TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvė pelnė pirmąjį oficialų įvartį „AC Milan“ klube: „Viduje labai džiaugiuosi“

Lietuvos rinktinės ir „AC Milan“ futbolininkė Rimantė Jonušaitė vakar šventė savo pirmąjį oficialų įvartį Italijoje.

Šalies moterų taurės aštuntfinalio rungtynėse „AC Milan“ komanda rezultatu 7:2 sutriuškino Veronos „Hellas“ klubą, o prie šios pergalės svariai prisidėjo ir tik ką iš ilgą laiką kamavusių traumų išsikapsčiusi Lietuvos rinktinės puolėja.

R.Jonušaitė aikštėje pasirodė po keitimo – 76-ąją minutę, ir iškart pasinaudojo trenerio suteikta galimybe.

Prabėgus dešimčiai minučių nuo įžengimo į aikštę, 19-metė futbolininkė tiksliu dešinės kojos smūgiu užbaigė Christy Grimshaw pradėtą ataką ir pelnė septintąjį komandos įvartį.

Nors žaisdama „AC Milan“ klube lietuvė jau buvo pasižymėjusi tiksliais smūgiais draugiškuose mačuose, trečiadienį jos pelnytas įvartis – pirmasis, įmuštas oficialiose Milano klubo varžybose.

„Tos nuotaikos tai darbingos, juk šeštadienį vėl laukia rungtynės. Bet, aišku, viduje labai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko įmušti tą ilgai lauktą ir išdirbtą įvartį“, – kukliai sugrįžimu džiaugėsi R.Jonušaitė.

Kaip teigė pati futbolininkė, įvarčio teko laukti tikrai ilgai. Į Italiją Lietuvos rinktinės žaidėja persikėlė 2021 metų pabaigoje, tačiau beveik dvejus metus dėl kamavusių traumų – dukart plyšusių kryžminių raiščių, – pasižymėti „AC Milan“ klube negalėjo.

Nuo spalio pradžios į aikštę Italijoje sugrįžusi R.Jonušaitė atviravo, jog dabar savijauta gera, bet pilnai atgauti fizinę formą dar reikia laiko.

„Daug, daug, daug geriau jaučiuosi. Dar ir šitas įvartis kažkiek pasitikėjimo savimi padeda daugiau atgauti. Labai daug dirbu, jėgas atiduodu 110 procentų, – apie dabartinę savijautą kalbėjo futbolininkė. – Bet, aišku, po traumos tiesiog reikia atgauti visus įgūdžius, kuriuos turėjau anksčiau. Yra kelios situacijos, kur atrodo, kad anksčiau būčiau dariusi kitaip, dar trūksta ir greitesnio sprendimų priėmimo, kurį turėjau anksčiau. Ir dar šiek tiek reikia laiko, kad atgaučiau savo pilną fizinę formą. Bet čia tiesiog laiko klausimas, kada viskas sugrįš.“

Prieš persikėlimą į Milaną R.Jonušaitė žaidė Šiaulių klube „Gintra“ ir dukart – 2019 bei 2020 metų sezonuose – buvo pripažinta geriausia Lietuvos jaunąja metų futbolininke.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rimantė Jonušaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rimantė Jonušaitė

20-ąjį gimtadienį spalio pabaigoje švęsianti R.Jonušaitė taip pat yra viena iš pagrindinių žaidėjų Lietuvos futbolo rinktinėje, su kuria prieš kelias savaites žaidė debiutiniame UEFA moterų Tautų lygos turnyre.

Kol kas lietuvės nėra laimėjusios nei vienų rungtynių – pralaimėjo tiek Liuksemburgo, tiek Turkijos komandoms. Tačiau šias nesėkmes Lietuvos rinktinė bandys ištaisyti spalio 27 dieną susitikime su Sakartvelo komanda.

LFF nuotr./Rimantė Jonušaitė
LFF nuotr./Rimantė Jonušaitė

„Jeigu atvirai, tai dabar mirk arba gyvenk, – apie artėjantį rinktinės mačą kalbėjo futbolininkė. – Būsime šimtu procentu susikoncentravusios, nes privalome laimėti. Kitų variantų nelabai yra – tiesiog privalome. Ir tą bandysime padaryti.“

Artimiausios R.Jonušaitės atstovaujamo „AC Milan“ rungtynės – jau šeštadienį, kai milanietės stos į dvikovą su lygos lentelės kaimynu „Como“ klubu.

Per trejas rungtynes šį sezoną Italijos čempionate 3 taškus pelniusi Milano ekipa rikiuojasi šešta tarp dešimties komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius