Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 30 /17:22

LFF vadovai priėmė sprendimą: rinktinę ir toliau rengs „Hummel“

Lietuvos futbolo federacija kurso nekeičia. Antradienį vykusiame LFF vykdomojo komiteto posėdyje buvo nuspręsta, jog nacionalinė rinktinė ir artimiausius penkerius metus vilkės „Hummel“ aprangas.

Techninio federacijos rėmėjo klausimas antradienio posėdyje buvo vienas esminių ir kėlusių daugiausiai aistrų.

15min jau anksčiau rašė, kad vasaros pradžioje LFF pradėjo naujojo techninio rėmėjo paieškas, o teikti pasiūlymus buvo pakviesti keturi sportinės aprangos gamintojai.

Užklausas federacijos atstovai buvo išsiuntę keturių aprangos gamintojų atstovams – „Hummel“, „Adidas“, „Joma“ ir „Nike“.

Trys pirmieji pateikė pasiūlymus, o „Nike“ dalyvauti šiose lenktynėse nepanoro.

Galiausiai teikti pasiūlymą federacijai panoro ir dar vieno ispaniško prekės ženklo „Kelme“ atstovai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius, Arūnas Pukelis ir Mantas Kalnietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius, Arūnas Pukelis ir Mantas Kalnietis

15min žiniomis, visų keturių prekės ženklų atstovai antradienį buvo pakviesti į Vykdomąjį komitetą ir pristatė savo pasiūlymus.

„Hummel“, „Adidas“ ir „Kelme“ atsiuntė šiuos prekės ženklus atstovaujančius lietuvius, tuo tarpu ispanų „Joma“ posėdyje atstovavo svečias iš šios Pirėnų šalies.

Visgi LFF vadovams renkant nugalėtoją intriga nepakvipo – ir toliau bendradarbiavimas pratęstas su „Hummel“.

Danų pasiūlymą stipriai palaikė dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius. Kreipdamasis į kitus Vykdomojo komiteto narius, LFF vadovas pažymėjo, kad per visą bendradarbiavimo su danais laikotarpį jokių priekaištų šiam prekės ženklui nei futbolininkai, nei treneriai, nei federacija neturėjo.

Alfredo Pliadžio nuotr./Gražiausios mėnesio sporto nuotraukos: Tomas Danilevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Gražiausios mėnesio sporto nuotraukos: Tomas Danilevičius

LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teigimu, intensyviausios derybos vyko su „Hummel“ ir „Joma“.

„Žinodami, kad sutartis eina pabaigos link, „Hummel“ turėjo pirmumo teisę sutarties pratęsimui, todėl jie pirmieji atsiuntė naują bendradarbiavimo pasiūlymą. Vis dėlto maloniai nustebino „Joma“ ir „Kelme“ atstovai, kurie išreiškė susidomėjimą bei pateikė savo pasiūlymus. Visi potencialūs techninių partnerių atstovai dalyvavo Vykdomojo komiteto susirinkime, kurio metu pristatė savo pasiūlymus bei bendravo su VK nariais“, – teigė E.Stankevičius.

15min jau anksčiau rašė, kad „Hummel“ buvo ryškus šių keturių žirgų lenktynių favoritas ir veikiausiai išlaikys turimas pozicijas, nes turėjo ne tik geriausias startines pozicijas, bet ir tvirtą užnugarį Vykdomajame komitete.

Šalies futbolo sirgalių prieštaringai vertinamas „Hummel“ prekės ženklas Lietuvos nacionalinės rinktinės techniniu rėmėju tapo 2010-ųjų metų pabaigoje. Tiesa, danai mūsų nacionalinę komandą rengė ir 1999–2005 metų laikotarpiu, tačiau vėliau tuometinis LFF vadovas Liutauras Varanavičius sukirto rankomis su vokiečių gamintoju „Saller“.

„Kai 2010-aisiais rinkomės techninį rėmėją, „Hummel“ pasiūlymas visus kitus lenkė visomis prasmėmis: tiek siūlomos produkcijos kiekiais, tiek finansiškai. Prisimenu, jog nebuvome patenkinti „Saller“ aprangų kokybe, tad ieškojome naujų variantų“, – apie danų prekės ženklo atėjimą į federaciją 15min yra pasakojęs buvęs LFF prezidentas L.Varanavičius.

1924 metais Hamburge įkurta, bet kaimyninėje Danijoje giliai šaknis įleidusi ir šios šalies bendrove laikoma „Hummel“ – vienas iš seniausių sporto aprangos prekinių ženklų pasaulyje.

1992 metais vilkėdama „Hummel“ aprangą Danijos rinktinė net sensacingai laimėjo Europos čempionatą, tačiau vėliau danai buvo atsisakę bendradarbiauti su savuoju prekės ženklu ir vilkėjo „Adidas“ marškinėlius. Visgi prarastos pozicijos savoje šalyje buvo atsikovotos – nuo 2016-ųjų rugpjūčio Danijos rinktinė vėl žaidžia su „Hummel“.

Be Lietuvos ir Danijos rinktinių, „Hummel“ dar rengia Pietų Korėjos neįgaliųjų komandą. A lygoje iš šešių klubų su šiuo prekės ženklu bendradarbiauja du – „Kauno Žalgiris“ ir „Panevėžys“.

Elvio Žaldario nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
Elvio Žaldario nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Mūsų šalyje „Hummel“ veikia nuo 1998 metų ir, galima teigti, kad bent jau šalies futbole kasmet tik didina svorį ir įtaką.

Danams atstovaujančios įmonės Lietuvoje akcininkai Artūras Krukis ir Vidmantas Butkevičius yra svarbūs žaidėjai dabartinėje LFF sistemoje. Pirmasis vadovauja moterų futbolo asociacijai, o antrasis yra salės futbolo asociacijos prezidentas ir LFF viceprezidentas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Artūras Krukis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Artūras Krukis

V.Butkevičius buvo minimas 2015 metais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pradėtame tyrime, kuriame figūravo ir buvęs LFF prezidentas Julius Kvedaras. FNTT tuomet tyrė, ar nebuvo pasisavintos LFF lėšos. Visgi skambiai prasidėjęs tyrimas galiausiai baigėsi šnipštu.

Antradienį vykusiame posėdyje A.Krukis ir V.Butkevičius balsuoti atsisakė ir šio klausimo aptarime nedalyvavo.

„Tai paprasčiausiai būtų nesąžininga. Pateikėme savo pasiūlymą tikėdami, kad siūlome geriausias sąlygas. Jeigu VK nariai būtų pasirinkę kitą techninį partnerį, tikrai neliūdėčiau, nes suprasčiau, jog mūsų pasiūlymas nebuvo pats geriausias“, – LFF pranešime cituojamas A.Krukis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius

Nuo Nepriklausomybės paskelbimo mūsų rinktinę oficialiuose mačuose yra rengusios šešios užsienio bendrovės. Be jau minėtų „Hummel“ ir „Saller“, Lietuvos futbolininkai yra vilkėję britų „Umbro“, italų „Diadora“ ir „Lotto“ bei vokiečių „Puma“ aprangas. Taip pat nepriklausomybės pirmaisiais metais lietuvius epizodiškai yra rengusi „Tūta“ ir „Auda“.

KAS RENGĖ LIETUVOS RINKTINĘ?

  • 1992-1994 m. „Umbro“
  • 1994 m. „Auda“
  • 1995-1997 m. „Diadora“
  • 1997 m. „Tūta“
  • 1998 m. „Puma“
  • 1999 m. „Hummel“
  • 2000-2002 m. „Lotto“
  • 2002-2005 m. „Hummel“
  • 2006-2010 m. „Saller“
  • nuo 2010 m. „Hummel“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius