Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygoje „Kruoja“ sustabdė „Žalgirį“, „Ekranas“ tęsia pergalių seriją

Savaitgalį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos čempionate sužaistos 19–ojo turo rungtynės. Renovuoto stadiono atidaryme Pakruojo „Kruoja“ sužaidė lygiosiomis 1:1 su VMFD „Žalgiriu“, įspūdingai su Tauragės „Tauru“ rungtyniavęs Panevėžio „Ekranas“ iškovojo aštuntą pergalę iš eilės, „Klaipėda“ svečiuose parklupdė Kauno „Atletą“, o „Banga“ rungtynių pabaigoje parklupdė „Mažeikius“, praneša LFF.
„Kruojos“ ir  „Žalgirio“ dvikovos akimirka.
Panevėžiečiai tolsta nuo persekiotojų. / E.Černiausko/sportas.info nuotr.

Pakruojyje prieš „Kruojos“ ir „Žalgirio“ rungtynes oficialiai atidarytas atnaujintas miesto stadionas. Šventėje atliktus darbus sveikino garbūs svečiai, tarp jų – ir LFF prezidentas Liutauras Varanavičius bei generalinis direktorius Julius Kvedaras. Stadiono rekonstrukcijos metu tribūnose buvo įrengtas stogas, kuris rungtynių metu žiūrovams labai pravertė dėl gausaus lietaus.

Prie oro sąlygų geriau prisitaikė „Kruoja“, kuri sukūrė daugiau pavojingų atakų prie varžovų vartų ir 41 minutę įmušė pirmąjį įvartį – po Tado Eliošiaus tolimo perdavimo į baudos aikštelę Giedrius Slavickas buvo pirmesnis už varžovų vartininką Pavelą Leusą ir galva pasiuntė kamuolį į vartus. Tačiau netrukus po pertraukos suklydus „Kruojos“ gynėjams Raimondas Vilėniškis rezultatą išlygino. Abi komandos antrajame kėlinyje surengė nemažai pavojingų atakų, bet rezultatas 1:1 nepasikeitė.

„Pakruojo miestui šventės nesugadinome, tačiau sau sugadinome nuotaiką. Galbūt per greitai norėjome įmušti įvartį, galvojome, kad tai padaryti bus lengviau. Pagal taip, kaip atrodėme aikštėje, skųstis rezultatu negalime“, – po rungtynių „Žalgirio“ svetainei zalgirs–vilnius.lt sakė komandos vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

„Buvo daug žiūrovų, daug svečių ir daug įspūdžių. Noriu padėkoti klubo vadovams ir rėmėjams. Jie per trumpą laiką padarė labai didelį darbą, dėl to ir vaikinai stengiasi. Pradžioje pritrūko fortūnos, bet komanda gerai kovėsi ir turėjo realesnių progų iškovoti pergalę“, – teigė „Kruojos“ strategas Albertas Klimavičius.

„Ekranas“ įrodė pranašumą jau pradžioje

„Žalgiris“ pakilo į antrąją vietą aplenkdamas ture nežaidusią „Sūduvą“, tačiau jau septyniais taškais atsilieka nuo „Ekrano“. Lietuvos čempionai savo aikštėje nepaliko vilčių Tauragės „Taurui“.

Jau rungtynių pradžioje „Ekranas“ diktavo sąlygas – 5 minutę po Vito Rimkaus perdavimo smūgiu iš eigos pasižymėjo Egidijus Varnas, o 14 minutę po Ramūno Radavičiaus perdavimo kulnu pats V.Rimkus užbaigė gražią „Ekrano“ ataką. 39 min. „Tauro“ vartininkas Šarūnas Kilijonas atmušė E.Varno smūgį, bet pirmas prie kamuolio buvo ir įmušė Stephenas Ademolu.

T.Stasevičiaus/tst-foto.lt nuotr./„Ekrano“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Ramūnas Radavičius džiaugiasi po įspūdingo įvarčio.
„Ekrano“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Ramūnas Radavičius džiaugiasi po įspūdingo įvarčio.

Antrojo kėlinio pradžioje „Tauras“ taip pat sužaidė gražiai kamuolį į vartus iš toli pasiuntė komandos naujokas Tomas Ražanauskas. Vis tik 65 min. Lietuvos rinktinės žaidėjas R.Radavičius įspūdingu iš beveik 30 metrų į viršutinį vartų kampą įmušė ketvirtą įvartį ir įtvirtino rezultatą 4:1.

„Susidarė įspūdis, kad varžovai prie savo žiūrovų labiau norėjo laimėti. „Ekranas“ žaidė geriau ir laimėjo pelnytai. Į mūsų komandą keli žaidėjai dar tik įsilieja. Nuliūdino gynybos linija, tačiau reikia pripažinti ir „Ekrano“ žaidėjų meistriškumą“, – teigė „Tauro“ treneris Gedeminas Jarmalavičius.

„Iškovojome svarbią pergalę. Varžovai buvo pasistiprinę, tačiau mūsų komanda parodė gerą žaidimą. Įmušėme neatsitiktinius įvarčius. Džiaugiuosi progų kūrimu ir realizacija, parodytu kombinaciniu žaidimu. Pademonstravome, kad galime ir mokame įmušti. Komanda įgauna formą. Tai nuteikia pozityviai“, – sakė „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas.

„Klaipėdos“ ir „Bangos“ pergalės

Antrąją pergalę iškovojo Klaipėdos ekipa, kuri svečiuose privertė pasiduoti Kauno „Atletą“. Pirmajame rungtynių kėlinyje „Atleto“ saugas Paulius Smaryginas pataikė į varžovų vartų skersinį, o „Klaipėdos“ įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės. Vis dėlto po pertraukos įvartis į „Atleto“ vartus vėl krito ir šį kartą Aivaras Lukošius įmušė be taisyklių pažeidimo. Rungtynės taip ir baigėsi uostamiesčio ekipos pergale 1:0.

Įdomi kova vyko Gargžduose, kur „Banga“ pirmavo prieš „Mažeikius“ po 9 minutę įmušto Aurelijaus Staponkos įvarčio, tačiau 36 min. Gintas Podelis rezultatą išlygino. Savo pranašumą aikštės šeimininkai įrodė rungtynių pabaigoje, o įvartį sukūrė du debiutantai – po Gajaus Kulbio perdavimo pasižymėjo Marianas Choruži.

"Pasirinkome tokią taktiką – nuo pirmųjų minučių gynėmės ir stengėmės kontratakuoti. Kaip ir pirmose rungtynėse su "Banga" Šiauliuose, taip ir čia, galima sakyti, patys sau įsimušėme įvartį. "Banga" turėjo pranašumą. Taip ir turėjo būti – ji nebėra varžybų debiutantė ir turi stipresnę sudėtį“, – fkbanga.lt cituojamas „Mažeikių“ treneris Nerijus Gudaitis.

„Vienas dalykas teigiamas – trys taškai liko Gargžduose. Tikėjomės, kad „Mažeikiai“ stipriai ginsis. Praktika rodo, kad ta komanda, kuri prieš tai smarkiai pralaimėjo, nori reabilituotis ir parodyti, jog tokio pralaimėjimo nebuvo verta. Rezultatas tenkina, žaidimas – ne. Darome labai daug klaidų perduodami kamuolį, nors nėra jokios įtampos, jokių dvikovų. Turime savaitę laiko – bus ką veikti“, – kalbėjo „Bangos“ treneris Arminas Narbekovas.

Kitas A lygos turas vyks rugpjūčio 6–8 dienomis.

LFF A lygos 19 turo rungtynių statistika

„Banga“ (Gargždai) – „Mažeikiai“ (Mažeikiai) 2:1 (1:1)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 650 žiūrovų
Įvarčiai: 9 min. A.Staponka, 86 min. M.Choruži („Banga“); 36 min. G.Podelis („Mažeikiai“)
Įspėjimai: 39 min. A.Jokšas, 41 min. J.Triuška, 42 min. E.Bračkus („Banga“); 56 min. A.Bulošas, 71 min. G.Podelis („Mažeikiai“)

„Atletas“ (Kaunas) – „Klaipėda“ (Klaipėda) 0:1 (0:0)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 200 žiūrovų
Įvartis: 77 min. A.Lukošius („Klaipėda“)
Įspėjimai: 61 min. O.Abramavičius, 73 min. G.Zaniauskas, 89 min. P.Šarūnas („Klaipėda“).

„Kruoja“ (Pakruojis) – „Žalgiris“ (Vilnius) 1:1 (1:0)
Teisėjas: S.Dirda (Kaunas), 1280 žiūrovų
Įvarčiai: 41 min. G.Slavickas, 48 min. R.Vilėniškis („Žalgiris“)
Įspėjimai: 45 min. L.Rimavičius („Kruoja“), 85 min. T.Sirevičius („Žalgiris“)

„Ekranas“ (Panevėžys) – „Tauras“ (Tauragė) 4:1 (3:0)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 720 žiūrovų
Įvarčiai: 5 min. E.Varnas, 14 min. V.Rimkus, 39 min. S.Ademolu, 65 min. R.Radavičius („Ekranas“); 52 min. T.Ražanauskas („Tauras“).
Įspėjimai: 43 min. D.Regelskis, 59 min. M.Lėkis („Tauras“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius