-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo sezonui teisėjai baigs ruoštis Turkijoje

Prieš artėjantį Lietuvos A lygos čempionatą teorinius ir praktinius įgūdžius Lietuvos futbolo arbitrai penktus metus iš eilės tobulins stovykloje Turkijoje. Ten teisėjai vadovaus draugiškoms rungtynėms ir analizuos savo darbą.
Lietuvos futbolo teisėjai išvyks į Turkiją
Lietuvos futbolo teisėjai išvyks į Turkiją / lff.lt nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Vyksta dvi grupės

Kaip ir ankstesniais metais, į Antaliją arbitrai vyks dviem grupėmis. Pirmoji  pamaina Į Turkiją iškeliauja jau pirmadienį ir ten stovyklaus nuo vasario 28 iki kovo 7 dienos, o antroji – nuo kovo 7 iki 13 d.

Kiekvienoje pamainoje bus po 18 teisėjų, tarp jų ir FIFA kategorijos aikštės arbitrai – Gediminas Mažeika, Nerijus Dunauskas bei neseniai paskirtas Sergejus Slyva. Teisėjų darbą vertins LFTA inspektoriai.

Pasak Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidento Jono Bragos, šios išvykos tikslas – tinkamai pasirengti artėjančiam klubiniam Lietuvos futbolo sezonui.

„Kaip ir futbolininkams, taip ir teisėjams po žiemos pertraukos reikia vėl grįžti į savo vėžes. Stovykla būtent ir skirta kuo geriau pasiruošti A lygos čempionatui bei kitoms varžyboms. Manome, kad Turkijoje tai daryti geriausia, nes čia puikios oro sąlygos ir vyksta daug tarptautinių draugiškų rungtynių tarp stovyklaujančių užsienio klubų“, – prieš išvyką sakė J.Braga.

Teisėjaus draugiškoms rungtynėms

LFTA vadovas pasakojo, kad kiekviena stovyklos diena suplanuota iki smulkmenų, o draugiškos rungtynės bus skirtos įgyti patirties ir arbitrų darbo analizei.

„Šlifuosime tiek teorinius, tiek praktinius dalykus. Rungtynės filmuosime ir po to analizuosime kiekvieno teisėjo pasirodymą. Kelsime užduotį vienodai traktuoti taisykles konkrečiomis situacijomis“, – teigė J.Braga.

Rungtynės, kuriose dirbs lietuviai, dar nepatvirtintos, tačiau planuojama, jog lietuvių arbitrams teks teisėjauti bent po trejas rungtynes per dieną.

LFF A lygos sezono startas numatytas kovo 12–13 dienomis, o kovo 16–ąją bus žaidžiamos 2010/11 m. sezono LFF taurės pusfinalių pirmosios rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius