-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 02 /13:47

Lietuvos futbolo šventovę išniekino vandalai – „Žalgirio“ stadionas liko be vartų, iškasinėta veja

Legendinis Vilniaus „Žalgirio“ stadionas dar turės palaukti A lygos futbolo sugrįžimo. Trečiadienio naktį Lietuvos futbolo šventovę išniekino vandalai – pavogti vartai, iškasinėta veja, sulaužyti atsarginių žaidėjų suoleliai.
Vandalų nuniokotas „Žalgirio“ stadionas
Vandalų nuniokotas „Žalgirio“ stadionas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Išpuolis įvykdytas iš karto po to, kai Vilniaus „Reo“ klubas pranešė apie sugrįžimą į „Žalgirio“ stadioną. Nusikaltimo išvakarėse „Reo“ futbolininkai dar treniravosi ant ką tik nupjautos vejos, tačiau trečiadienio rytą stadionas jau buvo nusiaubtas.

„Visur prikasinėta duobių, nupjauti ir pavogti vartai, sudraskyti tinklai, sulaužyti atsarginių žaidėjų suoleliai, sudaužyti reklaminiai stendai“, – 15min.lt trečiadienio rytą su apmaudu vandalų padarytą žalą vardijo „Reo“ klubo direktorius Rytis Sabas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vandalų nuniokotas „Žalgirio“ stadionas
A.Pliadžio nuotr./
Vandalai stadiono vejoje prirausė gilių duobių.

Trečiadienio vakarą čia turėjo vykti A lygos rungtynės tarp „Reo“ ir Alytaus „Dainavos“ klubų, tačiau po išpuolio rungtynės buvo atšauktos.

„Nežinau, kada jos įvyks. Nukelsime vėlesniam laikui. Greitai sutvarkyti stadiono tikrai nepavyks. Vien nupirkti ir atvežti naujus vartus užtruks apie 10 dienų“, – tęsė R.Sabas.

Stadionas nebuvo saugomas

„Reo“ klubo direktoriaus teigimu, „Žalgirio“ stadionas nebuvo saugomas, tačiau vandalams teko išlaužti užrakintus stadiono vartus. „Buvo panaudota daug fizinės jėgos“, – teigė R.Sabas.

Todėl spėjama, kad vandalų galėjo būti mažiausiai dešimt. Tyrimą pradėjo policijos pareigūnai, trečiadienio rytą įvykio vietoje jie rinko įrodymus.

„Jokios žinutės vandalai nepaliko. Net neįsivaizduoju, kodėl jie taip pasielgė. Apskritai, pirmą kartą pasaulyje girdžiu, kad kas nors taip elgtųsi: nusiaubtų šventą vietą – stadioną“, – stebėjosi R.Sabas.

„Žalgirio“ sirgaliai kategoriškai atmeta įtarimus

Keliamos įvairios išpuolio versijos. Įtarimas iš karto krito ant Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgirio“ sirgalių, kurie nesutaria su „Reo“ klubu ir galėjo taip pakišti koją jų rungtynėms legendiniame „Žalgirio“ stadione.

Tačiau VMFD „Žalgirį“ palaikančios „Pietų IV“ grupuotės lyderis Ingvaras Butautas tokius įtarimus kategoriškai atmetė. „Jeigu tai būtų padarę „Žalgirio“ sirgaliai, tikrai būčiau kažką girdėjęs, bet dabar – ne. Man tai naujiena. Pats buvau nuvykęs į stadioną pažiūrėti, kas ten nutiko. Vertinu labai neigiamai“, – 15min.lt sakė I.Butautas.

Jis pridūrė, kad turi savo versiją, kas galėjo nusiaubti „Žalgirio“ stadioną, bet jos viešai įvardyti nenorėjo. „Turiu savo versiją, bet ją pasakydamas įžeisčiau tuos žmones, jeigu jie nėra kalti“, – aiškino „Pietų IV“ grupuotės lyderis.

Stadionas priklauso ŪBIG

Daugiau nei prieš 60 metų, iš karto po Antrojo pasaulinio karo, vokiečių belaisvių pastatytas „Žalgirio“ stadionas šiuo metu priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG). Buvo planuojama stadioną nugriauti, o jo vietoje statyti gyvenamuosius namus, kalbėta ir apie rekonstrukciją, tačiau legendinis stadionas išlieka apleistas.

Teoriškai čia varžybas gali stebėti net 15 tūkst. žiūrovų (daugiausia Lietuvoje), tačiau dauguma vietų yra netinkamos naudoti.

Pernai „Žalgirio“ stadionas patyrė dar vieną smūgį – mirė ilgametis jo direktorius Jonas Grigas.

LFF pareiškimas dėl vandalizmo akto Vilniaus „Žalgirio“ stadione

Lietuvos futbolo federacija smerkia vandalizmo aktą Vilniaus „Žalgirio“ stadione ir traktuoja tai kaip išpuolį prieš futbolą.

Apmaudu, kad dėl nesuvokiamų vandalų veiksmų stadione negalės įvykti trečiadienį 20 val. 30 min. Lietuvos čempionato rungtynės tarp Vilniaus „Reo“ ir Alytaus „Dainavos“.

Apgailestaujame tiek dėl abiejų komandų futbolininkų, stadiono ir klubų darbuotojų, kurie ruošėsi rungtynėms, tiek dėl futbolo aistruolių, kurie planavo atvykti į šią dvikovą.

Minėtos rungtynės perkeltos ir planuojamos žaisti gegužės 21 dieną.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus miesto 1-asis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Sulaikytų įtariamųjų neturim, tačiau versijų turim ir įvairių“, – BNS sakė komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas.

Stadioną apžiūrėjo policijos pareigūnai. Jie rado vartų stovus, tačiau tinklo nerado.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Evelina Pagounis BNS sakė, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas 8.15 val trečiadienį.

Įtariama, kad į stadioną buvo patekta nulaužus vienų įėjimo vartų ąselę. Policija ieško ir prašo atsiliepti liudytojus, kurie matė įtartinus asmenis stadione nuo trečiadienio 19 val. iki ketvirtadienio ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius