-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos futbolo trenerių „Top 10“

Lietuvos rinktinės treneris – klausimas, kuris praėjusiais metais buvo bene dažniausiai aptarinėjamas Lietuvos futbolo federacijos koridoriuose ir kuluaruose. Karšta kėdė dar vieneriems metams buvo patikėta Valdui Augustinui Ivanauskui, tačiau problema niekur nedingo. 15min atliko apklausą ir surikiavo geriausių šiuo metu Lietuvos futbolo specialistų reitingą.
Lietuvos trenerių dešimtukas
Lietuvos trenerių dešimtukas / 15min koliažas

15min sudarytoje apklausoje sutiko dalyvauti 22 mūsų šalies futbolą nušviečiantys žiniasklaidos atstovai. Visų jų buvo prašoma sudaryti geriausių trenerių penketuką, už pirmą vietą skiriant 5 balus, antrąją – 4, trečiąją – 3, ketvirtąją – 2, penktąją – 1.

Visų respondentų balsai buvo susumuoti, tad jums pateikiame apibendrintą geriausių Lietuvos futbolo trenerių dešimtuką.

Apklausoje dalyvavo Mindaugas Augustis, Marius Bagdonas, Aurimas Budraitis, Evaldas Gelumbauskas, Lukas Gintautas, Žydrūnas Grudzinskas, Paulius Jakelis, Giedrius Janonis, Vaidotas Januška, Zigmantas Jurevičius, Nerijus Kesminas, Arūnas Klimavičius, Ervinas Kvitkauskas, Mantas Krasnickas, Dalius Matvejevas, Naglis Miknevičius, Gintaras Radauskas, Vilmantas Remeika, Aurimas Tamulionis, Karolis Tretjakas, Tautvydas Vencevičius ir Rytis Vyšniauskas.

Iš viso apklausoje buvo paminėta 12 Lietuvos trenerių, o šalia dešimtuko liko su Telšių „Džiugu“ solidžiai A lygoje pernai debiutavęs Marius Šluta (2 balai) ir kaimyninėje Lenkijoje šaknis įleidęs bei Suvalkų „Wigry“ treniruojantis Donatas Vencevičius (3 balai).

10 vieta – Marius Stankevičius (4 balai)

LFF nuotr./Marius Stankevičius
LFF nuotr./Marius Stankevičius

Vienas geriausių nepriklausomos Lietuvos gynėjų trenerio darbo ėmėsi netgi nebaigęs profesionalo karjeros, kai 2018-ųjų lapkritį tapo ketvirtoje Italijos lygoje žaidusio „Crema“ žaidžiančiuoju treneriu. Į naują karjeros etapą pradedantį kaunietį labai greitai dėmesį atkreipė ir LFF, kurios prezidentas – geras Mariaus bičiulis Tomas Danilevičius.

Kurį laiką 40-metis specialistas derino pareigas federacijoje ir Italijos žemesnių lygų klubuose, kol 2021-ųjų sausį buvo paskirtas Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneriu ir pakeitė šias pareigas ėjusį D.Vencevičių.

Kuluaruose kalbama, jog M.Stankevičiui ateityje yra ruošiama vieta ir prie nacionalinės rinktinės vairo, tiesa, kol kas trūksta tiek patirties, tiek „svorio“, tiek UEFA Pro licencijos.

Giriamas už tai, jog jaunąją futbolininkų kartą moko žaisti šiuolaikinį futbolą, stengiantis kuo ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau bent jau kol kas tai į taškus turnyro lentelėje konvertuoti pavyksta retokai.

Inteligentiškas, komunikabilus ir taktiškas, bet pastaruoju metu sulaukė nemažai kritikos už tai, jog į rinktinės sudėtį kviesdavo savo sūnų Kajų, nors šis atstovavo tik Alytaus „Dainavos B“ komandai.

15min apklausoje M.Stankevičius gavo dvi ketvirtas vietas.

9 vieta – Valdas Augustinas Ivanauskas (6 balai)

LFF nuotr./Valdas Ivanauskas
LFF nuotr./Valdas Ivanauskas

Skaudi realybė. Lietuvos rinktinei šiuo metu vadovauja specialistas, už kurį apklausos dalyviai mato net aštuonis geresnius trenerius net mūsų šalyje. Valdas Augustinas Ivanauskas užėmė devintą reitingo poziciją ir surinko 6 balus. Savo penketukuose 55-erių kaunietį paminėjo penki respondentai, iš kurių vienas skyrė trečią vietą, likusieji trys – penktą.

Praėjusiais metais V.A.Ivanauskas galiausiai įgyvendino savo svajonę ir stojo prie nacionalinės komandos vairo, tačiau trys mėnesiai laikinai einant pareigas buvo sudėtingi. Per septynis mačus rinktinė su V.A.Ivanausku iškovojo vieną pergalę, sensacingai patiesusi Bulgariją, bei sužaidė nuviliančias lygiąsias su Kuveitu. Kiti penki mačai – pralaimėti.

Visgi nepaisant to, jog nei vaizdo, nei rezultatų nebuvo, su treneriu buvo pratęstas bendradarbiavimas. To priežastis – taip pat daugiau nei aiški, nes V.A.Ivanauskas yra geras įtakingiausių LFF narių Žydrūno Buzo ir Arūno Pukelio bičiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius