Lietuvos futbolo rinktinės vairininkas Žutautas: „Visi nori gražaus futbolo“

Anksčiau nei įprastai maniežuose startavusiu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos čempionatu patenkinti tiek klubai, tiek ir rinktinių treneriai. Šių metų pirmenybės prasidėjo kovo 20-ąją, o pirmą kartą Lietuvos futbolo aukščiausiojo diviziono istorijoje sezonas buvo pradėtas uždarose patalpose, rašoma LFF pranešime spaudai.
Raimondas Zutautas
R.Žutautas aktyviai stebi rinktinės kandidatų žaidimą. / LFF nuotr.

Reikia daugiau maniežų

Pasak LFF varžybų vykdymo skyriaus direktoriaus Nerijaus Dunausko, čempionatą pradėti anksčiau buvo nuspręsta ne tik dėl blogų oro sąlygų, bet ir atsižvelgiant į futbolo  klubų prašymus.

„Komandos pageidavo čempionatą pradėti kiek galima greičiau, nes jiems atsibosta treniruotis keturis mėnesius. Pradėti čempionatą anksčiau linkę ne tik klubai, o ir rinktinių treneriai, kurie yra suinteresuoti, kad rinktinės kandidatai įgautų kuo geresnę sportinę formą. Dėl pirmųjų turų rengimo vietos jokių pretenzijų iš A lygos klubų atstovų taip pat neišgirdome“, – aiškino N.Dunauskas.

Lietuvoje šiuo metu yra LFF A lygos rungtynėms keliamus standartus atitinkantys du maniežai – Vilniaus „Sportima“ ir Marijampolės sporto komplekso maniežas. Tokių kol kas nėra kaimyninėse šalyse. Tačiau net ir dviejų maniežų kol kas neužtenka patenkinti visų norams.

„Esame dėkingi „Sportimos“ administracijai, kuri atsižvelgdama į LFF prašymus, pakoregavo kitų komandų mėgėjų treniruočių ir rungtynių laikus taip, kad atsirastų laiko tarpas A lygos čempionato rungtynėms. Būtų labai gerai, jei maniežas iškiltų vakarinėje Lietuvos dalyje – Klaipėdoje ar Šiauliuose. Tuomet sumažėtų krūvis dabar esantiems maniežams, o komandoms ir sirgaliams būtų patogiau atvykti į rungtynes. Tokie maniežai reikalingi ne tik rungtynėms, bet ir treniruočių organizavimui“, – teigė LFF varžybų vykdymo skyriaus vadovas.

Rinktinės treneriai stebi kandidatus

Neįprastai sezono pradžiai pritarė ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas, kuris teigė, kad pirmenybes reiktų pradėti kuo anksčiau – kaip tai daroma ir kaimyninėse ar kitose užsienio šalyse.

„Lietuvoje nuo pasiruošimo starto iki sezono pradžios prabėga trys mėnesiai. Daugelyje Europos šalių tai sudaro vos 25 dienas. Du su pusę mėnesio treniruotis ir nežaisti labai atsiliepia morališkai. Pavyzdžiui, Anglijos čempionate per žiemą išvis nėra pertraukos, žaidžiama net per Kalėdas. Lenkijos pirmenybių antroji dalis prasideda vasario pabaigoje – nors ten klimato sąlygos panašios. Be abejo, mes neturime šildomų aikščių, todėl pradedame žaisti maniežuose. Manau, kad tai sąžiningas sprendimas. Visi nori gražaus futbolo, o ne taškytis balose“, – teigė rinktinės strategas.

Dėl per dvi dienas išsidėsčiusių turo rungtynių R.Žutautas savaitgalį praleido itin produktyviai – treneris turėjo galimybę stebėti beveik visas pirmojo turo rungtynes ir pamatyti daug potencialių „A“ ir „B“ bei jaunimo rinktinių kandidatų.

„Gerą įspūdį paliko „Kruojos“ komanda, sėkmingai sužaidė Tautvydas Švelna, kuris galėjo pasižymėti ne kartą. „Šiauliai“ neatrodė geriau už varžovus, o kai kurie žaidėjai nuvylė – daugiau tikėjausi iš Manto Kuklio. „Klaipėdos“ gretose maloniai nustebino Nerijus Kumža, Anatolijus Anisimenko, kartais sublizgėdavo ir Marius Papšys. „Vėtros“ gretose labiau išskirčiau tik Tadą Eliošių. Mano asistentas Arminas Narbekovas stebėjo „Žalgirio“ mačą ir sakė, kad jo jauniems gynėjams dar reikia pasitempti. Neblogai atrodė „Bangos“ gynyba, o „Sūduvą“ po lengvų rungtynių dar anksti vertinti“, – pasakojo treneris.

Tiek R.Žutautas, tiek jo asistentai A.Narbekovas ir Donatas Vencevičius pirmuosius žvalgybos rezultatus rinksis aptarti balandžio pradžioje, po pirmųjų trijų čempionato turų. Pirmąsias draugiškas rungtynes šiemet Lietuvos nacionalinė rinktinė žais gegužės 25 dieną Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius