggas.

Pirmajame kėlinyje lietuviai link varžovų vartų smūgiavo keturis kartus, Maltos futbolininkai – du. Lietuviai šiek tiek ilgiau kontroliavo kamuolį – 57 proc. laiko.

45 min. Kėlinio pabaigoje veiksmas persikėlė prie lietuvių vartų. P.Fenechas atliko tolimą baudos smūgį ir kėlė kampinį, bet nieko nepešė.

43 min. Geltona kortelė A.Agiusui, kuris laikė už marškinėlių F.Černychą.

42 min. Pavojingiausia lietuvių ataka. F.Černychas sulaukė perdavimo būdamas priešais vartus, tačiau nesuvaldė kamuolio ir Maltos gynėjai apsigynė.

39 min. A.Novikovo nuo kampinio smūgiuotas kamuolys atsidūrė A.Hoggo rankose. Kitoje aikštės pusėje P.Fenechas pabandė užpulti lietuvius nepasirengusius, tačiau kamuolys skriejo šalia vartų.

36 min. Pirmasis kampinis prie Maltos vartų, kurį lietuviai pasirinko įžaisti. F.Černychas perdavė kamuolį A.Novikovui, tačiau šis atsidūrė nuošalėje.

29 min. Į varžovą įvažiavęs N.Valskis užsidirbo pirmąją rungtynių geltoną kortelę.

27 min. Abi komandos atkakliai gynėsi, tačiau Lietuvos rinktinė perėmė kamuolį ir pabandė užpulti. Visgi A.Novikovo iš kairiojo krašto siųstas kamuolys V.Slivkos nepasiekė.

16 min. Netoli kampinio gairelės maltiečiai gavo progą mušti baudos smūgį, bet lietuviai apsigynė išmušdami kamuolį. Maltos futbolininkai uždirbo kampinį, tačiau jo taip pat nerealizavo. Lietuviai bandė pereiti į greitą kontrataką, tačiau planas nepavyko.

10 min. Po ankstyvų apsišaudymų pirmąsias dešimt minučių žaidimas visgi vyko aikštės viduryje. Tai nenuostabu, abi komandos yra pratusios žaisti antruoju numeriu ir laukti varžovų klaidų.

1 min. Jau pačioje rungtynių pradžioje lietuviai sukūrė progą. A.Novikovas atliko baudos smūgį, kuris didesnio pavojaus nesukūrė, bet N.Valskis atsidūrė šalia vartų ir smūgiavo pakartotinai. Svečius gelbėjo vartininkas.

Prieš rungtynes Lietuvos rinktinės futbolininkai kartu su stadionu giedojo šalies himną. Žvarbų vakarą susirinkę sirgaliai tikisi, kad jis užves pergalei.

Startinės sudėtys:

Lietuva: E.Šetkus, E.Vaitkūnas, G.Freidgeimas, T.Mikuckis, V.Andriuškevičius, M.Kuklys, A.Žulpa, V.Slivka, A.Novikovas, F.Černychas, N.Valskis.

Malta: A.Hoggas, J.Zerafa, A.Agius, S.Borgas, J.Caruana, Z.Muscatas, B.Kristensenas, A.Schembri, G.Sciberras, P.Fenechas, M.Mifsudas.

VIDEO: Futbolo sirgaliai Vilniuje surengė spalvingą eiseną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius