Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lyga: „Trakai“ nugalėjo „Šiaulius“

Luko Kochanausko ir Ronaldo Solomino skaudūs kirčiai palaužė Saulės miesto atstovus. Buvęs ekranietis savo debiutiniame mače atliko dublį, o puolėjo naujasis klubas „SMScredit.lt A lygos“ XXIII-iojo turo mače rezultatu 3:1 (0:0) įveikė „Šiaulius“. Šiauliečiai trečią sykį šiame sezone buvo priversti pripažinti senosios sostinės riterių pranašumą.
„Trakai“ – „Šiauliai“
„Trakai“ – „Šiauliai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeimininkai aktyviau pradėjo šias rungtynes, tačiau pavojingų epizodų ilgą laiką nesukūrė. Tik kėliniui artėjant link vidurio Vytautas Lukša atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę Dariui Miceikai, kuris vietoje smūgio į vartus nusprendė atlikti perdavimą kulnu komandos draugui. Sprendimas buvo nevykęs ir dėkinga proga patikrinti Andrėjaus Stincos meistriškumą subliuško.

Vienos atakos metu į priekį pasileido „Šiaulių“ žaidėjas Aivaras Renusas. Šiuo bruožu pernelyg nepasižymintis gynėjas atsidūrė gana dėkingoje padėtyje baudos aikštelėje, tačiau jo smūgis buvo blokuotas. Nuo pakartotinio bandymo šeimininkų žaidėjai taip pat apsigynė.

Pirmoji dvikovos pusė išsiskyrė atliktų pražangų kiekiu, o ypač nuo varžovų grubaus žaidimo nukentėjo Dzmitrijus Koubas. Tačiau puolėjas nepasiduodavo skausmui ir vienos atakos metu vos nenubaudė šiauliečių – po aukšto perdavimo į baudos aikštelę baltarusio smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Prieš pat pertrauką standartinės padėties metu dėkingos progos pasižymėti neišnaudojo Linas Klimavičius, virš vartų smūgiavo ir kitas gynėjas – gruzinas Nikolozas Apakidze.

Antrojo kėlinio pradžioje „Trakai“ niekaip negalėjo teritorinės persvaros paversti pavojingomis progomis. Kartą senosios sostinės riteriams netgi pasisekė – po keitimo aikštėje pasirodęs Edvinas Jasaitis atliko gerą perdavimą link Niko Tokičiaus, tačiau kroato bandymas smūgiuoti buvo nesėkmingas.

VIDEO: Įvarčiai

Po kelių akimirkų, kai labiausiai to reikėjo, sužibėjo Edgaro Jankausko į aikštę mestos šviežios pajėgos. R.Solominas prasiveržė dešiniuoju kraštu ir atliko perdavimą link „Šiaulių“ vartų, o ten savo šanso tykojęs L.Kochanauskas juo ir pasinaudojo – 71-ąją minutę buvęs ekranietis iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Po minutės „Trakai“ padvigubino rezultatą, o įvartį sukūrė vėl tie patys futbolininkai. R.Solominas atliko puikų reidą ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę L.Kochanauskui, kuris vėl taip pat užtikrintai pasinaudojo puikiu komandos draugo perdavimu.

Šiauliečiai nepalūžo ir 78-ąją minutę sušvelnino rezultatą. Po aukšto Vyto Gašpuičio perdavimo puikiai kamuolį šalia baudos aikštelės susistabdęs E.Jasaitis prasiveržė link varžovų vartų ir nuginklavo Tadą Kaunecką.

Tačiau svečiai ne tik nesurengė lemiamo šturmo, bet ir buvo priversti kamuolį iš savo vartų tinklo traukti dar sykį. 90-ąją minutę V.Lukša atliko perdavimą R.Solominui, o šis tiksliu smūgiu pelnė trečiąjį savo komandos įvartį.

Maža to, savo progą turėjo ir Tadas Labukas, tačiau futbolininko smūgiuotas kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius