Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos devyniolikmečiai nusileido ir žydams (papildyta 19.27 val.)

Lietuvos devyniolikmečiai prarado viltis patekti į finalinį Europos U-19 futbolo čempionato etapą.
Lietuvos devynolikmečiai lieka be taškų
Lietuvos devynolikmečiai lieka be taškų / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 2 Izraelis Lietuva

Marijampolėje vykstančiame keturių komandų atrankos turnyre Deivido Kančelskio treniruojami mūsiškiai ketvirtadienį minimaliu rezultatu 0:1 (0:1) nusileido bendraamžiams iš Izraelio ir patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės. Ši nesėkmės lietuviams nubraukė net ir teorines viltis grupėje užimti antrąją vietą.

Vienintelio mačo įvarčio autoriumi 26 minutę tapo Benas Benas Yai.

Žydams tai buvo antroji pergalė iš tiek pat galimų, po kurios jie pasivijo su 6 taškais grupėje pirmaujančius Europos vicečempionus ispanus. Pastarieji ketvirtadienį šventė dar vieną užtikrintą pergalę, 3:0 (1:0) sutriuškinę Armėnijos devyniolikmečius.

Keturių komandų atrankos turnyrą lietuviai baigs sekmadienį kova su taškų taip pat dar neiškovojusiais armėnais, o ispanai ir žydai varžysis dėl pirmosios vietos.

Papildyta 19.27 val. „Vyrai atidavė visas jėgas, tačiau kamuolys niekaip neatsidūrė vartuose",  – po varžybų LFF.lt sakė lietuvių treneris Deivis Kančelskis.

Varžovai įmušė, lietuviams sutrukdė virpstas

Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė pavojingomis atakomis, tačiau įvartį pirmieji pelnė svečiai iš Izraelio. 26 min. lietuviai apeliavo dėl žaidimo ranka, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo ir kontratakoje po perdavimo iš krašto tiksliai smūgiavo Benas Ben Yairas.

Antrajame kėlinyje Lietuvos U-19 rinktinė žaidė pranašiau ir dažnai lankėsi prie varžovų vartų. Arčiausiai tikslo kėlinio viduryjebuvo puolėjas Laurynas Stonkus , tačiau vieną jo smūgį atrėmė Izraelio ekipos vartininkas Ramas Strausas, o po kito kamuolys atsimušė į virpstą. Svečiai apsigynė ir šventė pergalę, kuri jiems garantavo kelialapį į kitą etapą.

Žaidėjai atidavė visas jėgas

Lietuvos rinktinės strategas Deivis Kančelskis sakė, kad ši komanda sužaidė vienas geriausių rungtynių, tačiau pritrūko sėkmės.

„Rungtynės turėjo patikti žiūrovams. Sužaidėme vienas geriausių savo rungtynių. Tai buvo lygių varžovų dvikova, tačiau laimi tas, kas įmuša. Mūsų nuomone, prieš įvartį buvo sužaista ranka. Po to nespėjome grįžti į gynybą ir praleidome skaudų įvartį. Antrajame kėlinyje buvome geresni, spaudėme varžovus, tačiau kamuolys niekaip neatsidūrė vartuose. Po L..Stonkaus smūgio atrodė, kad kamuoliui nebuvo kur dingti, bet vis tiek jis pataikė į virpstą ir išsisuko iš vartų", - kalbėjo treneris.

Jo teigimu, visi žaidėjai kovojo ir atidavė visas jėgas. „Jiems už tai dėkoju. Solidžiai atrodė gynybos linija, patikimai rungtyniavo vatininkas. Saugų linijoje išskirčiau Martyną Dapkų, aktyvūs buvo puolėjai. Esu įsitikinęs, kad keli šios komandos žaidėjai ateityje gali papildyti ir nacionalinę rinktinę", - teigė D.Kančelskis.

Vienas įvartis lemtingas

Varžovų treneris Eli Cohenas kalbėjo, kad rungtynės buvo laba sunkios, o kėliniai buvo skirtingi: „Pirmajame mes žaidėme geriau, antrajame kur kas geriau žaidė lietuviai. Antrojo kėlinio pradžioje jie sukūrė nemažai progų. Kartą mums pasisekė, kai kamuolys pataikė į virpstą, keliskart gerai sužaidė vartininkas."

"Toks jau futbolas. Kai žaidžia lygiaverčiai varžovai, įmušęs vieną įvartį turi gintis. Tas įvartis atvėrė mums kelią į kitą etapą. Pavyko nugalėti, nes žaidėme agresyviai ir kaip komanda, nedavėme varžovams erdvės", - sakė izraelio komandos vairininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius