Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos futbole stumdomos šaškės – vieta ruošiama krepšinio rinkos specialistui

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) svarbiausiuose kabinetuose bręsta pokyčiai – vis garsiau braška generalinio sekretoriaus Nerijaus Dunausko kėdė, nors šalies futbolo vadovas Tomas Danilevičius permainų nenori.
Edgaras Stankevičius
Edgaras Stankevičius / Augusto Didžgalvio/LFF nuotr.

Buvęs futbolo arbitras yra stumiamas iš federacijos žaidimų aikštės vidurio.

Nors šeštadienį per Lietuvos futbolo federacijos eilinę konferenciją „Crowne Plaza“ viešbutyje, anksčiau vadintame „Draugyste“, atvirų mūšių neprognozuojama, futbolo užkulisiuose jau kelis mėnesius vyksta tylūs manevrai.

„Delfi“ žurnalistas Mindaugas Augustis skelbia, dėl opozicijos spaudimo N.Dunauskas turėtų palikti LFF generalinio sekretoriaus pareigas po konferencijos – ne iškart, bet veikiausiai per savaitę.

Nuo 2016 metų LFF generalinio sekretoriaus pareigas ėjusį N.Dunauską iš svarbių pareigų bando išstumti dalis kitų LFF Vykdomo komiteto narių, tarp kurių garsiausiai skamba prieštaringos reputacijos Arūno Pukelio balsas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis

Tauragės futbolo asociacijos vadovas pernai aktyviai įsiliejo į futbolo federacijos veiklą. Jo palaikomas Marijampolės futbolo asociacijos vadovas Žydrūnas Buzas viešai jau atakavo N.Dunauską ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentą Tomą Danilevičių dėl didelių išlaidų teisinėms procedūroms.

15min žiniomis, vidinė kova nenurimo ir tarp Vykdomojo komiteto 20 narių formuojasi stovyklos. Didžioji dalis stebi, kurioje įtakos zonoje pasipils įvarčiai.

Jei T.Danilevičiaus ir jo svainio N.Dunausko oponentai bus stipresni, generalinio sekretoriaus vietą gali užimti dabartinis jo pavaduotojas Edgaras Stankevičius.

31 metų kaunietis didžiąją karjeros dalį dirbo su krepšinio projektais – Kauno „Atleto“ klube, Kauno krepšinio mokykloje „Tornado“, Kauno rajono moterų krepšinio komandoje „Sirenos“, krepšinio portale basketnews.lt. 2014–2016 metais jis buvo Lietuvos krepšinio lygos projektų vadovu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Prieš dvejus metus E.Stankevičius pasuko į futbolą, tapęs LFF komercijos ir rinkodaros skyriaus vadovu. Nuo 2017 metų jis pradėjo eiti N.Dunausko pavaduotojo pareigas.

Kita vertus, dabartinis LFF prezidentas T.Danilevičius permainų nenori.

Tomai, kaip jūs reagavote į kalbas, kad N.Dunauskas gali palikti generalinio sekretoriaus pareigas?

– Tai yra spekuliacijos, bet geriausiai apie tai būtų kalbėti su pačiu Nerijumi Dunausku.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nerijus Dunauskas ir advokatė Reda Kurlavičienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nerijus Dunauskas ir advokatė Reda Kurlavičienė

– Jis neatsiliepia telefonu penktadienį. Jūs pats esate patenkintas N.Dunausko darbu ir norėtumėte, kad jis liktų eiti savo pareigas?

– Aš neturiu nieko prieš jo darbą. Tai būtų jo paties sprendimas.

Kodėl federacijos opozicija norėtų nustumti N.Dunauską į šalį? Vykdomojo komiteto nariai kaltino jus ir N.Dunauską dėl didelių išlaidų teisinėms procedūroms, tačiau ar tai yra pagrindinė priežastis?

– Aš manau, kad teisinėms paslaugoms išleidome tiek, kiek turėjome išleisti. Esu įsitikinęs, kad už paslaugas nebuvo permokėta.

Dėl kitų priežasčių reikėtų klausti opozicijos. Aš neturiu nusiskundimų generaliniam sekretoriui – nemanau, kad jis prastai dirba.

– Jūs žinote, kurie asmenys labiausiai norėtų permainų?

– Sunku pasakyti, tačiau bet koks galimas pasikeitimas bus sprendžiamas federacijos Vykdomajame komitete. Spekuliuoti kas nori pokyčių, o kas nenori, – ne mano tikslas.

– Ar tiesa, kad N.Dunauską norima pakeisti Edgaru Stankevičiumi?

– Išorinėje erdvėje daug spekuliacijų, tačiau šį klausimą spręs Vykdomasis komitetas. Tada ir pasimatys kandidatai.

Jūs visa tai pateikiate tarsi faktą, bet faktas yra vienas – šiandien generalinis sekretorius yra Nerijus Dunauskas.

– Jūs tikite, kad jis liks eiti pareigas?

– Manau, kad taip.

– Ar esate ramus ir dėl savo ateities einant prezidento pareigas?

– Prezidento rinkimai bus 2020 metais. Ar mane perrinks, aš nežinau – visa tai dar tolimoje ateityje. Šiuo metu aš neplanuoju išeiti.

Aš labiau remiuosi ne spekuliacijomis, o faktais. O faktai šiandien yra tokie – generalinis sekretorius yra Nerijus Dunauskas, o prezidentas – Tomas Danilevičius.

VIDEO: „Vieni vartai“: nesutarimų draskomas „Man Utd“, legionieriai „A“ lygoje ir žiaurus Evra kerštas
Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Tomas Danilevičius
Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Tomas Danilevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius