Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo rinktinė atrankos varžybas norėtų pradėti maču su Ispanija

Lietuvos futbolo rinktinės delegacija ketvirtadienį išvyko į Ispanijos sostinę Madridą, kur penktadienį bus derinamas 2012 metų Europos futbolo čempionato I atrankos grupės tvarkaraštis.
Lietuvos futbolo rinktinių direktorius R.Tautkus tikisi, jog Ispanija vasarą toli nukeliaus pasaulio čempionate ir tai jiems sutrukdys gerai pasirengti antrankos varžybų startui
Lietuvos futbolo rinktinių direktorius R.Tautkus tikisi, jog Ispanija vasarą toli nukeliaus pasaulio čempionate ir tai jiems sutrukdys gerai pasirengti antrankos varžybų startui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Derybose dėl kalendoriaus su I grupės komandų Ispanijos, Čekijos, Škotijos ir Lichtenšteino atstovais tarsis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinktinių direktorius Robertas Tautkus ir nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Anot R.Tautkaus, Lietuvos rinktinė norėtų atrankos varžybas pradėti dvikova su Europos čempionais ispanais namuose: „Tikimės, kad Ispanija toli nukeliaus vasarą vyksiančiame pasaulio čempionate ir bus prasčiau pasirengusi atrankos turnyro pradžiai. Idealu būtų atrankos varžybas pradėti mačais su ispanais ir škotais Lietuvoje, o baigti dvikova su Čekija. Preliminariai dėl tvarkaraščio jau kalbėjome su škotais, čekais ir Lichtenšteino atstovais, tačiau daug lems ispanų pozicija.“

Šiemet lietuviams teks žaisti bent trejas atrankos rungtynes, o dar keturi ar penki susitikimai vyktų 2011 metais.

„Daugelis komandų nenorėtų kitąmet žaisti birželį, nes tokiu metu būna prastos formos. Vakarų Europos lygose – atostogų metas. Mes taip pat labiau norėtume rungtyniauti kovo mėnesį. Užtenka prisiminti istorinius rezultatus rungtynėse su vokiečiais ir škotais 2003 metais“, – svarstė R.Tautkus.
 

Rinktinės treneris R.Žutautas teigė sieksiąs, jog netektų per kelias dienas žaisti dvejų rungtynių iš eilės: „Mūsų futbolininkai per pirmąsias rungtynes atiduoda daug jėgų ir jų dažnai pritrūksta antrajai dvikovai. Todėl tokių dvigubų rungtynių norėtųsi išvengti.“

Jei rinktinių atstovai nepriimtų bendro sutarimo dėl tvarkaraščio, rungtynių datas nustatytų Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA). Jos pagal paskelbtą preliminarų tvarkaraštį Lietuvos rinktinė šiemet pradėtų atrankos varžybas Škotijoje, paskui susitiktų su Ispanija namuose ir Čekija išvykoje.

Be atrankos varžybų, Lietuvos rinktinė šiemet planuoja žaisti kelis neoficialius mačus. Gegužės 25 dieną numatytos rungtynės su Ukraina svečiuose, o gegužės 29 d. tariamasi dėl dvikovos su Kroatija.

Birželio 18–20 dienomis Lietuvoje numatomas Baltijos taurės turnyras ir susitikimai su Latvija bei Estija, o rugpjūčio 11-ąją – dar vienas draugiškas mačas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius