Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Anglijos mače – žurnalistų rekordas. Teko keisti įprastą tvarką

Pirmadienio vakarą 21:45 val. Vilniaus LFF stadione įvyks vienos paskutiniųjų „Euro 2016“ atrankos rungtynių tarp Anglijos ir Lietuvos futbolo rinktinių. Nors kur kas anksčiau kelialapį į Europos futbolo čempionatą užsitikrinusiems anglams mačas kaip ir nieko nereiškia, tačiau žiniasklaidos dėmesys – rekordiškai didelis. Tai privertė LFF papildomai padirbėti.
Lietuva – Šveicarija
Lietuvos futbolo rinktinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Lietuvą iš Anglijos iš viso atvyksta apie 60 žiniasklaidos atstovų, įskaitant žurnalistus, fotografus, TV ir radijo komentatorius. Šalia jų dar bus ir būrys techninių darbuotojų.

Lietuvos žiniasklaidos priemonės rungtynėms akreditavo dar daugiau savo atstovų – apie 90.

Tokio didžiulio užsienio futbolo žurnalistų skaičiaus Lietuva nėra mačiusi nuo 2004 metų, kai Vilniaus „Žalgirio“ stadione priėmėme Ispanijos rinktinę.

LFF stadione dirbs bent po vieną visų didžiųjų Anglijos dienraščių atstovų – „The Times“, „The Sun“, „Daily Express“, „Daily Telegraph“, „Daily Mirror“, „Daily Mail“, „Daily Star“ ir kitų.

Rungtynes tiesiogiai transliuos net keli TV kanalai, tarp kurių ir Anglijos sporto milžinas „Sky Sports“ bei oficialus Anglijos futbolo rinktinės transliuotojas ITV. Rungtynes tiesioginiame „BBC Radio 5 Live“ eteryje komentuos keli komentatoriai.

Įdomu, kad oficiali Anglijos futbolo rinktinės rungtynių transliuotoja ITV televizija stadione įsirengs TV studiją. Kad sirgaliai netrukdytų laidų prieš, po ir per rungtynes, televizijai teko išsipirkti kelias tribūnų eiles, kuriose paprastai sėdi žiūrovai.

Darbų prieš rungtynes buvo ir LFF. Spaudos konferencijų salėje įrengti atskiri TV taškai, išplėstas vietų skaičius žiniasklaidos tribūnoje, paaukojant kelias eiles, kuriose paprastai sėdi žiūrovai. Be to, įrengtos atskiros darbo zonos ir fotografams.

Kadangi iškart po rungtynių aikštėje bus daromi interviu, stadiono apšvietimo sistema visu pajėgumu veiks dar visą valandą po rungtynių.

Pastarąjį kartą nemažas žiniasklaidos atstovų skaičius LFF stadione buvo per birželio 14-ąją vykusias rungynes su Šveicarija. Vis dėlto, dabartiniam užsieniečių susidomėjimui rungtynės su Šveicarija neprilygsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius