Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvaičiai, lietuvaičiai“: po ketverius metus lauktos pergalės drebėjo sienos

Lietuvos futbolininkai pagaliau nutraukė 2016 m. rudenį prasidėjusį užkeikimą ir pasiekė pirmąją pergalę per ketverius metus. Tiranoje nukovę Albanijos futbolininkus Lietuvos rinktinės vyrai rūbinėje neslėpė džiaugsmo ir skandavo pergalingas skanduotes.
Lietuvos futbolininkai džiaugėsi pergale
Lietuvos futbolininkai džiaugėsi pergale / Stopkadras ir Scanpix nuotr.

Paskutinį kartą prieš ketverius metus dar Edgaro Jankausko vadovaujami prieš Maltą laimėję lietuviai naujutėliame Albanijos sostinės stadione šeimininkus 1:0 parklupdė po pergalingo Donato Kazlausko įvarčio antrojo kėlinio pradžioje.

Iš traumą penktadienio rungtynėse su kazachais patyrusio Fiodoro Černycho kapitono raištį perėmęs rinktinės rekordininkas Saulius Mikoliūnas rūbinėje užkūrė tikrą šventę – laistantis vandens čiurkšlėms, rinktinės futbolininkai skandavo „lietuvaičiai, lietuvaičiai“ ir tarsi atsikratę ketverius jiems ant sprando tupėjusio akmens šokinėjo iš džiaugsmo.

Iš viso 20 pralaimėjimų per 22 rungtynes nuo 2016 m. spalio patyrę Lietuvos futbolininkai laimėdami Tiranoje nutraukė ilgiausią pergalių sausrą šalies futbolo istorijoje.

Anksčiau taip pat yra buvę ilgų laikotarpių nelaimint, pavyzdžiui 1999-2003 m. iki pusketvirtų metų išsitęsęs pergalių badas, tačiau dar niekada lietuviai nelaukė laimėtų rungtynių net 47 mėnesius.

Rungtynės Tiranoje nutraukė ir daugiau užsitęsusių sausrų.

D.Kazlausko įvartis įrašė Lietuvos rinktinei pirmąją pergalę Tautų lygos turnyre, kuriame šalies komanda žaidžia jau antrą sezoną.

2018-ųjų rudenį lietuviai pralaimėjo visus šešis mačus prieš Serbiją, Juodkalniją ir Rumuniją, o pergalės jiems pasiekti nepavyko ir praėjusį penktadienį jau šių metų Tautų lygoje, kai 0:2 nusileido Kazachstanui.

Pergalingai pasibaigęs mačas Tiranoje tapo ir pirmąja Valdo Urbono pergale prie Lietuvos rinktinės vairo. 2019-ųjų pradžioje jį perėmęs specialistas iki šiol tik kartą buvo sužaidęs lygiosiomis (su Liuksemburgu 1:1) ir net aštuonis sykius švieslentėje po rungtynių matė neigiamus rezultatus.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva

O nuo paskutinės Lietuvos rinktinės pergalės išvykoje antradienį kaip tik būtų suėję šešeri metai – dar Igorio Pankratjevo vadovaujama rinktinė 2014 m. rugsėjo 8-ąją San Marine 2:0 nugalėjo vietos komandą, o po to nelaimėjo net 16 rungtynių iš eilės (13 pralaimėjimų ir 3 lygiosios).

Visos šios serijos buvo nutrauktos per 90 minučių Tiranoje, o džiaugtis šiuo laimėjimu Lietuvos futbolininkai galės bent iki spalio 11-osios, kai jų lauks trečioji Tautų lygos akistata su Baltarusijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius