-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos čempionas „Žalgiris“ kontrolinėse rungtynėse Kipre nugalėjo Rusijos pirmojo diviziono komandą

Kipre naujajam sezonui besiruošiantis Lietuvos futbolo čempionas Vilniaus MFD „Žalgiris“ šeštadienį kontrolinėse rungtynėse 3:0 (0:0) nugalėjo Rusijos pirmajame divizione dvyliktąją vietą užimančią Krasnojarsko „Jenisej“ vienuolikę.
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įvarčius nugalėtojams antrajame kėlinyje pelnė Eivinas Zagurskas (58 min.), Paulius Janušauskas (81 min.) ir peržiūroje dalyvaujantis buvęs Marijampolės „Sūduvos“ ekipos saugas Karolis Strolys (86 min.).

Po pergalės Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Marekas Zubas džiaugėsi jaunųjų žalgiriečių pasirodymu: „Esu patenkintas komandos žaidimu. Džiaugiuosi, kad pirmosiose rungtynėse Kipre pavyko pasiekti solidžią pergalę. Šiuo metu nelengvas laikotarpis futbolininkams. Jie daug ir intensyviai treniruojasi, todėl yra pavargę. Tačiau šiandien nuovargis neatsiliepė žalgiriečių žaidimui. Antrajame kėlinyje jie buvo pranašesni už Rusijos komandos žaidėjus“.

M.Zubas rungtynėse su „Jenisej“ nevengė eksperimentuoti. Pirmajame kėlinyje jis į aikštę išleido pagrindinius ekipos futbolininkus, antrajame – suteikė šansą jauniesiems žalgiriečiams.

Po pertraukos Lietuvos čempionų gretose pasirodę Aldas Korsakas, Rokas Simanavičius, Daniel Romanovskij ir Karolys Strolys debiutavo „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje.

„Išleidau į aikštę jaunus žaidėjus, kad jie galėtų tobulėti ir pasisemti patirties. Džiugu, kad jaunieji žalgiriečiai pateisino mano pasitikėjimą. Vienas jų – K.Strolys – įmušė įvartį“, – teigė vilniečių treneris.

Peržiūroje dalyvaujantis buvęs Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkas K.Strolys po rungtynių džiaugėsi pelnytu įvarčiu: „Tai man buvo įsimintinos rungtynės. Iš pradžių šiek tiek jaudinausi, bet jaudulys greitai praėjo. Stengiausi žaisti aktyviai, turėjau kelias progas, tačiau jų neišnaudojau. Rungtynių pabaigoje gavau puikų perdavimą, atsidūriau vienas prieš vartininką ir nukreipiau kamuolį į vartus. Tai labai svarbus įvartis man. Jis suteiks daugiau pasitikėjimo“.

Jaunasis žalgirietis tikisi, kad vilniečių vyriausiasis treneris išleis jį į aikštę ir kitose kontrolinėse rungtynėse Kipre.

„Kiekvienoje treniruotėje bandysiu įrodyti, kad esu vertas žengti ant vejos. Sunkiai dirbsiu, kad įgaučiau trenerio pasitikėjimą. Manau, kad M.Zubas suteiks man progų pasirodyti aikštėje“, – vylėsi K.Strolys.

Sekmadienį Krasnojarsko „Jenisej“ vienuolikė išmėgins jėgas su Marijampolės „Sūduva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius