-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos A lygos komandos – prie starto linijos: Marijampolės „Sūduva“

Vis labiau artėjant futbolo sezono pradžiai „SMScredit.lt A lygos“ klubai baigia rikiuoti gretas. Lygos čempionate šiemet, kaip ir pernai, dalyvaus 10 komandų. Septynios jų – senbuvės, trys – naujokės, atėjusios iš pirmosios lygos.
Marijampolės „Sūduva“ – Makedonijos „Turnovo“
Marijampolės „Sūduva“ – Makedonijos „Turnovo“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.


Nuo 2009-ųjų iki 2012-ųjų Marijampolės „Sūduva“ keturiskart iš eilės kopė ant prizininkų pakylos, o 2010 metais komanda tapo šalies vicečempione. Nuo tada marijampoliečių rezultatų kreivė pasileido žemyn. Užpernai „SMScredit.lt A lygoje“ jie finišavo ketvirti, pernai – penkti.

Pasak „Sūduvos“ prezidento Vidmanto Murausko, šiemetis tikslas – medaliai. Tikslo sieks naujas komandos treneris Aleksandaras Veselinovičius. „Darysime viską, kad žaidimo eiga kuo dažniau priklausytų nuo mūsų, o ne nuo varžovų“, – savo futbolo koncepciją vos atvykęs į Suvalkiją įvardijo strategas iš Serbijos.

„Jis dirba 24 valandas per parą, treniruotės – įdomios, bendrauti su juo lengva. Manau, kad viskas bus gerai“, – įspūdžiais apie komandos vairininką pasidalijo V.Murauskas.


Nuo 2009-ųjų iki 2012-ųjų Marijampolės „Sūduva“ keturiskart iš eilės kopė ant prizininkų pakylos, o 2010 metais komanda tapo šalies vicečempione.
 

Teigiamai viešojoje erdvėje apie A.Veselinovičiaus darbo metodus kalba ir „Sūduvos“ žaidėjai – ir tie, kurie lieka Marijampolėje ne pirmą sezoną, ir naujokai.

Kalbant apie sudėties permainas Marijampolės klubas, kaip įprasta, yra tas, kuris nesiblaško, kas pusę metų keisdamas du trečdalius futbolininkų. Karštligiškų manevrų nebuvo ir šią žiemą.

„Sūduvą“ paliko gynėjai Marius Činikas ir Tomas Snapkauskas, italas saugas Giorgio Russo ir puolėjas iš Libano Mohamadas Kdouh. „Marius Činikas nusprendė keliauti į Estiją dar prieš atvykstant naujam treneriui, Tomas Snapkauskas nutarė, kad jam bus geriau Kauno „Stumbre“, Giorgio Russo vieną dieną norėjo likti komandoje, kitą – jau nebe“, – pasakojo V.Murauskas.

Pasak klubo prezidento, su trenerių štabu buvo susitarta, kad sudėties spragas „Sūduva“, kiek tai įmanoma, pildys lietuviais, o jei to padaryti nepavyks, A.Veselinovičius rinksis legionierius. Į komandą iš Alytaus „Dainavos“ atvykus vartininkui Kornelijui Timofejevui, iš Vilniaus „Žalgirio“ – saugui Vaidotui Šilėnui, iš Panevėžio „Ekrano“ – puolėjui Edvardui Tamulevičiui, trapi liko tik gynybos grandis.


Finansine, infrastruktūros ir kitomis prasmėmis vienas stabiliausių bei stipriausių šalies klubų pasirengęs susigrąžinti pozicijas, kurios pastaruosius dvejus metus „SMScredit.lt A lygoje“ buvo užleistos.
 

Ją A.Veselinovičius papildė savo tėvynainiais – Nikola Prebiračevičiumi ir Marko Živkovičiumi. „Sezonas bus ilgas – teks sužaisti maždaug 40 rungtynių. Todėl dviejų ar trijų naujų futbolininkų mums reikėjo“, – paaiškino treneris. Tarpsezonio pasirengimu „Sūduvos“ atstovai liko patenkinti, nors šiokių tokių bėdų buvo.

V.Šilėnui pradžioje teko gydytis traumą ir vytis komandos draugus fizinio rengimo stadijoje. Vėliau traumą patyrė K.Timofejevas, o per treniruočių stovyklą Kipre pagalius į ratus kaišiojo gamta – dėl liūčių teko koreguoti kontrolinių rungtynių tvarkaraštį ir žaisti permirkusiose, klampiose aikštėse.

Tačiau savo įprastas tradicijas ir kozirius marijampoliečiai išsaugo. Finansine, infrastruktūros ir kitomis prasmėmis vienas stabiliausių bei stipriausių šalies klubų pasirengęs susigrąžinti pozicijas, kurios pastaruosius dvejus metus „SMScredit.lt A lygoje“ buvo užleistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius