Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris: „Mes laimėtume A lygą su šiais žaidėjais“

Lietuvos U-21 futbolo rinktinės nariai po pralaimėjimo Danijai teigė, jog komanda atidavė viską, kad parodytų gražų žaidimą aikštėje, bet pripažino oponentų pranašumą įvairiais aspektais.
Rimvydas Sadauskas
Rimvydas Sadauskas / LFF nuotr.

Pirmasis svečių įvartis krito pirmo kėlinio pabaigoje, kai vartininkas Titas Krapikas buvo nuginkluotas tolimu smūgiu. Antrą įvartį varžovai pelnė po gražios techniškos atakos.

Vyriausiasis Lietuvos U-21 rinktinės treneris Caritas Falchas įvertino savo auklėtinių pasirodymą teigiamai: „Mūsų žaidimas buvo geras ir tai yra svarbiausias dalykas dabar. Prieš tokią kokybišką komandą, kaip Danija mes negalime žaisti taip, kaip norėtume. Rungtynių metu mes turime būti realistai. Tačiau žaidėjai laikėsi plano, mes sukūrėme progų įmušti. Šį kartą mūsų spaudimas nebuvo toks didelis, bet to padaryti nebuvo įmanoma, nes oponentas buvo per stiprus. Bet mes prie jų prisitaikėme, buvome kompaktiški ir jie neturėjo daug galimybių pelnyti įvartį. Atsižvelgiant į tai, esu patenkintas savo komanda“.

Startinėje lietuvių sudėtyje įvyko du keitimai. Gynybos krašte žaidė Sigitas Olberkis, taip pat sugrįžo kūrybingas saugas Danielis Romanovskis.

„Norėjome įvykdyti savo pačių žaidimo planą, bet taip pat turėjome galvoti apie Danijos žaidėjus. Kai kurie iš mūsų žaidėjų startinėje sudėtyje buvo pritaikyti stipriems oponentams. Tad, manau, turėjome gerą balansą tarp to, kaip mes norėjome žaisti ir kaip pritaikyti žaidimą vienas prieš vieną, – tvirtino C.Falchas. – Norėčiau būti su šiais žaidėjais kiekvieną dieną, bet mes turime tiek mažai laiko. Ir mūsų žaidimas stipriai priklauso nuo to, kiek jie žaidžia ir kaip dirba savo klubuose. Po rungtynių pasakiau žaidėjams – jei norite būti geresniais, imkitės atsakomybės už savo tobulėjimą, nesivadovaukite tuo, kaip veikia žmonės aplinkui. Manau, kad žaidėjai turi nerealizuoto potencialo. Bet jis yra. Tačiau manau, kad, jei ši komanda žaistų A lygoje ir su jais dirbčiau kiekvieną dieną, jie būtų tinkamos formos ir su kamuoliu žaistų pasitikėdami savimi. Mes laimėtume A lygą su šiais žaidėjais.“

Startinėje sudėtyje žaidęs gynėjas Rimvydas Sadauskas turėjo nemažai darbo tvarkantis su greitais varžovų atakuojančio plano futbolininkais.

„Emocijos po rungtynių liūdnos. Tikėjomės daugiau ir teigiamo rezultato. Manau, žiūrovams rungtynės patiko, nežaidėme visiškai užsidarę gynybos zonoje, bandėme atakuoti. Žinoma, danai su kamuoliu techniškesni ir greitesni, bet padarėme viską, ką galėjome. Manau, kad sužaidėme garbingai“, – dėstė R.Sadauskas.

R.Sadauskas įvertino abi pastarąją savaitę vykusias rungtynes su Gruzija ir Danija, kaip žingsnį į priekį: „Manau, kad rungtynėse matėsi naujas mūsų žaidimo braižas, kurį akcentavome visos stovyklos metu. Stengėmės varžovus spausti jų aikštės pusėje. Aišku, prieš danus tai padaryti buvo nelengva, bet, manau, jog mes patobulėjome“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius