-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos futbolo rinktinė Škotijoje kovos dėl pergalės

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės antradienį Škotijoje laukia priešpaskutinės rungtynės „EURO 2012“ atrankos varžybose. Rinktinės žaidėjai ir treneriai nenuleidžia rankų po paskutinių nesėkmių ir ruošiasi kovoti dėl pergalės, kuri būtina norint pakovoti dėl antrosios vietos grupėje.
Lietuvos vyrų fotbolo rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Škotijos vienuolike.
Lietuvos vyrų fotbolo rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Škotijos vienuolike. / LFF.lt nuotr.

Reikia laimėti dvejas rungtynes

Komandoms sužaidus penkerias arba šešerias rungtynes Ispanijos rinktinė jau beveik užsitikrino pirmąją vietą surinkdama 15 taškų – ir šią poziciją galės garantuoti šiandien pergale prieš Lichtenšteiną namuose. Antroje pozicijoje žengia 10 taškų surinkusi Čekija, po 5 taškus yra surinkusios Lietuvos ir Škotijos komandos.

Dvi pergalės per paskutines dvejas rungtynes – su sąlyga, kad Čekija neįveiktų Ispanijos – leistų lietuviams aplenkti abu savo pagrindinius varžovus.

„Nepaprastai gaila, kad praradome penkis taškus, Bet dabar turim dar vieną šansą. Dabar reikia laimėti abejas rungtynes. Po rungtynių su Lichtenšteinu svarbiausia buvo atstatyti komandą psichologiška. Manau, kad tai pavyko. Turime išeiti į aikštę, įrodyti kad esame geresni ir laimėti“, – sakė Lietuvos rinktines vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Jis pabrėžė, kad rezultatą kaip ir kitose rungtynėse nulems progų išnaudojimas. “Žiūrint statistiškai, su visomis komandomis sukuriame vidutiniškai po kelias progas pasižymėti. Privalome jas išnaudoti. Su lenkais turėjome tris – įmušėme du įvarčius, su armėnais keturias – išnaudojome tris. Lichtenšteine atlikome 22 smūgius, varžovai tik tris, bet pralaimėjome 0:2. Jei neišnaudosime progų – niekas nepadės.”

Žada permainas sudėtyje

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, ekipos sudėtyje šį kartą gali būti nemažai pasikeitimų. Komandai teks verstis be vieno iš komandos lyderių, saugo Edgaro Česnauskio, kuris rungtynėse su Lichtenšteinu Kaune buvo pašalintas iš aikštės. Į ekipos sudėtį po diskvalifikacijų grįžta du žaidėjai – gynėjas Ramūnas Radavičius ir puolėjas Darvydas Šernas.

Saugas Deividas Česnauskis  sakė, kad supranta sirgalių nusivylimą ir dėl to dar labiau stengsis kaudamasis dėl trijų taškų.

Treneris užsiminė, kad gali rungtyniauti daugelis tų žaidėjų, kurių patirtis žaidžiant Škotijoje gali praversti. Škotijos klubams per savo karjerą yra atstovavę aštuoni rinktinės nariai. Pasak R.Žutauto, antrose rungtynėse iš eilės lietuviams dažnai pritrūksta jėgų, todėl gali žaisti tie, kurie nerungtyniavo penktadienį Kaune.

“Rinkomės sudėtį žinodami, kad su škotais mums reikės daugiau gintis. Bet toks žaidimas mums palankesnis – pagrindinis komandos ginklas yra kontratakos. Teisingai sakė Lichtenšteino treneris – turime fiziškai stiprią komandą, kuri turi mažai techniškų žaidėjų”, – kalbėjo R.Žutautas.

Stengiasi nustumti neigiamas emocijas

Rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius pripažino, kad lygiosios su Lichtenšteinu prilygo tragiškam pralaimėjimui. Rezultatyviausias visų laikų rinktinės futbolininkas po dvikovos ilgai gailėjosi dėl pačioje dvikovos pabaigoje neišnaudotos progos.

„Labai norėjome laimėti, ruošėmės, norėjome reabilituotis prieš save ir sirgalius, tačiau taip jau susiklostė aplinkybės. Kalti esame tik patys. Tos lygiosios prilygo tragiškam pralaimėjimui. Gavome kaip su šlapiu skuduru per veidą. Lyg filmą daug kartų persukinėju tą epizodą paskutinę minutę, kai galėjau įmušti ir neįmušiau. Galvoju, o jeigu būčiau daręs mažiau lietimų, o jeigu būčiau...“, – svarstė T.Danilevičius.

Vienas rinktinės senbuvių tuo pačiu pabrėžė, kad dabar svarbiausia – pamiršti tą dvikovą ir kuo geriau pasirengti dvikovai Škotijoje.

„Buvo labai sunku, bet gerai, kad iškart turime žaisti kitas rungtynes. Dabar reikia eiti toliau, nustumti į šoną neigiamas emocijas ir ruoštis šiai dvikovai. Juolab, kad mums išliko viltis ir maža. Kodėl nepabandžius laimėti? Šį kartą nebebus tokio spaudimo žutbūt laimėti, o vyrų akyse tikrai dega ugnelė. Eisime žaisti, kovoti už Lietuvą, už save ir tuos sirgalius, kurie mus palaiko bet kuriuo atveju – kai karšta, kai šalta, kai lyja... Už tuos, kurie su mumis kai laimime, ir tuos, kurie skanduoja „Lietuva“, kai pralaimime“, – emocingai kalbėjo kapitonas.

Saugas Deividas Česnauskis  sakė, kad supranta sirgalių nusivylimą ir dėl to dar labiau stengsis kaudamasis dėl trijų taškų.

„Einame nugalėti. Suprantame, kad mums du kartus neįveikus Lichtenšteino sirgaliai buvo labai nusivylę. Šį kartą turime pademonstruoti kitokį žaidimą ir reabilituotis prieš savo gerbėjus. Žaidėme blogai, klydome ir neišnaudojome progų, nors Lichtenšteinas taip pat buvo per daug neįvertintas, tai gera komanda“, – kalbėjo D.Česnauskis.

Nugalėti Škotijoje kol kas nėra pavykę nei vienai Lietuvos rinktinei. Per ketverias rungtynes varžovai iškovojo keturias pergales – du kartus minimaliais rezultatais 1:0 ir po kartą 3:0 bei 3:1.

Škotijos ir Lietuvos rinktinės susitiks Glazgo „Hampden park“ stadione 22 valandą Lietuvos laiku. Rungtynes transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius