-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinėms burtai lėmė grėsmingus varžovus

Antradienį Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) būstinėje Šveicarijoje ištraukti 2012/13 m. UEFA jaunimo U-17 ir U-19 čempionatų kvalifikacinių varžybų burtai, bei paaiškėjo Lietuvos rinktinės varžovai 2011/12 m. UEFA jaunimo U-17 „Elitiniame" atrankos etape.
Lietuvos U-17 futbolo rinktinė
Lietuvos U-17 futbolo rinktinė / LFF nuotr.

Pirmą kartą Lietuvos futbolo istorijoje į antrąjį atrankos etapą patekusi Lietuvos jaunimo U-17 rinktinė jame kausis su trijų kvalifikacinio etapo grupių nugalėtojais – nuolatos į finalinius etapus patenkančia Danija, gilias futbolo tradicijas turinčia Škotija bei fiziškai stipriais žaidėjais pasižyminčia Islandija. Šis atrankos etapas vyks kitų metų kovo 24-29 dienomis Škotijoje.

„Tai sudėtinga grupė. Pagal U-17 rinktinių reitingą Danijos rinktinė yra 14 vietoje, o Škotija patenka į stipriausiųjų komandų krepšelį bei lenkia tokias šalis kaip Rusija, Ukraina ar Švedija. Šios abi rinktinės – ypač aukšto lygio. Islandija pagal reitingą tame pačiame krepšelyje kaip ir mes, manau ši rinktine bus panašaus pajėgumo“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus.

Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys teigė, jog elitiniame etape silpnų komandų niekada nebūna: „Šios grupės lydere laikyčiau Danijos rinktinę, bet nereikėtų nurašyti ir kitų komandų. Mano nuomone, grupės nugalėtojas spręsis paskutinėse rungtynėse“.

Lietuvos jaunimo U-17 rinktinei burtai lėmė kvalifikacinio atrankos etapo rungtynes su Olandija, Belgija ir Latvija, o U-19 rinktinė kitąmet nekovos dėl kelialapio į čempionatą, kadangi finalinis etapas 2013 metais vyks mūsų šalyje.

Kausis su čempionais ir kaimynais

Lietuvos U-17 rinktinė pateko trečiąją atrankos grupę kartu su čempionų titulą ginsiančią Olandija, 19-ą vietą reitinge užimančia Belgijos rinktine ir kaimynais latviais. Šis atrankos etapas bus surengtas Belgijoje spalio 23 – 28 dienomis.

Anot S.Stankaus, mūsų jaunimo rinktinei teko stiprūs varžovai: „Olandijos ir Belgijos jaunimo futbolo mokyklos yra žinomos visoje Europoje ir rungtynės su šių šalių rinktinėmis mums bus tikras iššūkis. Dvikovos su Latvijos bendraamžiais mums visuomet būna principinės“.

Lietuvos U-16 rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas teigė, jog burtai galėjo būti ir palankesni: „Šios grupės favoritai aiškūs, tai čempionai olandai ir Belgijos rinktinė. Dvikovos su šiomis komandomis bus ypatingai nelengvos, bet naudingos mūsų rinktinei. Latvijos komanda pažįstamas varžovas, kurį privalėsime įveikti.“

Į antrąjį, vadinamąjį „Elito“ etapą  pateks dvi geriausios grupės komandos ir dvi geriausios trečias vietas užėmusios ekipos tarp 13 grupių. U-17 čempionato finalinis etapas 2013 metų pavasarį bus rengiamas Slovakijoje.

UEFA U-19 čempionato finalinis etapas – Lietuvoje

Nyone buvo ištraukti ir jaunimo U-19 čempionato kvalifikacinio etapo burtai, kurio finalinės varžybos pirmą kartą patikėtos surengti mūsų šaliai. 2013 metais vyksiančiame UEFA U-19 čempionate rungtyniaus aštuonios komandos – šeimininkės Lietuvos rinktinė ir septynios atranką įveikusios ekipos.
 
UEFA U-17 čempionato elitinio etapo 6 grupė
(Rungtynės vyks 2012 m. Kovo 24 – balandžio 29 d. Škotijoje

Danija
Škotija
Islandija
Lietuva

UEFA U-17 čempionato kvalifikacinių varžybų 3 grupė
(Rungtynės vyks 2012 m. spalio 23-28 d. Belgijoje)

Belgija
Olandija
Lietuva
Latvija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius