Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygos 5-ojo turo apžvalga: „Sūduva“ ir „Trakai“ šoko aukštyn

„SMScredit.lt A lygoje“ pergales iškovojo Marijampolės ir senosios sostinės futbolininkai.
Eugenas Zasavitčis
Eugenas Zasavitčis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Specifika. Šįkart sužaistos trejos, o ne penkerios turo rungtynės – tvarkaraštį koregavo artėjanti rinktinių varžyboms skirta pertrauka.

Šuolis. „Sūduva“ ir „Trakai“ užėmė vietas pirmajame čempionato trejete. Abi šios komandos aplenkė Klaipėdos „Atlantą“, kuris, kita vertus, šįsyk nežaidė ir prarastų taškų lentelėje lieka antras po šimtaprocentį rezultatą vis dar turinčio Vilniaus „Žalgirio“.

Nuovargis. Apie jį kalbėjo „Trakų“, Utenos „Utenio“, Pakruojo „Kruojos“ treneriai. Šios komandos per savaitę žaidė po trejas rungtynes, o kai kada futbolininkai ilsėjosi mažiau nei tris paras.

Greitošauda. „Utenį“ 5:1 sutriuškinę ir trečią pergalę iš eilės iškovoję „Trakai“ per dvejas pastarąsias rungtynes kamuolį į varžovų vartus siuntė aštuonis kartus. Davidas Aršakianas spėjo pasižymėti keturis, Jurijus Mamajevas – tris kartus.

Vienintelis. Pataikyti į senosios sostinės riterių vartus uteniškiams pavyko tik sykį – 80-ąją minutę, kai Mykolas Krasnovskis įmušė įvartį „Trakams“ pirmaujant 5:0.

Pažadas. „Jei kai kurie žaidėjai mano, kad šiame klube galima žaisti puse jėgos, jie labai klysta – kol aš čia dirbsiu, to nebus“, – grėsmingą žinią savo futbolininkams po pralaimėjimo pasiuntė treneris Mindaugas Čepas.

Veteranas. Senas arklys vagos negadina. „Sūduvos“ sirgaliai neabejotinai pritars šiai patarlei kalbėdami apie savo komandos kapitoną Tomą Radzinevičių. 3:1 laimėtose rungtynėse prieš „Klaipėdos granitą“ 33 metų puolėjas vėl įmušė dukart. Tai buvo trečias T.Radzinevičiaus dublis šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“. Šeši įvarčiai veteranui kol kas garantuoja antrą vietą pirmenybių snaiperių lentelėje.

Pagaliau. Pergalę „Sūduva“ iškovojo po dvejų iš eilės pralaimėtų rungtynių. „Jaučiu, kad reikia pasveikinti komandą ne tik su trimis taškais, bet ir su tuo charakteriu, kuris buvo parodytas“, – pasitenkinimo neslėpė marijampoliečių treneris Aleksandaras Veselinovičius.

Priekaištai. Varžovai iš uostamiesčio turėjo pretenzijų „Sūduvos“ žaidėjams dėl to, kad šie pirmąjį įvartį įmušė tada, kai „Klaipėdos granito“ gynėjas Jegoras Potapovas gulėjo ant žolės. 2:2 pasibaigusios Pakruojo „Kruojos“ ir „Šiaulių“ dvikovos pabaigoje šiauliečiai aršiai protestavo prieš arbitro sprendimą – jų nuomone, po Tautvydo Eliošiaus smūgio nuo skersinio atšokęs kamuolys nekirto vartų linijos ir išlyginamasis įvartis buvo įskaitytas neteisingai.

Taškas. „Šiauliai“ tapo paskutine „SMScredit.lt A lygos“ komanda, kuriai šiemet pavyko jį iškovoti.

Pertrauka. Artimiausiu metu komandų darbas tęsis, nors nemažai futbolininkų išvyks į nacionalinę ir jaunimo rinktines. Rengtis Europos čempionato atrankos dvikovai su Anglija Londone pakviesti penki lygos žaidėjai – Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas ir Vytautas Lukša iš „Žalgirio“, Ričardas Beniušis iš „Kruojos“ bei Karolis Chvedukas iš „Sūduvos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius