Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29 /13:10

Lietuvos futbolas – vėl skandalo sukūryje?

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) atėmė iš draugiškų Rusijos ir Lietuvos rinktinių rungtynių, vykusių šių metų gegužės 29 d. ir baigėsi rezultatu 0:0, oficialų statusą. Jos neįtrauktos į oficialų FIFA reitingą.
Lietuvos rungtynių su rusais dvikovos nenori pripažinti FIFA
Lietuvos rungtynių su rusais dvikovos nenori pripažinti FIFA / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 3 UEFA Futbolas FIFA

Jokių konkrečių paaiškinimų šiuo klausimu FIFA nepateikia. Tyli ir Rusijos futbolo sąjunga.

Taip pat oficialus statusas buvo atimtas ir iš kelių kitų draugiškų rungtynių. Kad ir su Estijos rinktine, kurios kelios rungtynės „dingo“ iš FIFA statistikos protokolų. Estijos futbolo federacija šiuo klausimu kreipėsi į FIFA, reikalaudama oficialių paaiškinimų dėl ko taip įvyko.

Rusijos žurnalistai daro išvadą, kad veikiausia taip atsitiko dėl FIFA kovos prieš sutartas rungtynes.

Tam, kad būtų sužaistos draugiškos tarpvalstybinės rungtynės, ir jos būtų pripažintos, reikia laikytis griežtų taisyklių, tapo dar griežtesnėmis 2012-aisiais, iš karto po skandalų dėl sutartų rungtynių.

Tiesa, gali būti, kad tai tebuvo tik nusižengta taisyklei dėl teisėjų licencijų. Todėl, kad visi teisėjai, įskaitant ir rezervinį – ketvirtą, aptarnaujantys tarptautines rungtynes turi turėti FIFA licenciją. Jei nors vienas iš teisėjų tokios neturėjo, FIFA galėjo neįskaityti rungtynių rezultato dėl šios priežasties.

Papildyta 13.10 val.: „Iš FIFA neturime jokių žinių. Ji tikrai nieko nepranešė – šią istoriją parašė Rusijos žurnalistai. Trečiadienį LFF rinktinių skyrius raštu kreipsis į FIFA su prašymu paaiškinti, ar oficialus statusas tikrai buvo atimtas. Tik sulaukę atsakymo galėsime pasakyti daugiau“, – trečiadienį 15min.lt sakė LFF atstovas spaudai Vaidotas Januška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius