-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lyga: pažeminta „Sūduva“ išsiliejo ant „Šiaulių“

Šeštadienį Marijampolės „Arvi“ arenoje Lietuvos futbolo A lygoje pirmąją pergalę iškovojo „Sūduva“. Praėjusiame ture Vilniaus „Žalgirio“ net 1:8 pažeminta komanda šį kartą 2:0 nugalėjo „Šiaulius“.
Marijampolės „Sūduva“
Marijampolės „Sūduva“ – Makedonijos „Turnovo“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės prasidėjo gana vangiai, vyravo kieta kova aikštės viduryje. Nors abi komandos turėjo progų kelti kampinius, tačiau jų realizuoti ar susikurti pavojingų progų nepavykdavo.

Visai netikėtai 11-ąją rungtynių minutę dėl žaidimo ranka baudos aikštelėje į „Šiaulių“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Teisėjas Darius Petraška dar kurį laiką pasitarė su savo kolega ir paskyrė „Šiaulių“ klubui nepalankų sprendimą.

Prie žymos stojo „Sūduvos“ legionierius iš Serbijos Marko Andjelkovičius, tačiau jo smūgį atrėmė puikiai sužaidęs jaunasis vartų sargas – Ignas Plūkas.

Kėliniui įpusėjus po Stjepano Babičiaus atlikto perdavimo pavojingą smūgį atliko „Šiaulių“ centro gynėjas Edvardas Gaurilovas. Tai buvo geriausia svečių proga pirmajame kėlinyje.

VIDEO: Rungtynių įvarčiai

31-ąją rungtynių minutę puikios progos neišnaudojo šeimininkų komandos žaidėjas Audrius Brokas. Giorgio Russo perdavė kamuolį iš kairiojo atakos krašto Tomui Radzinevičiui, o pastarasis atmetė jį A.Brokui, tačiau „Sūduvos“ žaidėjo smūgį puikiai atrėmė vėl komandą išgelbėjęs I.Plūkas.

Pirmojo kėlinio pabaigoje kiek aktyviau žaidė „Sūduvos“ futbolininkai, tačiau didelio pavojaus prie šiauliečių vartų nebuvo sukurta.

Padarę tinkamas išvadas per pertrauką marijampoliečiai jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje, 47-ąją minutę išsiveržė į priekį. Tai padarė ekipos saugas Vilmantas Bagdanavičius po G.Rosso tikslaus perdavimo.

„Sūduva“ vadelių neatleido ir toliau. Ypač aktyvus atakos smaigalyje buvo T.Radzinevičius. Savo ruožtu, „Šiaulių“ klubo puolimo lyderiui Niko Tokičiui sunkiai sekėsi rasti spragų patikimoje šeimininkų gynyboje. Arti tikslo T.Radzinevičius buvo 58-ąją rungtynių minutę, kai jo smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto.

Vis tik T.Radzinevičius savo tikslą pasiekė ir 65-ąją minutę padvigubino rezultatą. Puolėjui perdavimą iš dešiniojo atakos krašto atliko Karolis Chvedukas. 

Per likusį laiką „Šiauliai“ neturėjo jokios realios galimybės pavojingiau grasinti šeimininkų vartams. Vartininkui Džiugui Bartkui beveik netekdavo įsitraukti į žaidimą, kadangi puikiai varžovų antpuolius likviduodavo likę komandos draugai.

„Sūduva“ turėjo progų pelnyti ir trečiajį įvartį, tačiau pirmoje situacijoje po keitimo aikštėje pasirodęs Valentinas Baranovskis baudos aikštelėje kiek uždelsė. O rezultatyvaus perdavimo autorius K.Chvedukas nepasinaudojo puikiu T.Radzinevičiaus perdavimu ir pataikė į vartų konstrukciją.

Mačo pabaigoje „Sūduva“ užtikrintai kontroliavo žaidimą, neleisdama svečiams sukurti nieko pavojingo prie savųjų vartų. Tad „Sūduva“ iškovojo pirmuosius tris taškus šiame sezone, o tuo tarpu „Šiauliai“ išliko su vienu pelnytu tašku savo kraityje.

Po šios pergalės „Sūduva“ pakilo į septintąją vietą A lygoje, o „Šiauliai“ po trijų turų užima 9 vietą.

Marijampolės „Sūduva“ – Šiaulių „Šiauliai“ 2:0 (0:0)

„Sūduva“: D.Bartkus, M.Ugge, D.Isoda, M.Činikas, M.Kovačevičius, V.Bagdanavičius, G.Russo, P.Kiselevskis (46min. K.Chvedukas), M.Andjelkovičius (76 min. A.Vaskela), A.Brokas (43 min. V.Baranovskis), T.Radzinevičius.

„Šiauliai“: I.Plūkas, J.Raziūnas, F.Zderičius, E.Gaurilovas, A.Renusas, M.Vorobjovas, R.Gedminas (69 min. R.Lėščius), Y.Keita, S.Babičius (77 min. T.Vitukynas), E.Jasaitis, N.Tokičius.

Įvarčiai: V.Bagdanavičius (47), T.Radzinevičius (65)

Geltonos kortelės: S.Babičius (41), M.Andjelkovičius (59), M.Činikas (73), A.Vaskela (78), E.Jasaitis (80).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius