-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis treneris papildė Lenkijos aukščiausios lygos klubą

Donatas Vencevičius pradėjo darbą Legnicos „Miedz“ futbolo klubo trenerių štabe. 48-erių metų lietuvis tapo naujo „Miedz“ komandos trenerio lenko Grzegoszo Mokry asistentu.
Donatas Vencevičius
Donatas Vencevičius / LFF nuotr.

Permainų trenerių štabe Legnicos klubas ėmėsi po nesėkmingos sezono pradžios. Praėjusį sezoną užtikrintai I lygos pirmenybes laimėję „Miedz“ futbolininkai „Ekstraklasa“ čempionate per 12 turų surinko tik 6 taškus ir užima paskutinę 18 vietą.

Naujo trenerių štabo debiutas vyks jau penktadienį, kai „Miedz“ svečiuose susitiks su 4 vietą užimančia Lodzės „Widzew“ vienuolike.

Lietuvos nacionalinėje rinktinėje 33 rungtynes sužaidęs ir trijų šalių čempionu – Lietuvos su Vilniaus „Žalgiriu“, Lenkijos su Varšuvos „Polonia“ ir Danijos su „FC Copenhagen“ tapęs D.Vencevičius trenerio karjerą pradėjo 2007 m. Vilniaus „Vėtros“ klube. Vėliau treniravo Marijampolės „Sūduvą“, „Jonavą“ ir Alytaus „Dainavą“. Ilgiausiai 2011-2016 ir 2019-2022 m. D.Vencevičius dirbo Suvalkų „Wigry“ klube. 2012 m. Lenkijoje D.Vencevičius įgijo aukščiausią futbolo trenerio kategoriją – UEFA PRO licenciją.

2009-2011 m. D.Vencevičius buvo Lietuvos rinktinės trenerių Jose Couceiro ir Raimundo Žutauto asistentu, o 2019-2020 m. treniravo Lietuvos jaunimo U21 rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius