-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Lietuvos futbolo A lygos autsaiderių treneris: „Patekau į blogiausią komandą pasaulyje“

Visus keturiolika susitikimų pralaimėjusi Lietuvos futbolo A lygos autsaiderė Alytaus „Dainava“ turi naują trenerį. Italijos ir Baltarusijos pilietybes turintį Sergejų Aleinikovą, komandai vadovavusį nuo sezono pradžios, pakeitė kitas užsienietis. Vyriausiuoju „Dainavos“ treneriu tapo San Marino pilietybę turintis futbolo specialistas Marco Ragini. 46-erių treneris yra įgijęs UEFA „Pro“ trenerio licenciją, informuoja klubo svetainė internete.
Alytaus „Dainava“
Alytaus „Dainava“

Paskutinės stotelės M. Ragini karjeroje buvo trenerio – skauto praktika Roterdamo „Feyenoord“ (Olandija) klube ir trenerio darbas Šveicarijos „Super League“ čempionate su AC „Bellinzona“, vadovavimas šiai kovojant nacionalinėse pirmenybėse ir UEFA čempionų lygos atrankos turnyre.

Naujasis „Dainavos“ treneris taip pat yra buvęs San Marino nacionalinės futbolo rinktinės treneriu-asistentu, U-17, U-19 ir U-21 rinktinių trenerių štabų nariu, šios šalies klubo „Riccione“ viceprezidentu, techniniu FC „Modena“ (Italija) direktoriumi, FC „Chiasso“ (Šveicarija) ir kitų klubų treneriu, bendradarbiu.

M. Ragini sako žinąs, kur atvyko. „Dainava – tai komanda, kurią dėl jos šio sezono pradžios rezultatų, praleistų dešimčių įvarčių, populiariausias italų sporto leidinys “La Gazzetta dello Sport„ pavadino „blogiausia“ komanda pasaulyje“, – apie savo pirmąją pažintį su Alytaus ekipa pasakojo naujasis treneris, laisvai kalbantis itališkai, angliškai, suprantantis ispaniškai ir norintis išmokti lietuviškai.

Vyriausiąjį trenerį „Dainava“ keitė ir praėjusį sezoną. Tuo pačiu metu, kaip ir dabar, gegužės pabaigoje Gediminą Jarmalavičių pakeitė Darius Urbelionis. Su naujo trenerio atėjimu komandos rezultatai pernai pagerėjo, to tikimasi ir šiame sezone. M. Ragini į Alytų atvyko dviem sezonams, o rezultatus tikisi rodyti jau po vasaros pertraukos, kurią tikisi išnaudoti komandos stiprinimui ir parengimui antrai LFF A lygos sezono pusei bei darbui su klubo savininkais Alytuje, kuriant „Dainavos“ futbolo akademiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius