Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lyga keliasi ir į kompiuterių ekranus

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos dvikovos šiemet bus matomos ne tik per televiziją, bet ir internetu – rungtynių tiesioginės transliacijos pradėtos per neseniai startavusią „Futbolo.TV“ interneto svetainę.
„Žalgiris“ A lygos sezoną pradėjo pergale prieš FBK „Kaunas“ futbolininkus
„Žalgiris“ A lygos sezoną pradėjo pergale prieš FBK „Kaunas“ futbolininkus / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Transliuos tiek internetu, tiek per televiziją

„Ačiū už transliaciją. Kadangi esu ne Lietuvoje, buvo smagu pažiūrėti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ po vienos pirmųjų transliacijų rašė Žilvinas. „Prieš pora metų A lygos nebūtum pažiūrėjęs nei per televiziją, nei internetu. Galbūt dabar susidomėję žmonės aktyviau rinksis ir į stadionus“, – svarstė Povilas.

Naujasis LFF projektas startavo prieš pat sezono pradžią. „Futbolo.TV“ tinklapyje savaitgalį buvo tiesiogiai transliuojamos penkerios iš šešerių A lygos pirmojo turo rungtynių.

„A lygos čempionatas šiemet žada daug intriguojančių ir atkaklių dvikovų. Stengiamės suteikti progą jas pamatyti kuo daugiau žiūrovų ir taip populiarinti Lietuvos futbolą. Jei leis galimybės, tikimės su A lygos klubų pagalba tiesiogiai ar vaizdo įrašais parodyti visas pirmenybių rungtynes“, – sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Jis pažymėjo, kad profesionaliai nufilmuotos futbolo transliacijos ir toliau vyks per „Lietuvos ryto“ televiziją: „Su šiuo partneriu turime ilgalaikę sutartį. Malonu, jog A lygos rungtynės ir toliau bus televizijos ekranuose. Pasiruošti pirmųjų dviejų turų transliacijoms pritrūko laiko, tačiau jau nuo balandžio 3 dienos įprastu laiku po 18 valandos televizijos žiūrovai galės vėl pamatyti lietuvišką futbolą.“

Per pirmąjį turą – didelis susidomėjimas

LFF vadovas džiaugėsi, kad pirmosios bandomosios transliacijos internetu pavyko ir sulaukė didelio sirgalių susidomėjimo. Savaitgalį kiekvienas rungtynes internetu vidutiniškai stebėjo po tūkstantis žiūrovų, o daugiausiai – beveik pusantro tūkstančio – pažiūrėjo pirmąją sezono dvikovą tarp Tauragės „Tauro“ ir „Mažeikių“.

Futbolo mėgėjai taip pat galėjo išvysti ir spaudos konferencijas po rungtynių, o artimiausiu metu galės pamatyti ir visų turo dvikovų vaizdo įrašus.

Kovo 16–ąją planuojama transliuoti pirmąsias LFF taurės pusfinalių rungtynes transliacijos, o  A lygos  antrasis turas bus žaidžiamas kovo 19–20 dienomis.

Vėliau Lietuvos futbolo pirmenybėse vyks pertrauka, nes kovo 25 ir 29 dienomis mūsų šalies nacionalinė rinktinė žais tarptautines rungtynes su Lenkijos ir Ispanijos futbolininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius