Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo rinktinės Salamankoje laukė ne pačios geriausios sąlygos (nuotraukos)

Lietuvos nacionalinė rinktinė pirmadienį susirinko į treniruočių stovyklą Ispanijoje. Po ilgų kelionių lietuviai Salamankoje pradėjo ruoštis spalio 8 dieną vyksiančioms 2012 metų Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėms su Ispanija. Nors miestas rinktinę pasitiko ne itin svetingai, komandai nuotaikos tai nesugadino.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / LFF.lt nuotr.

Rinktinę papildė nauji nariai

Į Ispaniją iš viso atvyko 22 Lietuvos rinktinės futbolininkai. Saugas Dominykas Galkevičius atsigavo po traumos ir iškeliavo su komanda, tačiau dėl kojos skausmo iš rikiuotės iškrito ir namie liko FBK „Kauno“ gynėjas Mantas Fridrikas. Vienas papildymas rinktinėje įvyko trenerių štabe – prie komandos prisidėjo U–21 rinktinės strategas, anksčiau nacionalinėje ekipoje dirbęs Vitalijus Stankevičius.

Lietuvos rinktinės personalas ir dalis futbolininkų, kurie žaidžia Lietuvoje ar atstovauja šalių kaimynių komandoms, į Ispaniją išvyko iš Vilniaus į Rygą sekmadienio vakare. Pernakvojusi lietuvių delegacija išskrido į Ispanijos sostinę Madridą. Ten prisidėjus kitiems atskridusiems futbolininkams autobusu rinktinė pirmadienio vėlyvą popietę pasiekė Salamanką, kur penktadienį vyks rungtynės.

„Kelionė buvo nelengva. Gerai, kad Rygoje pernakvojome, nes būtume dar labiau pavargę. Džiugu, kad visi sveiki. Smulkių traumų yra, bet jos neturėtų sudaryti didelių problemų. Manau, per keturias dienas visi pasveiks ir būsime pasirengę. Laiko turime pakankamai“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Mažame mieste – kuklios sąlygos

Būsimasis rungtynių miestas Salamanka neatrodė panašus į vietą, kurioje žais Europos ir pasaulio čempionai. Lietuvius nedideliame mieste pasitiko kuklus viešbutis, iš išorės neišvaizdus stadionas, o dėl treniruočių aikštės taip pat kilo klaustukų.

Iš pradžių Lietuvos rinktinei buvo siūloma ne geriausios kokybės treniruočių aikštė užmiestyje, tačiau  pavyko sutarti dėl galimybės pratybas rengti šalia Salamankos „Helmantico“ stadiono esančioje atsarginėje aikštėje.

„Jei žaistume Madride, sąlygos būtų kitokios, tačiau čia miestelis mažas. Viešbutis nėra prastas, bet aptarnavimas nėra pats geriausias, turbūt teks kiekvieną kartą diskutuoti. Bet nieko nepadarysi. Treniruočių aikštės kokybė nebloga, tačiau iki šiol trūko aiškumo dėl grafiko. Gerai, kad dabar jau žinome, kurioje aikštėje treniruosimės, kiek laiko iki jos reikia važiuoti“, – svarstė R.Žutautas.

Pirmoje treniruotėje – puikios emocijos

Nežymūs nepatogumai nesugadino komandai nuotaikos – futbolininkai aikštėje buvo nusiteikę puikiai. „Komanda visada žaidžia „kvadratą“ su noru. Pažiūrėsime, kaip bus, kai bėgios rytoj, – šyptelėjo R.Žutautas. –  Tačiau smagu, kad  yra noras ir gera nuotaika. Manau, nėra didesnės motyvacijos nei žaisti su pasaulio čempionais ispanais.“

Pirmadienio vakare lengvoje  treniruotėje dalyvavo 16 žaidėjų –  trūko šešių vėliau Ispaniją pasiekusių futbolininkų iš Rusijos ir Italijos ekipų. Artimiausiomis dienomis Lietuvos rinktinė planuoja rengti dar kelias treniruotes, stebėti Ispanijos rinktinės rungtynių vaizdo įrašus ir savo rungtynių su Čekija analizę.

Rungtynės tarp Ispanijos ir Lietuvos vyks penktadienį, pradžia – 23 val. Lietuvos laiku.

Ispanai pasikvietė keturis naujus žaidėjus

Pasaulio ir Europos čempionės Ispanijos vienuolikės vyriausiasis treneris Vicente del Bosque 2012 metų Europos futbolo pirmenybių I atrankos grupės mačams Salamankoje su Lietuva bei Glazge su Škotija (spalio 12 d.) priverstas į rinktinę kviesti naujų žaidėjų.

Savaitgalį traumas patyrus Pedro Rodriguezui („Barcelona“), Fernando Torresui („Liverpool“) bei Jesusui Navasui („Sevilla“), šiuos futbolininkus pakeis „Villarreal“ klubo saugai Bruno Soriano ir Borja Valero bei Mariaus Stankevičiaus komandos draugai „Valencia“ gretose – puolėjai Aritzas Adurizas ir Pablo Hernandezas.

Beje, B.Valero ir A.Adurizas šalies rinktinės gretose dar nėra žaidė nė vienų rungtynių.

Patikslinta Ispanijos futbolo rinktinės sudėtis mačams su lietuviais bei škotais:

vartininkai – Ikeras Casillasas (Madrido „Real“), Victoras Valdesas („Barcelona“) ir Pepe Reina („Liverpool“);
gynėjai – Alvaro Arbeloa, Sergio Ramosas (abu – Madrido „Real“), Carlesas Puyolis, Gerardas Pique (abu – „Barcelona“), Carlosas Marchena, Joanas Capdevila (abu – „Villarreal“) bei Ignacio Monrealis („Osasuna“);
saugai – Xabi Alonso (Madrido „Real“), Sergio Busquetsas („Barcelona“), Santi Cazorla („Villarreal“), Andresas Iniesta („Barcelona“), Borja Valero ir Bruno Soriano (abu – „Villarreal“);
puolėjai – Davidas Villa („Barcelona“), Davidas Silva („Manchester City“), Fernando Llorente (Bilbao „Athletic“), Pablo Hernandezas bei Aritzas Adurizas (abu – „Valencia“).

2012 metų Europos futbolo pirmenybių I atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. Škotija                 2 1 1 0 2:1 4
2. Lietuva                 2 1 1 0 1:0 4
3. Ispanija                1 1 0 0 4:0 3
4. Čekija                  1 0 0 1 0:1 0
5. Lichtenšteinas          2 0 0 2 1:6 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius