Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinę mokė specialistas iš Rusijos

Savaitgalį prasidėjusiose Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybėse netrūko įspūdingų įvarčių, atkaklių kovų ir žinomų Lietuvos futbolininkų. Atidarymo šventėje savo meistriškumą ant smėlio demonstravo žinomi Lietuvos futbolo atstovai bei žurnalistai.
„Prelegentai“ ir „Press'as“
„Prelegentai“ ir „Press'as“ / Organizatorių nuotr.

Į atidarymo iškilmes atvykęs Maskvos „Spartak“ treneris Ruslanas Pernajus ne tik stebėjo pirmojo turo kovas arenoje. Jis komandų žaidėjams bei treneriams demonstravo ir mokė smūgių per save, kuriais garsėjo savo karjeros metu, atlikimo, baudinių smūgiavimo technikos, taip pat pristatė naujausius derinius ir kitas paplūdimio futbolo subtilybes. Svečias iš Rusijos šventėje vadovavo parodomosioms Lietuvos rinktinės rungtynėms bei neslėpė susižavėjimo naująja „Smėlio arena“ Vilniuje.

„Tikrai nustebino puiki, šviesi ir erdvi paplūdimio futbolo arena bei puikiai žaidimui paruošta aikštė. Dabar Lietuvos paplūdimio futbolo mylėtojams atsirado naujos galimybės treniruotis ir žiemos laikotarpiu, o jūsų šalies rinktinei – didinti meistriškumą, kuris ateityje leis pasiekti gerų rezultatų tarptautiniame lygmenyje bei pakilti pasaulio reitingų lentelėje“, – neabejojo R.Pernajus.

Paplūdimio futbolo specialistas yra vadovavęs Baltarusijos nacionalinei rinktinei. Jo treniruojamas „Spartak“ Rusijos čempionate, kuris laikomas vienu stipriausių pasaulyje ir kuriame rungtyniauja pasaulinės paplūdimio futbolo žvaigždės, praėjusiame sezone užėmė 4-ą vietą.

Pirmenybių atidarymo proga draugiškose rungtynėse jėgas išmėgino Lietuvos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ ir „Prelegentų“ komandos.

Šventės žiūrovai aikštėje išvyko geriausią 2013 m. Lietuvos futbolininką Mindaugą Kaloną, futbolo A lygos patirties turintį Nerijų Radžių, komentatorius Erviną Kvitkauską bei Nerijų Kesminą, žurnalistus Tautvydą Vencevičių, Kęstą Rimkų ir kt. Nepaisant visų pastangų, žurnalistų ekipa M.Kalono vedamiems „Prelegentams“ neprilygo – 3:8.

Paplūdimio futbolą išbandė ir dailiosios lyties atstovės. Moterų futbolo A lygos dalyvio MFA „Žalgirio“ ir 2014 m. I moterų lygos nugalėtojos „JL Stars“ akistata baigėsi pastarųjų pergale 6:2.

Išvakarėse prasidėjusiose Vilniaus m. pirmenybėse „Igol“ ekipa, kurioje debiutavo žaidėjas iš Brazilijos Alanas Miranda Leite, 11:3 nepasigailėjo „Politechnikumo“, „Audra“ 8:5 įveikė „Imperialą“, „Nerealas“ tokiu pat rezultatu nugalėjo „Granitą“, o „Rings“, kuriai atstovavo M.Kalonas bei Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje žaidęs Ramūnas Radavičius, ir „Alfa“ išsiskyrė taikiai – 4:4.

Lietuvos paplūdimio futbolo asociacijos atstovo bei turnyro organizatoriaus Dariaus Laucevičiaus teigimu, naujas turnyras ir naujoji arena padės tobulėti ne tik šios sporto šakos profesionalams, tačiau gali tapti puikiu laisvalaikio praleidimo būdu.

„Šiuo turnyru siekiame populiarinti paplūdimio futbolą, pritraukti daugiau žaidžiančiųjų, o geriausius – pakviesti ginti šalies spalvas tarptautiniuose turnyruose. „Smėlio arena“ yra puiki ir ilgai laukta vieta žaisti paplūdimio futbolą. Dabar ir Lietuva bet kuriuo metų laiku turės puikias sąlygas paplūdimio futbolo treniruotėms, rinktinės paruošimui ir varžyboms. Susipažinti su šiuo azartišku sportu kviečiame ir visus vilniečius“, – kalbėjo D.Laucevičius.

Antrasis Vilniaus m. Paplūdimio futbolo pirmenybių turas „Smėlio arenoje“ įvyks vasario 17 d., penktadienį, nuo 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius