Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 09 06 /15:17

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Csaba Laszlo trykšta optimizmu: „Bandysime nugalėti Slovakiją“

„Taip, Slovakija – favoritė, bet ne visada favoritė laimi. Padarysime viską, kad laimėtume mes“, – optimistiškai prieš penktadienį laukiantį Lietuvos futbolo rinktinės startą 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankoje kalbėjo Lietuvos futbolo rinktinės treneris Csaba Laszlo.
Treniruotės akimirka
Csaba Laszlo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors lietuvių laukia grėsminga varžovė – FIFA reitinge žengianti net 71 vieta aukščiau (Slovakija – 45, o Lietuva – vos 116-a) ir dalyvavusi 2010-ųjų planetos pirmenybėse – C.Laszlo tai negąsdina.

Kaip ir grėsmingos būsimų varžovų pavardės – „Napoli“ lyderio Mareko Hamšiko, „Liverpool“ gynėjo Martino Škrtelio ar „Pescara“ saugo Vladimiro Weisso.

„Kiek žinau, Slovakijos futbolo rinktinėje nežaidžia nė vienas futbolininkas su trimis kojomis ar penkiomis rankomis. Kaip ir mūsų žaidėjai, jie turi turi dvi kojas, rankas ir kūną. Vienintelis skirtumas tas, kad jie žais mėlyna, o mes geltona apranga“, – vaizdingai dėstė lietuvius treniruojantis 48-erių vengras.

Optimizmu treneris užkrėtė ir rinktinės futbolininkus. „Kiekvienas rungtynes galima laimėti. Manau, galime nugalėti slovakus, nors jų žaidėjai ir rungtyniauja geruose klubuose“, – teigė Deividas Česnauskis.

„Esame gerai nusiteikę, o tai, manau, yra labai svarbu. Taip pat labai svarbu tikėti savimi, aikštelėje atiduoti širdį, parodyti, kad esame darni komanda. Jeigu tai įgyvendinsime, turėsime galimybę nugalėti varžovus“, – tęsė Lietuvos futbolo rinktinės treneris.

C.Laszlo treniruojama rinktinė dar laukia pirmosios pergalės

Tiesa, pagrindo C.Laszlo optimizmui nėra daug. Jo treniruojama rinktinė dar nėra iškovojusi nė vienos pergalės per penkis mačus ir tik du iš jų baigė lygiosiomis – su Rusija (0:0) ir Baltarusija (1:1). Kituose buvo skaudžiai pralaimėta Latvijai (0:5), Estijai ir Makedonijai (abu 0:1).

Akivaizdu, kad didžiulė rinktinės problema – puolimas. Per penkis mačus buvo įmuštas vos vienas įvartis, praleista – aštuoni.

„Treneris akcentuoja puolimą. Treniruotėse daug dirbame, kad pagerintume šį žaidimo elementą. Penktadienį pabandysime įrodyti, kad galime įmušti ir galime laimėti“, – teigė D.Česnauskis.

Laukia gausaus sirgalių palaikymo

Nors C.Laszlo nenorėjo atverti kortų, kokia taktika ir sudėtimi jo treniruojama rinktinė sieks pergalės prieš Slovakiją, atviresnis buvo D.Česnauskis.

„Manau, kad slovakai jausis favoritais ir bandys mus spausti. Mes pabandysime apsiginti, o tada kontratakuoti ir įmušti, – dėstė Lietuvos futbolo rinktinės saugas. – Slovakai labai gerai kontratakuoja, yra aukšti, pavojingi standartinėse situacijose.“

„Ant popieriaus Slovakija kartu su Graikija bei Bosnija ir Hercegovina yra stipriausios mūsų atrankos rinktinės, tačiau tai dar reikia įrodyti aikštelėje. Slovakai yra ypač pavojingi išvykose ir turi potencialo nugalėti bet kurią Europos rinktinę. Jie mėgsta spausti varžovus, tačiau mes turime savo taktiką, kuria pasinaudoję bandysime laimėti“, – tikino C.Laszlo.

Jis vylėsi, kad penktadienį rinktinė sulauks gausaus sirgalių palaikymo LFF stadione. „Mums tai labai svarbu. Tikiuosi, kad sirgalių bus daug, nes Vilniuje rinktinė žaidė jau labai seniai“, – tęsė C.Laszlo.

„Žinoma, išbandymu taps dirbtinė stadiono danga, kuri nėra įprasta nei mums, nei slovakams. Tačiau ji patvirtinta FIFA, aikštės kokybė gera, o sąlygos bus vienodos abiems rinktinėms“, – pridūrė Lietuvos futbolo rinktinės treneris.

Lietuvos futbolo rinktinės sąrašas rungtynėms su Slovakija ir Graikija (rugsėjo 7 ir 11 d.):

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor” FC, Turkija), Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev”, Bulgarija) ir Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin”, Rusija).

Gynėjai: Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe”, Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona”, Lenkija), Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts”, Škotija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia”, Lenkija), Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva”), Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris”), Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva”) ir Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus MFD „Žalgiris”).

Saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania”, Rusija), Deividas Česnauskis (FC „Baki”, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis (FC „Rostov”, Rusija), Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris”), Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal”, Ukraina), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior”, Kazachstanas), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts”, Škotija) ir Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva”).

Puolėjai: Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia”, Italija), Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie”, Lenkija), Andrius Velička (Suvalano „AZAL”, Azerbaidžanas), Tadas Labukas (Rygos „Skonto”, Latvija) ir Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii”, Rumunija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas