-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje – „Trakų“ ir „Kruojos“ lygiosios

2015 metų „SMScredit.lt A lygoje“ – pirmosios lygiosios. Jų autoriais tapo „Trakų“ ir Pakruojo „Kruojos“ klubai, kurių akistata Vilniuje baigėsi taikiai 1:1 (1:0).
Horia Alexandru Crisanas
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmajame kėlinyje šeimininkai akivaizdžiai pirmavo pagal kamuolio kontrolę, o Aido Dambrausko auklėtiniams teko žaisti „antru numeriu“ ir laukti savo šansų kontratakose. Pakruojo komandos legionieriai nors ir rodė nemažas pastangas, tačiau susižaidimo stoka neleisdavo aštriau pagrasinti Mariaus Rapalio ginamiems vartams.

Savo ruožtu „Trakų“ vienuolikė ne kartą pavojingai grasino varžovams, kuriuos nuo praleisto įvarčio gelbėjo čempionate debiutavęs vartų sargas Felipe Gomesas. Vis dėlto 37 minutę brazilas buvo priverstas kapituliuoti ir jam teko traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Jurijus Mamajevas atliko perdavimą į plotą Lukui Kochanauskui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliu smūgiu kaire koja išvedė „Trakų“ ekipą į priekį.

Po pertraukos svečiai išlygino žaidimą ir jau 47 minutę atstatė pusiausvyrą. Po pakelto kampinio kamuolys palankiai atšoko Ričardui Beniušiui, kuris smūgiuodamas iš arti nesuklydo.

Kiek vėliau „Kruojos“ lyderis turėjo dvi geras progas persverti rungtynių rezultatą. Pirmajame epizode R.Beniušio įsiveržimą į baudos aikštelę nutraukė M.Rapalis, o antrojoje situacijoje vartininkas tik stebėjo kaip veterano galva smūgiuotas kamuolys skriejo visai šalia vartų skersinio.

70 minutę pavojinga ataka atsakė ir senosios sostinės riteriai. Po keitimo aikštėje pasirodęs Ronaldas Solominas atliko perdavimą L.Kochanauskui, tačiau stipriai puolėjo smūgiuotą kamuolį atrėmė patikimai sužaidęs F.Gomesas.

Pačioje dvikovos pabaigoje po pakelto kampinio arti tikslo buvo galva smūgiavęs Edvardas Gaurilovas, bet ir vėl „Kruojos“ ekipą išgelbėjo patikimas vartų sargo žaidimas. Per pridėtą laiką nė vienai komandai nepavyko išplėšti pergalės.

Trakų „Trakai“ – Pakruojo „Kruoja“ 1:1 (1:0)  

„Trakai“: M.Rapalis, J.Januševskis, L.Klimavičius, E.Gaurilovas, A.Gurenka (68 min. R.Solominas), A.Lipskis, P.Malinauskas, J.Mamajevas, E.Zasavitčis (63 R.Stanulevičius (76 min. D.Šėgžda)), D.Aršakijanas, L.Kochanauskas.

„Kruoja”: F.Gomesas, A.Crisanas, V.Pocevičius, A.Skroblas, D.Strockis, T.Birškys (90 min. S.Olberkis), D.Boubakary (68 min. M.Adamenka), Edelino (86 min. A.Mikaitis), D.Miranda, A.Bagočius, R.Beniušis. 

Įvarčiai: L.Kochanauskas (37), R.Beniušis (47).

Geltonos kortelės: L.Kochanauskas (90+2 min.) ; D.Boubakary (65), A.Mikaitis (90+3 min.).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Klaipėdos „Atlantas"     2  2  0  0   7:2  6

2. Marijampolės „Sūduva"    2  2  0  0   5:1  6

3. Vilniaus „Žalgiris"      2  2  0  0   4:0  6

4. Kauno „Spyris"           2  2  0  0   4:2  6

5. Kauno „Stumbras"         2  1  0  1   3:3  3

6. Pakruojo „Kruoja"        2  0  1  1   2:4  1

7. Trakų „Trakai“           2  0  1  1   2:6  1

8. Šiaulių „Šiauliai"       2  0  0  2   2:5  0

9. „Klaipėdos granitas"     2  0  0  2   1:4  0

10. Utenos „Utenis"         2  0  0  2   1:4  0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) – 6, T.Radzinevičius („Sūduva“) – 4, A.Velička („Spyris“), Elivelto („Žalgiris“) ir L.Kochanauskas („Trakai“) – po 2 įvarčius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius