Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolas: antras dublis pavyko labiau

Turbūt kiekvienas šalies aistruolis svajojo apie galimybę kitą savaitę Lietuvos futbolo stadionuose išvysti tokius futbolo klubus kaip „Hamburg“ (Vokietija), „Lille“ (Prancūzija) ar Londono „Fulham“ (Anglija). Deja, arba, laimė, į Lietuvą kitą ketvirtadienį atvyks tik vienas elitinės Europos futbolo lygos klubas – 7-ą vietą praėjusiame „Premier“ lygos čempionate užėmęs „Fulham“.
Rungtynių akimirka
„Vėtros“ ekipa tapo pirmuoju Lietuvos klubu, kuriam, nepaisant pralaimėjimo namuose, pavyko žengti į kitą Europos turnyro etapą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Lietuvą, tiksliau, Vilnių, geriausia pasaulyje tituluojamoje aukščiausioje Anglijos futbolo lygoje rungtyniaujanti „Fulham“ vienuolikė atvyks žaisti su Vilniaus „Vėtros“ ekipa.

Bronzos medaliais Lietuvos čempionate pernai pasipuošusiai sostinės komandai vienintelei pavyko peržengti antrojo UEFA Europos lygos kvalifikacinio etapo barjerą.

Nors prognozės iš pradžių buvo visai priešingos. Vos ištraukus burtus, šalies futbolo ekspertai vienbalsiai pareiškė – grėsmingiausias varžovas teko būtent „Vėtrai“.

Vos ištraukus burtus, šalies futbolo ekspertai vienbalsiai pareiškė – grėsmingiausias varžovas teko būtent „Vėtrai“. Tiesa, bijoti tikrai būta ko. Helsinkio HJK vienuolikė užtikrintai pirmavo Suomijos čempionate, o techniški komandos legionieriai suko galvas ne vienam varžovų gynėjui.

Prognozės neprašviesėjo ir po pirmojo poros susitikimo Vilniuje. Tada, nors ir neįrodžiusi didžiulio lygių skirtumo, HJK iš Lietuvos išvyko su pergale (1:0).

Vis dėlto situacija kardinaliai pasikeitė vakar Helsinkio „Finnair“ stadione. HJK čia taip pat pirmavo po taiklaus Mohamedo Kamaros (3 min.) smūgio, tačiau „Vėtros“ atsakas buvo negailestingas – Mindaugo Grigalevičiaus (27 min.), Algio Jankausko (30 min.) bei Jevgenijaus Morozo (81 min.) įvarčiai padovanojo vilniečiams pergalę rezultatu 3:1 (2:1) ir vietą kitame Europos lygos etape, kur lauks grėsmingasis „Fulham“. Pirmoji poros dvikova liepos 30 dieną vyks Vilniuje.

Atsakomųjų rungtynių vakar nepralaimėjo ir kiti du antrajame Europos lygos kvalifikaciniame etape kovoję klubai. FBK „Kaunas“ mačą namuose su „Sevojno“ (Serbija) baigė lygiosiomis 1:1 (0:0), o Marijampolės „Sūduva“ išvykoje su „Randers“ (Danija) sužaidė taip pat 1:1 (0:1).

Vis dėlto patekti į kitą etapą lietuviškoms vienuolikėms nepavyko. „Kaunui“ galimybę išbandyti jėgas su „Lille“ nubraukė namuose praleistas įvartis (pirmasis mačas baigėsi 0:0), o apie dvikovą su „Hamburg“ jau turbūt svajojusiai „Sūduvai“ – prieš savaitę Marijampolėje patirta minimali nesėkmė (0:1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius