Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos čempionės pasikvietė stipriausioje Brazilijos lygoje žaidusią gynėją

Jau šį savaitgalį Šiaulių „Gintros“ klubas pradės 2024 metų Lietuvos moterų A lygos sezoną, o prieš pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionės pristatė dar vieną futbolininkę.
Sabrina Gonçalves Amorim
Sabrina Gonçalves Amorim / Klubo nuotr.
Temos: 1 Šiaulių Gintra

Lietuvos čempionių klubas sukirto rankomis su perspektyvia 20-mete brazile Sabrina Gonçalves Amorim. Gynėjos ir saugės pozicijose galinti rungtyniauti žaidėja vilkės 5-uoju numeriu paženklintus geltonai juodus marškinėlius.

S.G.Amorim Brazilijoje futbolininkės kelią pradėjo „Barra da Tijuca“ klube, vėliau persikėlė į Rio de Žaneiro „Fluminense“, o 2022 metais sulaukė šanso prisijungti prieš aukščiausioje Brazilijos lygoje rungtyniaujančio ir 2023 metais šalies čempione tapusios San Paulo „Corinthians“. Gynėjai dėl vietos pagrindinės komandos sudėtyje teko konkuruoti net su Brazilijos nacionalinės moterų futbolo rinktinės žaidėjomis. Sabrina džiaugiasi įgyta patirtimi ir išmoktomis pamokomis, tačiau pripažino, kad jau kurį laiką brandino idėją išvykti rungtyniauti į Europą ir pradėti legionierės karjerą.

Naujokė vos atvykusi į Šiaulius jau turėjo pirmąją treniruotę su komanda ir po jos pasidalijo šviežiais įspūdžiais.

„Po pirmosios treniruotės jaučiuosi labai gerai. Kol kas dar turiu daug ko išmokti, pažinti, suprasti, tačiau jaučiu trenerių ir komandos draugių palaikymą, visi spinduliuoja gera nuotaika, todėl tikiu, kad mano adaptacija neužtruks. Turėjau ilgą kelionę į Lietuvą, smagu pagaliau būti „Gintros“ komandos dalimi, nes ilgai laukiau šio prisijungimo. Su klubu sieju savo tolimesnę ateitį, todėl noriu mokintis ir nekantrauju kovoti dėl pergalių“, – šypsojosi Sabrina.

„Stebėjau Šiaulių klubą jau anksčiau, mačiau kelis pasirodymus UEFA Čempionių lygoje, žinau, kad tai yra laiminti komanda vietinėse pirmenybėse. Man kol kas viskas nauja – oro sąlygos, čempionatas, lūkesčiai, kuriuos ir pati sau keliu būdama čia. Galiu pažadėti, kad tikrai atiduosiu visas jėgas ir pirmoje vietoje man visada yra ne asmeninės ambicijos, o komandinis rezultatas“, – tęsė brazilė.

Portugalų kalba komunikuojanti Sabrina pripažino, kad turės ir dar vieną iššūkį už aikštės ribų.

„Stengsiuosi gerinti anglų kalbos įgūdžius, kadangi suprantu, jog tai labai svarbu siekiant ne tik suprasti trenerius ir komandos drauges, bet ir apskritai integruojantis į gyvenimą Lietuvoje“, – pripažino naujokė.

„Gintros“ marškinėlius praeityje yra vilkėjusios ir kitos brazilės – Isadora Freitas, sesės dvynės Kelen ir Karen Bender.

Sveikindamas Sabriną prisijungus prie komandos klubo direktorius Mantas Radavičius akcentavo, kad tai jauna, talentinga ir rungtynių patirties išalkusi žaidėja.

„Sabrina yra įdomi žaidėja, kuri, tikime, gali maloniai nustebinti. Brazilijos futbolo mokykla yra aukščiausio lygio, o kiekvienos atskiros žaidėjos potencialas yra tas klausimas į kurį atsakymo mes labiausiai ir ieškome. Sabrina pastarąjį laikotarpį neturėjo daug žaidybinės patirties, todėl yra ypatingai motyvuota, nekantrauja kuo greičiau įsilieti į komandą ir žengti į aikštę rungtynėse“, – pristatydamas naujokę kalbėjo M.Radavičius.

Moterų A lygos starte gintrietės namuose egzaminuos lygos debiutantę Vilniaus rajono „TransINVEST“. Rungtynės vyks šį šeštadienį, kovo 16 dieną 17 val. Gytarių stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius