Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos 17-mečiai po atkaklios kovos nusileido Serbijos futbolininkams

Lietuvos U-17 rinktinė (1995 m. gimimo ir jaunesni) pirmose Europos U-17 čempionato atrankos rungtynėse Serbijoje po atkaklios kovos turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 0:2. Rungtynių pradžioje praleidusiems įvartį lietuviams išlyginti rezultatą sukliudė virpstas, o serbai savo pergalę įtvirtino iki dvikovos pabaigos likus žaisti tris minutes.
Lietuvos U-17 rinktinė
Lietuvos U-17 rinktinė / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

„Komanda parodė charakterį ir kovėsi kaip lygūs su lygiais. Iki geresnio rezultato pritrūko ir sėkmės, ir meistriškumo, drausmingesnio žaidimo ginantis“, – pasakojo rinktinės treneris Antanas Vingilys, rašo LFF.lt.

Saugas pataikė į virpstą

Atrankos turnyrą Serbijoje pradėjo dvikova su varžybų favorite, aukščiausią reitingą turinčia Serbijos komanda. Rungtynes šeimininkai pradėjo sėkmingai – 10 minutę suklydus lietuvių krašto gynėjui įvartį pelnė Milanas Spremo. Kėlinio viduryje lietuviai galėjo rezultatą išlyginti, kai nuo gynėjų pabėgęs saugas Skirmantas Rakauskas permetė kamuolį per vartininką, tačiau pataikė į virpstą.

Atkakli kova tęsėsi ir antrajame kėlinyje. Po pertraukos mačo arbitras iš Kipro Ioannis Anastasiou negailėjo geltonų kortelių ir serbams parodė tris, o lietuviams – dvi. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti tris minutes Serbija įmušė antrąjį įvartį – pasižymėjo Veljko Simičius.

Pasak A.Vingilio, pirmasis kėlinys buvo permainingas, o antrajame varžovams pavyko lietuvius įvelti į nervingą kovą. „Serbai nuo rungtynių pradžios žaidė aktyviau, po to mums pavyko nuraminti startinį jaudulį, išlyginti žaidimą ir  turėjome idealų šansą pasižymėti. Vėliau buvo daug kovos, rungtynės vyko nervingai. Serbai mums primetė šiurkštoką žaidimą.“

Dramatiška armėnų pergalė

Manau, kad laukia dar dvi sudėtingos rungtynės su apylygėmis ekipomis, – sakė A.Vingilys.

Kitose grupės rungtynėse Velsas po pirmojo pusvalandžio 2:0 pirmavo prieš Armėniją. Tačiau pastaroji komanda nepasidavė ir įvarčiai prieš pertrauką bei antrojo kėlinio viduryje išlygino rezultatą, o paskutinėmis minutėmis išplėšė dramatišką pergalę 3:2.

„Šios rungtynės parodo, kad grupė sunkiai nuspėjama. Galbūt tik serbai namuose favoritai. Armėnai savo sugebėjimus jau parodė draugiškose rungtynėse įveikdami Rusiją. Manau, kad laukia dar dvi sudėtingos rungtynės su apylygėmis ekipomis. Mums svarbu padaryti išvadas ir gerai pasichologiškai pasiruošti, nes turnyras susideda ne iš vienos dvikovos“, – sakė A.Vingilys.

Trečiadienį Lietuvos komanda susitiks su Velso futbolininkais, o šeštadienį susitiks su armėnais.

Rungtynių statistika

Serbija U-17 – Lietuva U-17 2:0 (1:0)
Jakovo „Srem“ stadionas
Teisėjas – Ioannis Anastasiou (Kipras)
Įvarčiai: 10 min. Milan Spremo, 77 min. Veljko Simič (Serbija)
Įspėti: 46 min. Stefan Milošević, 57 min. Nikola Ivković, 67 min. Andrija Živković (Serbija), 69 min. Simonas Stankevičius, 71 min. Tomas Dombrauskis (Lietuva).

Lietuva U-17: Marius Suvaizdis, Justas Raziūnas, Julius Aleksandravičius, Erikas Skripkinas (60 min. Tadas Lekeckas), Skirmantas Rakauskas, Deimantas Petravičius, Edvinas Dambrauskas, Lukas Pangonis, Gabrielius Judickas, Tomas Dombrauskis, Simonas Stankevičius (80 min. Darius Kazubovičius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius