-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva – Kosovas 0:4. Pažymiai rinktinės žaidėjams ir treneriui

Trečiadienio vakarą Valdo Urbono treniruojama Lietuvos rinktinė nurijo karčią piliulę, draugiškose rungtynėse Prištinoje išėmę iš savo vartų tinklo keturis „sausus“ Kosovo įvarčius. 15min Lietuvos futbolininkų pasirodymą ir trenerio darbą įvertino pažymiais dešimtbalėje sistemoje.

Tomas Švedkauskas 5

Žaidybinės praktikos „Lomel“ klube marijampoliečiui pastaruoju metu trūko, tačiau tai nesutrukdė vėl užimti vietos tarp virpstų. Vartininkas didelių klaidų nedarė, bet ir stebuklų nekūrė. Antrajame kėlinyje išgelbėjo ekipą nuo dar vieno įvarčio, kai baudos aikštelės krašte buvo išmaudyti Vytas Gašpuitis ir Martynas Dapkus.

LFF nuotr./Tomas Švedkauskas
LFF nuotr./Tomas Švedkauskas

Egidijus Vaitkūnas 4

Vaizdo negadino, bet reikia pažymėti, kad Kosovas savo atakas dažniausiai rezgė per priešingą kraštą. Gynyboje darbavosi patikimai iki 71-osios minutės, kai suklydo poziciškai ir Kosovas po kelių perdavimų kombinacijos įmušė trečią įvartį.

LFF nuotr./Egidijus Vaitkūnas
LFF nuotr./Egidijus Vaitkūnas

Markas Beneta 3

Kiek netikėtai atsidūrė gynybos viduryje ir užėmė įprastą Edvino Girdvainio poziciją, nors savo klube dažniausiai rungtyniauja dešiniajame gynybos krašte. Nemaža dalis kaltės krenta dėl antrojo praleisto įvarčio, kai su Vytu Gašpuičiu nesusitarė, kuris turi prižiūrėti Vedatą Muriqi ir šis galva smūgiavo visiškai laisvas. Kosovui mušant trečią įvartį, vėl nesugebėjo tinkamai pataikyti į rikošetu nukritusį kamuolį.

LFF nuotr./Markas Beneta
LFF nuotr./Markas Beneta

Vytas Gašpuitis 2

Nemažai kaltės krenta dėl pirmojo praleisto įvarčio. Paslydus Sauliui Mikoliūnui, „Dunfermline Athletic“ gynėjas nesugebėjo greitai sureaguoti ir Arberiui Zeneli suteikė pernelyg daug laisvės, kuria „Reims“ saugas sėkmingai pasinaudojo. Kėlinio viduryje dar viena gynėjo klaida vos nesibaigė antruoju įvarčiu, kai Kosovas užmetė ilgą kamuolį V.Gašpuičiui „už kalnieriaus“ – laimei, varžovas paskutinę akimirką nepataikė į vartus. Kosovui mušant antrą įvartį, nesusirinko pirmas kamuolio, nesusitarė su M.Beneta ir Vedatas Muriqi smūgiavo visiškai laisvas. Trūko visko – greičio, įgūdžių, žaidybinės praktikos, šaltakraujiškumo.

LFF nuotr./Vytas Gašpuitis
LFF nuotr./Vytas Gašpuitis

Saulius Mikoliūnas 4

Rekordinis 91-asis kapitono mačas Lietuvos rinktinėje. Pirmosiomis minutėmis į lietuvių žaidimą įnešė ramybės ir laisvumo, bet nesmagiai slystelėjo epizode, kai Kosovas pelnė pirmąjį įvartį. Kamuolį laisvai priėmęs Arberis Zeneli nuskuodė link lietuvių vartų ir įmušė. Pakeistas per pertrauką ir kapitono raištį perleido Fiodorui Černychui.

LFF nuotr./Saulius Mikoliūnas
LFF nuotr./Saulius Mikoliūnas

Vykintas Slivka 5

Pirmojo kėlinio pabaigoje turėjo šimtaprocentinę galimybę, kai „iš dangaus“ nukrito proga po to, kai dėl kamuolio sėkmingai pakovojo Fiodoras Černychas. Visgi išbėgęs vienas prieš vartininką saugas smūgiavo greta virpsto. Aikštės viduryje žaidė užtikrintai, šiurkščių klaidų išvengė, buvo vienas iš nedaugelio, kuris drąsiai kontroliavo kamuolį ir bandė įgyti pranašumą žaisdamas vienas prieš vieną. 60-ąją minutę vietą užleido Danieliui Romanovskiui.

LFF nuotr./Vykintas Slivka
LFF nuotr./Vykintas Slivka

Martynas Dapkus 4

Sudarė vidurio saugų duetą su Vykintu Slivka, nors „Kauno Žalgirio“ klube įprastai žaidžia vidurio gynėju. Visgi pozicijoje, kurioje žaidė didžiąją savo karjeros dalį, tauragiškis jautėsi užtikrinai ir protingai bei laiku stabdė Kosovo atakas. Šiurkšti klaida ginantis antrajame kėlinyje vos nekainavo ketvirto įvarčio.

LFF nuotr./Martynas Dapkus
LFF nuotr./Martynas Dapkus

Justas Lasickas 4

Buvo gana aktyvus kontratakuodamas ir nevengė žaidimo „į kaulą“ gindamasis. Vilnietis vaizdo aikštėje tikrai negadino. Antrajame kėlinyje trūko energijos. Pakeistas 72-ąją minutę.

LFF nuotr./Justas Lasickas
LFF nuotr./Justas Lasickas

Arvydas Novikovas 4

Pirmosiomis minutėmis buvo aktyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas, tačiau maždaug nuo pirmojo kėlinio vidurio „prapuolė“. 6-ąją minutę po greito mūsiškių išpuolio pavojingai smūgiavo iš pradžių kaire, po to – dešine koja. Visgi išpešti kažko pavojingesnio nepavyko. Vėl suaktyvėjo antrojo kėlinio pradžioje, bet neretai, ieškodamas kamuolio, būdavo priverstas nusileisti pernelyg žemai. Sužaidus valandą buvo pakeistas, jau galvojant apie mačą su šveicarais.

LFF nuotr./Arvydas Novikovas
LFF nuotr./Arvydas Novikovas

Gratas Sirgėdas 6

Pradėjo mačą kairiajame krašte, tačiau labai greitai apsikeitė pusėmis su Justu Lasicku. Žaidė drąsiai, laisvai, pasitikėdamas savimi, nevengdavo žaidimo vienas prieš vieną. 15-ąją minutę atliko puikų perdavimą Fiodorui Černychui, bet puolėjas šia dovanėle nepasinaudojo. Po pirmojo kėlinio pakeistas, veikiausiai taupant jėgas prieš pasaulio čempionato atrankos startą.

LFF nuotr./Gratas Sirgėdas
LFF nuotr./Gratas Sirgėdas

Fiodoras Černychas 5

15-ąją minutę turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau lemiamą akimirką paslydo ir nesugebėjo nei smūgiuoti į vartus, nei atlikti perdavimo. Kėlinio pabaigoje labai sėkmingai pakovojo dėl kamuolio ir po šio epizodo nuostabią progą pasižymėti turėjo Vykintas Slivka. Visgi jos įvarčiu panevėžietis nepavertė. Pakeistas 72-ąją minutę, bet bendrame paveiksle buvo vienas geriausių rinktinės žaidėjų – tokį Fiodorą buvome matę jau senokai.

LFF nuotr./Fiodoras Černychas
LFF nuotr./Fiodoras Černychas

Domantas Šimkus 3

Po keisto Valdo Urbono keitimo per pertrauką jis užėmė vietą dešiniajame gynybos krašte vietoj Sauliaus Mikoliūno, nors šioje pozicijoje per savo karjerą nėra rungtyniavęs. Antras įvartis ir krito būtent po perdavimo iš šios zonos, nors toje situacijoje perdavimą atlikusį Milotą Rashicą prižiūrėjo Tautvydas Eliošius. Ketvirtas Kosovo įvartis vėl krito per prasiveržimą dešiniu lietuvių kraštu. Užčiuopę silpną vietą, varžovai naująjį krašto gynėją „prausė“ negailėdami jėgų. Žaisti šioje pozicijoje šiauliečiui tiesiog trūksta mobilumo.

LFF nuotr./Domantas Šimkus
LFF nuotr./Domantas Šimkus

Tautvydas Eliošius 3

Aikštėje pasirodė nuo antrojo kėlinio vidurio ir užėmė irgi sau neįprastą kairiojo saugo poziciją. Vėliau pastumtas į vidurį. 53-iąją minutę po greitos atakos ir Fiodoro Černycho perdavimo turėjo puikią progą, tačiau, užuot smūgiavęs, nusprendė atlikti perdavimą komandos draugui... Kosovui mušant antrą įvartį būtent Tautvydas buvo šalia perdavimą atlikusio Miloto Rashicos, bet jam sutrukdyti nesugebėjo. Ketvirtą įvartį mušant vėl buvo vienas iš tų, kurie tik pasyviai stebėjo Besaro Halimi reidą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tautvydas Eliošius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tautvydas Eliošius

Danielis Romanovskis (be vertinimo)

60-ąją minutę pakeitė Vykintą Slivką. Tapo nelaimėliu Kosovui mušant trečią įvartį, kai nuo jo kojos kamuolys patogiai nukrito Arberiui Zeneliui.

LFF nuotr./Danielis Romanovskis
LFF nuotr./Danielis Romanovskis

Nerijus Valskis (be vertinimo)

60-ąją minutę pakeitė Arvydą Novikovą. Niekuo neišsiskyrė.

LFF nuotr./Nerijus Valskis
LFF nuotr./Nerijus Valskis

Karolis Laukžemis (be vertinimo)

Aikštėje pasirodė 72-ąją minutę vietoj Fiodoro Černycho, tačiau niekuo pasižymėti nespėjo.

LFF nuotr./Karolis Laukžemis
LFF nuotr./Karolis Laukžemis

Deimantas Petravičius (be vertinimo)

Trenerio žentas aikštėje pasirodė 72-ąją minutę vietoj Justo Lasicko, tačiau to užteko, kad šiurkšti klaida stabdant varžovą lietuviams kainuotų ketvirtą praleistą įvartį.

LFF nuotr./Deimantas Petravičius
LFF nuotr./Deimantas Petravičius

Valdas Urbonas 2

Pasirinko neįprastą 4-4-2 taktinę schemą ir Marką Benetą bei Martyną Dapkų ne tose pozicijose, kuriose jie pradėjo šį sezoną.

Sąmoningai atidavė iniciatyvą ir kamuolio kontrolę varžovams, tačiau toks žaidimo planas iki pertraukos veikė neblogai – lietuviai turėjo galimybių, o Vykintas Slivka privalėjo lyginti rezultatą pirmojo kėlinio pabaigoje.

Visgi antroje rungtynių pusėje treneris „sudegė“. V.Urbono kariauna pradėjo byrėti ir kaip nors sureaguoti strategas nepajėgė.

LFF nuotr./Valdas Urbonas
LFF nuotr./Valdas Urbonas

Maža to, pertraukos metu V.Urbonas nustebino sunkiai suvokiamu eksperimentu, kai dešiniojo gynėjo pozicijoje vietoj Sauliaus Mikoliūno išleido Domantą Šimkų, nors pastarasis šioje pozicijoje niekada nėra rungtyniavęs. Lygiai taip pat į neįprastą kairio saugo poziciją buvo įstatytas Tautvydas Eliošius. Sprendimas nepasiteisino – Kosovas po apmaudžių klaidų dešiniajame krašte mušė du įvarčius.

Rezultatas tragiškas, nors buvo kovojama ne prieš kokį nors pasaulio futbolo grandą, o jauniausią UEFA narę.

Eksperimentų daug, klaidų kaina didelė, reakcijos – nulis. Treti metai rinktinėje treneriui prasidėjo košmaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius