Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos futbolo arbitrai A lygos kovoms ruošiasi Turkijoje

Geriausi Lietuvos futbolo teisėjai nuo praėjusios savaitės Turkijoje intensyviai ruošiasi artėjančioms A lygos čempionato kovoms. Antalijos regione esančiame Beleke turi galimybę teisėjauti Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Šveicarijos, Vokietijos ir kitų šalių klubų dvikovoms, o taip pat ir nacionalinėms rinktinėms.
FIFA kategorijos arbitras Nerijus Dunauskas (dešinėje).
FIFA kategorijos arbitras Nerijus Dunauskas (dešinėje). / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Fizinis ir teorinis pasirengimas

Kiekviena teisėjų diena Turkijoje prasideda ankstyva mankšta šalia viešbučio esančiame stadione. Šiemet arbitrai nuosekliai klauso jaunojo fizinio parengimo trenerio, Nacionalinės futbolo akademijos specialisto Mariaus Čeliausko nurodymų, informuoja Lietuvos futbolo federacija.

„Mūsų tikslas yra fiziškai paruošti teisėjus artėjančiam futbolo sezonui ir padėti jiems labiau pažinti savo organizmą bei asmeninius krūvius. Kaip futbolo komandos ruošiasi sezonui, taip ir teisėjai privalo būti tinkamai pasirengę, nes jie yra tokie patys atletai kaip futbolininkai. Stovyklos Turkijoje metu dirbame pagal naujausias FIFA fizinio pasirengimo metodikas“, – pasakojo M.Čeliauskas.

Dieną ir vakare teisėjai atlieka praktiką vadovaudami rungtynėms, o  vėlų vakarą vyksta rungtynių peržiūros ir aptarimai. Jų metu inspektoriai išsamiai apžvelgia teisėjų darbą, pataria kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Teisėjavo žinomų klubų dvikovai

Kiekvieną dieną Lietuvos futbolo arbitrams suteikiama galimybė teisėjauti po 3-4 rungtynėms Turkijoje stovyklaujantiems klubams  iš žinomų Europos futbolo lygų, o šią savaitę  – ir čia viešėsiančioms rinktinėms.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Futbolo teisėjų treniruotė Turkijoje
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Futbolo teisėjų treniruotė Turkijoje

Pirmosiomis dienomis vienos sudėtingiausių buvo dvikova tarp gilias tradicijas turinčių Rusijos bei Serbijos ekipų – Maskvos „Dinamo“ ir Belgrado „Partizan“.  Šioms rungtynėms teisėjavo FIFA kategorijos arbitras Nerijus Dunauskas.  Dvikovą transliavo ir televizijos, komandas aktyviai palaikė į Turkiją atvykę sirgaliai.

Rungtynėms tarp Vladivostoko „Luch-Energija“ ir „Rostov“ klubo, kuriame žaidžia Edgaras Česnauskis, vadovavo klaipėdietis Audrius Žuta.

Vasario 28 d. Lietuvos teisėjų brigada vadovaus draugiškoms rungtynėms tarp Baltarusijos ir Moldovos nacionalinių rinktinių.

Įgija autoritetą

Pasak Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidento Jono Bragos mūsų šalies teisėjai įgyja vis didesnį autoritetą užsienio klubų tarpe. „Jaučiamės užtikrintai, gerbiami. Juntame, jog įgauname ekipų pasitikėjimą. Norisi ir toliau pateisinti komandų lūkesčius ir nenuvilti jų“, – sakė J.Braga.

Šiemet Turkijoje stovyklauja 11 A lygos aikštės teisėjų ir 21 asistentas.  „Šiais metais pirmą kartą seminare dalyvauja tokia didelė grupė teisėjų. Tačiau problemų dėl to neturime, nes Turkijoje sezonui ruošiamės jau šeštus metus iš eilės ir visi puikiai žinome ką daryti, kur eiti ir kaip laikytis taisyklių“, – sakė LFTA prezidentas.

Lietuviai susilaukė padėkos bei padrąsinimo ir iš savo kuratoriaus anglo David Elleray, kuris pagyrė lietuvius už atliktą puikų darbą ir palinkėjo sėkmės ateityje. „Džiugu, jog jis nuoširdžiai žavisi mūsų nuveiktais darbais ir tiki mūsų sėkme. Tai įpareigoja mus ir suteikia papildomų jėgų padaryti daug daugiau nei esame iki šiol nuveikę“, – kalbėjo J.Braga.

Iš Turkijos arbitrai namo grįžta kovo 4-ąją. Lietuvos futbolo A lygos čempionatas startuoja kovo 10 ir 11 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius