-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje „Atlantas“ pralaimėjo penktą kartą iš eilės

Lietuvos futbolo A lygoje Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai neišlipa iš nepavydėtinos duobės. Šalies vicečempionai išvykoje į Panevėžį patyrė pralaimėjimą 1:2 (1:0), nors turėjo pranašumą. Penktoje vietoje esantį „Atlantą“ ir dviem laipteliais žemiau besirikiuojantį „Ekraną“ dabar skiria tik du taškai.
„Ekranas“ įveikė „Atlantą“
„Ekranas“ įveikė „Atlantą“ / Tomo Stasevičiaus/tst-foto.lt nuotr.

Rungtynių pradžioje abi komandos pavojingų progų nesukūrė, o dėl klampios aikštės žaidėjai atliko nemažai techninio broko.

Tačiau pirmojo kėlinio viduryje aktyvesni buvo „Atlanto“ futbolininkai. Pirmasis pavojingai varžovų vartams pagrasino Marius Papšys, tačiau saugo smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė vartų sargas Kornelijus Timofejevas.

„Ekranas“ taip pat turėjo neblogą galimybę pasižymėti, kai į baudos aikštelę prasiveržęs brazilas Elivelto atliko perdavimą Lukui Kochanauskui, kurio bandymas smūgiuoti vienu lietimu buvo gana pavojingas – kamuolys skriejo šalia vartų. Neblogą tolimą smūgį atliko ir Uchenna Umeh, bet legionieriaus iš Nigerijos smūgiuotas kamuolys taip pat nepasiekė tikslo.

„Atlantas“ žaidė kokybiškiau ir 33-iąją minutę pelnytai išsiveržė į priekį. Donatas Navikas perdavė kamuolį į kairįjį kraštą savo bendravardžiui Donatui Kazlauskui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo K.Timofejevą.

Kėlinio pabaigoje puolėjas Evaldas Razulis terorizavo „Ekraną“ smūgiais galva, bet visi bandymai buvo nesėkmingi.

VIDEO: Ekranas 2:1 Atlantas: įvarčiai (XVII turas; 2014-06-14)

Antrąją rungtynių dalį „Atlantas“ pradėjo ryžtingiau – tas pats E.Razulis sudrebino vartų konstrukciją, tačiau ir neišnaudoję šios progos klaipėdiečiai gana užtikrintai kontroliavo žaidimą.

Visa tai tęsėsi iki greitos panevėžiečių kontratakos 55-ąją mačo minutę. Po keitimo aikštėje pasirodęs Rytis Pilotas atliko tikslų perdavimą nuošalės išvengusiam L.Kochanauskui, kuris pasimatyme su vartininku Mantu Galdiku triumfavo užtikrintai pasiųsdamas kamuolį į vartus.

Tačiau tuo juodoji „Atlanto“ atkarpa nesibaigė – 60-ąją minutę pirmasis prie kamuolio baudos aikštelėje suskubo Dovydas Norvilas ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

Per kelias minutes sugriuvo viskas, ką Konstantino Sarsanijos kariauna buvo sukūrusi. Per likusį rungtynių laiką klaipėdiečiai tik tolimais smūgiais sugebėjo rimčiau pagrasinti „Ekrano“ vartams.

Savo ruožtu „Ekrano“ puolimo lyderiai L.Kochanauskas ir Elivelto buvo pabėgę į kontrataką, kuri pasibaigė brazilo smūgiu į vartų skersinį. Panevėžiečiai tame epizode galutinio taško nepadėjo, bet užtikrintai žaisdami gynyboje net neleido svečiams pagalvoti apie išlyginamąjį įvartį.

Panevėžio „Ekranas“ – Klaipėdos „Atlantas“ 2:1 (0:1)

„Ekranas“: K.Timofejevas, M.Dūda, E.Girdvainis, A.Meškinis, Dž.Petrauskas, D.Norvilas, D.Petrauskas (60 min. R.Stanulevičius), Elivelto, T.Salamanavičius (46 min. R.Pilotas), U.Umeh, L.Kochanauskas (82 min. S.Urbys).

„Atlantas“: M.Galdikas, R.Baravykas, M.Kazlauskas (68 min. A.Jokšas), E.Žarskis, A.Bartkus, D.Navikas, M.Papšys, S.Rakauskas, T.Eliošius, D.Kazlauskas (75 min. M.Maksimovas), E.Razulis (73 min. R.Krušnauskas).

Įvarčiai: L.Kochanauskas (56), D.Norvilas (60) ; D.Kazlauskas (33).

Geltonos kortelės: A.Meškinis (63), Sig.Urbys (86) ; D.Kazlauskas (25), E.Razulis (34), T.Eliošius (75), A.Jokšas (76).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 17 10 6 1 45:9 36

2. „Trakai“ 17 8 6 3 29:17 30

3. Pakruojo „Kruoja“ 17 7 6 4 26:14 27

4. Marijampolės „Sūduva“ 17 8 3 6 33:23 27

5. Klaipėdos „Atlantas“ 17 6 6 5 27:18 24

6. Gargždų „Banga“ 16 6 5 5 15:11 23

7. Panevėžio „Ekranas“ 17 5 7 5 25:19 22

8. „Klaipėdos granitas“ 17 5 7 5 22:19 22

9. Šiaulių „Šiauliai“ 16 4 2 10 21:25 14

10. Alytaus „Dainava“ 17 1 0 16 4:92 3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: R.Beniušis („Kruoja“), T.Radzinevičius („Sūduva“) ir L.Kochanauskas („Ekranas“) – 8, Elivelto („Ekranas“) ir J.Wilkas („Žalgiris) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius