Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dūmai, emocijos ir įtampa: „Žalgiris“ parbloškė „Sūduvą“

Vilniaus LFF stadione penktadienio vakarą kunkuliavo aistros. Lietuviškuoju „El clasico“ vadinamas Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ mūšis dar kartą pateisino savo vardą, o pergalę 1:0 iškovojo sostinės ekipa.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po šio mačo A lygos turnyro lentelės viršūnėje tapo ankšta – „Sūduva“ prieš „Žalgirį“ pirmauja vos 2 taškais. Komandoms šiame rate dar liko sužaisti po dvejas rungtynes, o tada lauks paskutinis 5-asis ratas, kuriame varžysis 6 geriausios Lietuvos komandos.

Jau nuo pirmųjų minučių LFF stadione netrūko ne tik grubios, bet ir ne pačios švariausios kovos, kilo keletas susistumdymų, o teisėjas iš Latvijos galėjo rodyti vieną kortelę po kitos. Kovinę atmosferą kūrė ir „Pietų IV“ tribūna, padengusi stadioną dūmų debesimi.

VIDEO: „Pietų IV“ dūmuose paskandino LFF stadioną

Vaidas Slavickas trumpam sustingdė stadioną 20-ąją minutę, kai iš maždaug 35 metrų paleido lyg iš patrankos. Kamuolys skriejo į viršutinį vartų kampą, tačiau Armantas Vitkauskas vartus išgelbėjo.

Vilniečiai pirmąją progą turėjo 28-ąją minutę, kai Louisas Ogana sulaukė perdavimo iš krašto, tačiau galva į vartų plotą pataikyti nesugebėjo.

Tomašas Šimkovičius už galvos griebėsi 35-ąją minutę, kai baudos smūgiu kamuolį paleido šalia virpsto.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o Vladimiras Čeburinas jau per pertrauką ėmėsi permainų. Specialistas iš Kazachstano nusprendė į kovą mesti Marių Činiką, kuris gynybos krašte užėmė Andro Švrljugos vietą.

LFF stadionas pašėlo 54-ąją minutę, kai Mamadou Mbodjis po kampinio iššoko aukščiau nei visi varžovai ir nukreipė kamuolį į vartus.

Skirtumą padvigubinti už kelių minučių galėjo L.Ogana, tačiau visiškai laisvas iš arti galva smūgiavo tiesiai į Ivaną Kardumą.

Aistros nerimo toliau. 62-ąją minutę susikibo Gersonas Acevedo ir Slavko Blagojevičius, tada komandos draugo ginti stojo ir geltoną kortelę užsidirbo Sandro Gotalas.

Nors svečiai dar bandė kurti, tačiau įvarčiu pastangos nevirto, o vilniečiai šventė itin svarbią pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius