Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunieji futbolininkai po 11 metrų baudinių pralaimėjo Moldovai

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) futbolo rinktinė sekmadienį Sankt Peterburge V.Granatkino atminimo turnyre du kartus atsitiesė po praleistų įvarčių ir pagrindinį laiką su Moldova baigė lygiosiomis, tačiau suklupo per baudinių seriją.
Lietuvos futbolo jaunimo rinktinė
Lietuvos futbolo jaunimo rinktinė / LFF nuotr.

Lietuvius pirmajame kėlinyje persekiojo nelaimės nuo rungtynių pradžios. Dėl traumos aikštę 19 minutę teko palikti Deividui Raulinaičiui ir vietoje jo pasirodė Matas Voronko.

21 minutę varžovai išsiveržė į priekį – perdavimo prie baudos aikštelės sulaukęs R.Scoarta jį gražiu smūgiu perkėlė per vartininką į tolimąjį kampą.

Tačiau kėlinio gale Lietuvai pavyko atsigauti ir 42 minutę surengtoje kontratakoje Domantas Vitkus pasitaisė kamuolį prie pat baudos aikštelės linijos ir galingai smūgiavo į dešinį vartų kampą.

Rungtynėms einant į pabaigą Lietuva sulaukė smūgio 85 minutę – Moldovos žaidėjas prasiveržė kairiuoju kraštu, nuo galinės linijos atidavė perdavimą į baudos aikštelės vidurį, kur Nichita Iurasco sėkmingai smūgiavo į vartus pažeme.

Kai jau atrodė, kad viskas prarasta, lietuviai parodė charakterį ir 89 minutę išlygino rezultatą – standartinėje situacijoje kapitonas Kipras Kažukolovas sužaidė sėkmingai „antrajame aukšte“ ir smeigė tikslų smūgį galva.

Pagal turnyro reglamentą, pagrindiniam laikui pasibaigus lygiosiomis buvo mušami vienuolikos metrų baudiniai. Deja, bet lietuviams joje nepasisekė – jie neįmušė dviejų smūgių ir pralaimėjo varžovams 3:4.

Antradienį Vytauto Vaškūno treniruojama Lietuva pradės kovą dėl 13-16 vietų. Mūsų komanda susitiks su Tadžikijos rinktine, kuri taip pat po baudinių serijos krito prieš Baltarusiją.

Rungtynių statistika:

U-18 Lietuva – Moldova 2:2 (1:1). Po baudinių serijos 3:4

21' [0:1] R.Scoarta

42' [1:1] D.Vitkus

85' [1:2] N.Iurasco

89' [2:2] K. Kažukolovas

U-18 Lietuva: Pijus Petkevičius, (75 min. Deividas Mikalauskas), Tadas Paulikas (46 min. Edgaras Utkus), Kipras Kažukolovas, Deividas Raulinaitis (19 min. Matas Voronko (89 min. Deividas Mikalauskas), Deividas Skaržauskas, Tomas Janušauskas (46 min. Andrius Lučauskas), Ronaldas Misiūnas (74 min. Lukas Jakavičius), Domantas Putrius (46 min. Arnas Borodinas), Martynas Vasiliauskas (46 min. Matas Ramanauskas) Domantas Vitkus, Titas Aukštuolis (53 min. Džiugas Sūnelaitis)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius