Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolininkui Aurimui Verteliui skirta trijų mėnesių diskvalifikacija

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas skyrė trijų mėnesių diskvalifikaciją futbolininkui Aurimui Verteliui už žaidėjų statuso ir perėjimo iš klubo į klubą reglamento pažeidimus.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Drausmės komitetas svarstė sausio 6 dieną gautą FBK „Kaunas“ skundą, kuriame nurodė, jog klubui priklausantis žaidėjas Aurimas Vertelis savavališkai paliko komandą ir neinformavęs nei vadovų, nei trenerių, dalyvauja Panevėžio „Ekrano“ treniruotėse. Dėl šių priežasčių FBK „Kaunas“ pateikė prašymą nutraukti žaidėjo kontraktą, skirti klubui kompensaciją ir diskvalifikuoti žaidėją pusei metų, praneša LFF.

Atsiųstame paaiškinime A.Vertelis tikino, jog rėmėsi žodiniu „Kauno“ savininko leidimu, o taip pat teigė neketinęs sudaryti sutarties su „Ekrano“  klubu.

LFF žaidėjų statuso ir perėjimo iš klubo į klubą taisyklių 17 punkto 6 dalyje numatyta, jog  sutartį su klubu turintis žaidėjas neturi teisės užmegzti kontaktus ar pradėti derybas su bet kuriuo kitu klubu, su tikslu susitarti dėl žaidėjo perėjimo.

Įvertinęs klubo ir žaidėjo pateiktą informaciją bei pasiaiškinimus, LFF Drausmės komitetas nutarė, jog A.Vertelis pažeidė taisyklėse numatytą draudimą.  Atsižvelgiant į tai, kad pats futbolininkas prisipažino elgęsis netinkamai, ir tai, kad jis dar turi sutartį su „Kaunu“, žaidėjui skirta trijų mėnesių diskvalifikacija dalyvauti LFF ar LFF pavedimu organizuojamose varžybose.

Prašymas dėl sutarties su A.Verteliu nutraukimo ir kompensacijos atmestas, nes Drausmės komiteto veiklą reglamentuojantys teisės aktai tokios galimybės nenumato. Pažymima, jog sutartį klubas gali vienašališkai nutraukti pats pagal sutartyje ar teisės aktuose nustatytus pagrindus.

Šis nutarimas ne vėliau kaip per dvi darbo dienas nuo  paskelbimo dienos gali būti skundžiamas LFF Apeliaciniam komitetui.

Panevėžio „Ekranas“ iki ketvirtadienio turi pateikti pasiaiškinimą dėl minėtos situacijos ir tuomet LFF Drausmės komitetas spręs dėl klubui taikytinų drausminių nuobaudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius