Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo jaunimo rinktinė laukia burtų ir rengiasi atrankos varžyboms

Naujai komplektuojama Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė ketvirtadienį sužinos savo varžovus būsimose 2013 m. UEFA jaunimo čempionato atrankos varžybose, o kitą savaitę sužais kontrolines rungtynes.
Lietuvos futbolo jaunimo (U21) rinktinė
Lietuvos futbolo jaunimo (U21) rinktinė / LFF nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Planai priklausys nuo tvarkaraščio

UEFA U-21 pirmenybių atrankos burtai bus ištraukti vasario 3 dieną UEFA būstinėje, Šveicarijos mieste Nijone. Nuo burtų ir atrankos grupės komandų sutarto tvarkaraščio priklausys ir tolimesni rinktinės planai.

„Tam, kad liktų daugiau laiko pasiruošimui, sieksime, kad nereiktų žaisti pirmųjų rungtynių jau kovo mėnesį. Geriausia būtų startuoti birželį arba rudenį, kai įsibėgės Lietuvos čempionatas. Taip pat būtų galima sužaisti daugiau draugiškų rungtynių“, - sakė burtų traukime dalyvausiantis LFF nacionalinės ir U-21 rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus.

Jei su būsimais varžovais nepavyks sutarti dėl kitokio tvarkaraščio, pagrindinis U-21 rinktinės pasiruošimas bus vasario 8-9 dieną vyksianti trumpa treniruočių stovykla ir draugiškos rungtynes su nacionaline „B“ rinktine. Rungtynės vyks Vilniaus „Sportimos“ manieže, numatoma pradžia – 12 valandą.

Vartininkus ir gynėjus rinks iš naujo

Naujame atrankos cikle U-21 rinktinei galės atstovauti 1990 metų gimimo ir jaunesni žaidėjai. Komplektuodamas naują komandos sudėtį treneris Vitalijus Stankevičius minėtoms draugiškoms rungtynėms į rinktinę pakvietė 18 futbolininkų.

„Aštuoni iš jų rungtyniavo U-21 rinktinėje ir praėjusiame cikle, o dar du – užsienyje žaidžiantys Arvydas Novikovas ir Vytautas Andriuškevičius – šį kartą nekviesti, nes norime išbandyti vietos žaidėjus. Iš legionierių ruošiasi atvykti tik Baltarusijos klubui atstovaujantis Fedoras Černychas“, - sakė V.Stankevičius.

Didžiausias galvosūkis trenerių laukia vartininkų ir gynybos grandyje, kur įvyko nemažai pasikeitimų.  „Anksčiau vartuose turėjome Vytautą Černiauską, gynyboje – Liną Klimavičių ir Mantą Fridriką. Tai buvo komandos ramsčiai. Dabar į vartininko vietą pretenduos tik naujokai, o tarp gynėjų pagal amžių liko tik Karolis Urbaitis. Ieškosime naujų talentų, komandai reikės susižaisti“, - vertino Lietuvos U-21 rinktinės strategas.

Durys atviros visiems

Iš daugiau jau patyrusių futbolininkų treneris gali rinktis saugų ir puolimo grandyje. „Tokie žaidėjai kaip Tadas Eliošius, Audrius Brokas, Artūras Žulpa, Lukas Kochanauskas jau žaidė bent po kelias rungtynes. Šiek tiek trūksta tik pasirinkimo puolime. Išbandysime Žilviną Kymantą, kuris pernai paliko neblogą įspūdį I lygoje „Atlanto“ gretose“, - kalbėjo V.Stankevičius.

Trenerio teigimu, į rinktinę atrankos ciklo metu gali pretenduoti ir kiti žaidėjai: „Niekam durys neužvertos. Žiūrėsime, kas sezono eigoje bus geriausioje formoje. Jei matysime, kad trūksta žaidėjų, konkurenciją gali sudaryti ir jaunesni futbolininkai, pavyzdžiui iš U-19 rinktinės."

Preliminarus Lietuvos U-21 rinktinės žaidėjų sąrašas
vasario 9 d. draugiškoms rungtynėms  su nacionaline B rinktine
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:
Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)
Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“)

Gynėjai:
Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“)
Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)
Edgaras Žarskis (VMFD „Žalgiris“)
Justinas Baltrimavičius (VMFD „Žalgiris“)
Paulius Drublionis (Pakruojo „Kruoja“)
Vytautas Lasevičius (Marijampolės „Sūduva“)

Saugai:
Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“)
Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“)
Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)
Jaunius Juozaitis (Kauno „Atletas“)
Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)
Jevgenij Moroz (Panevėžio „Ekranas“)
Lukas Martišauskis (Tauragės „Tauras“)
Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja“)

Puolėjai:
Tadas Eliošius (Pakruojo „Kruoja“)
Žilvinas Kymantas (Klaipėdos „Atlantas“)
Lukas Kochanauskas (be klubo)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius